G4Media.ro

Franța, Germania, Italia, Spania și Olanda vor implementa reforma privind taxarea companiilor,…

Foto: David Mark / Pixabay

Franța, Germania, Italia, Spania și Olanda vor implementa reforma privind taxarea companiilor, chiar dacă nu se ajunge la un acord pe acest subiect, la nivelul UE, din pricina boicotului Ungariei

Cele mai mari cinci state europene au anunțat că vor implementa reforma impozitului minim pe profit, pentru companii, chiar dacă Ungaria va continua să respingă la vot această propunere la nivelul Uniunii Europene, informează Reuters.

Oficialii din Franța, Germania, Italia, Spania și Olanda au anunțat vineri  că vor pune în aplicare anul viitor un impozit minim global pe profit prin „orice mijloace legale posibile”, în ciuda faptului că Ungaria nu-și va ridica opoziția la nivelul UE.

„În cazul în care nu se va ajunge la unanimitate în următoarele săptămâni, guvernele noastre sunt pe deplin hotărâte să își respecte angajamentul”, au declarat miniștrii de finanțe din Franța, Germania, Italia, Spania și Olanda într-o declarație comună, potrivit Reuters.

„Suntem pregătiți să punem în aplicare impozitul minim global efectiv în 2023 și prin orice mijloace legale posibile”, au adăugat ei în declarația, emisă în marja unei reuniuni cu omologii din UE la Praga.

„Justiția fiscală este o prioritate pentru Uniunea Europeană”, a declarat ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire, adăugând că reforma va fi pusă în aplicare anul viitor „fie la nivel european, fie la nivel național”.

Reamintim că Ungaria a blocat în iunie, adoptarea de către Uniunea Europeană a unui impozit minim de 15% pe profit, împiedicând adoptarea unui Acord, în sensul acesta, care ar fi transformat reforma globală în lege la nivelul întregului bloc comunitar.

Ministrul ungar al Finanţelor, Mihaly Varga, le-a spus omologilor din UE că ţara sa nu poate sprijini o reformă a modului de taxare a companiilor, ceea ce a împiedicat practic ajungerea la un acord cu privire la acest subiect la nivelul Uniunii Europene.

Ungaria consideră că aprobarea planului de reformă ar putea dăuna economiei europene, însă unii oficiali europeni sugerează că Budapesta își folosește opoziția ca monedă de schimb pentru a obține acces la fonduri de redresare în valoare de miliarde de euro blocate în UE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. …bravo Ungaria, asa e cu trocul. Blocati, blocam si noi. Blocajul UE nu are nici o baza reala, asa ca ungurii isi fac jocul. Dc catva vor aplica impozitul minim pe profit, marile concerne isi vor muta sediul din aceste tari, in Ungaria. 😂

    • Da… vor sta la coada efectiv la intrarea in Ungaria sa plece din Europa de vest. Vai mama voastra de ruznaci obositi.

    • Bănățene, scutește-ne de cantat osanale lui orban, ca noi suntem sătui… Și de el și de voi!

  2. frumoase duble masuri! Pai hai sa trecem si noi peste opozitia olandei la intrarea noastra in schenghen. Aaaa, egalitate, dar nu pentru catzei, asa-i? 🙂

    • Opoziție la intrarea în Schengen (așa se scrie, nu „Schenghen”!) au făcut-o românii! Dacă tu vrei să intri cu cizmele murdare la mine, nu te las!

    • Georgica, Georgica, ce nasol e sa citesti un text si sa nu poti intelege nimic din el. In bezna mintii tale, daca Ungaria refuza aplicarea la nivelul UE ar trebui nicio tara sa nu aplice pe plan local ( ex: Olanda in Olanda 🙂 ). Stau si ma intreb cum doamne iarta-ma va aduceti aminte sa respirati in timp ce tastati.

  3. Lasatoi mai moale cu dictatura masonica euromizerabila!

  4. Inițial Ungaria era de acord dar atunci trebuia sa fie valabila la TOATE Firmele aceasta taxare. Între timp au apărut excepțiile (firme mari din USA) și s-a schimbat și situația economica în Eu spre dezastruos. După aceste schimbare a zis Ungaria Nu. Cine pe cine duce cu zăhărelul ca conducătorii Europei nu mai reprezinta interesele poporului.

  5. Câți ani mai avem până leul are valoarea mai mare decât euro? Olanda ce ziceți?E posibil sa trecem la dolar.

  6. Logic. Cu cat mai rapid, cu atat mai bine.