G4Media.ro

Fox News: O organizație nonprofit care are legături cu Partidul Comunist Chinez…

Sursa foto: © Tanita Chunsiripongpann | Dreamstime.com

Fox News: O organizație nonprofit care are legături cu Partidul Comunist Chinez alimentează în secret inițiative climatice și grupuri de mediu din SUA

O organizație nonprofit axată pe climă, cu operațiuni semnificative la Beijing, a transferat milioane de dolari pentru a finanța inițiative climatice și grupuri de mediu din SUA, potrivit unor declarații fiscale obținute de Fox News.

În timp ce documentele financiare ale Fundației pentru Energie indică faptul că, din punct de vedere tehnic, grupul are sediul central în San Francisco, o analiză a Fox News a stabilit că majoritatea operațiunilor sale se desfășoară în China, cu un personal care se mândrește cu legături extinse cu Partidul Comunist Chinez (PCC). Formularul fiscal depus recent arată că grupul, care se numește „Energy Foundation China”, a contribuit cu 3,8 milioane de dolari la inițiative din SUA, cum ar fi eliminarea treptată a cărbunelui și electrificarea sectorului transporturilor.

„Legăturile Fundației pentru Energie cu China sunt atât extrem de îngrijorătoare, cât și condamnabile”, a declarat Tom Pyle, președintele Institutului pentru Cercetare Energetică, într-un interviu pentru Fox News. „Aceste organizații de mediu, beneficiare ale acestor bani, sacrifică, în esență, securitatea noastră națională și dau putere Chinei”.

„Suntem cea mai bogată națiune energetică din lume în ceea ce privește cărbunele, petrolul și gazele naturale”, a continuat el. „Și totuși, administrația Biden și ecologiștii alimentați de China promovează politici care ar crește dependența noastră de China, care controlează toate mineralele și materialele necesare pentru baterii, energie eoliană și solară, și ar reduce producția noastră de petrol și gaze aici, acasă”, a mai susținut el.

Fundația Energy Foundation, care își desfășoară operațiunile la Beijing, a direcționat anul trecut aproape 4 milioane de dolari către inițiații americani în domeniul climei. Printre grupurile pe care le-a finanțat se numără Natural Resources Defense Council, care s-a opus forajului de combustibili fosili și conductelor precum proiectul Keystone XL.

Potrivit declarațiilor sale financiare, veniturile din subvenții ale Fundației pentru Energie au scăzut cu 30% de la an la an, ajungând la 56,7 milioane de dolari în 2022, dar contribuțiile sale la subvenții către grupuri și inițiative externe din întreaga lume au crescut la 52,1 milioane de dolari, cu 27% mai mult decât anul trecut.

Printre cele peste o duzină (12) de granturi acordate anul trecut în SUA, grupul a acordat 900.000 de dolari Institutului Rocky Mountain, un grup de reflecție cu sediul în Colorado, care a implicat Casa Albă în politica climatică și care susține reducerea treptată a dependenței de combustibilii fosili și politici de zero emisii nete. Grupul a finanțat, de asemenea, un studiu în 2022 care sublinia pericolele pe care le prezintă aragazurile alimentate cu gaz natural, care a dus în cele din urmă la apeluri pentru interzicerea acestui aparat.

Fundația pentru Energie a trimis alți 480.000 de dolari către Consiliul Internațional pentru Transporturi Curate, cu sediul la Washington, D.C., care militează pentru adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice și pentru politici de decarbonizare a sectorului transporturilor în general. De asemenea, a acordat subvenții – una Universității din Maryland și alta Centrului Jackson Hole pentru afaceri globale – în valoare totală de 450.000 de dolari, destinate proiectelor de eliminare treptată a dependenței de energia pe bază de cărbune.

Fundația pentru Energie a acordat 900.000 de dolari Institutului Rocky Mountain, care susține decarbonizarea clădirilor rezidențiale și a finanțat un studiu despre efectele nocive ale sobelor cu gaz.

De asemenea, a trimis 375.000 de dolari către Natural Resources Defense Council, un grup fondat ca fiind „prima organizație nonprofit din America axată pe litigii, dedicată să determine industriile murdare să curețe poluarea” și care a depus zeci de contestații legale pentru a promova măsuri ecologice de extremă stânga. Prin eforturile sale juridice, NRDC s-a opus forajului intern de combustibili fosili, uzinelor de cărbune, oleoductului Keystone XL și proiectelor miniere critice.

Iar Fundația pentru Energie a contribuit cu 350.000 de dolari la Universitatea Harvard, o subvenție destinată pentru „acțiuni de informare pentru a construi un viitor cu energie curată”.

„Acordarea de granturi de către Fundația pentru Energie se concentrează aproape exclusiv pe îngreunarea producției de energie și a deplasării acesteia aici, acasă”, a declarat Pyle pentru Fox News. „Aceste organizații au prea puțin de-a face cu mediul și totul, aproape totul, are de-a face cu avansarea acestei agende de redistribuire.”

„Dacă vor avea succes, vor face America mai slabă și China mai puternică”, a mai spus el.

Grupul – care, potrivit declarației sale financiare din 2022, închiriază două spații de birouri în China în baza unor contracte de leasing operațional care au termene până în aprilie 2024 – are legături semnificative cu PCC.

De exemplu, directorul general și președintele Energy Foundation, Ji Zou, a ocupat anterior funcția de director general adjunct al Centrului național pentru strategia privind schimbările climatice din China, o agenție din cadrul Comisiei naționale pentru dezvoltare și reformă a guvernului chinez.

Liu Xin, care conduce divizia de management de mediu a grupului, a ocupat anterior o funcție de rang înalt în cadrul Biroului municipal de protecție a mediului din Beijing. Iar Ping He, directorul programului industrial al grupului, a lucrat timp de opt ani la Academia Chineză de Științe, o importantă instituție de cercetare de stat.

Dezvăluirea finanțării extinse a Fundației pentru Energie pentru inițiativele climatice din SUA vine în contextul unei anchete în curs de desfășurare în Congres, condusă de republicanii din Comisia pentru Resurse Naturale a Camerei Reprezentanților, cu privire la influența crescândă a PCC asupra mișcării americane de activism de mediu. Comisia a investigat o serie de organizații non-profit care au legături cu China.

„De ani de zile, PCC s-a folosit de organizațiile non-profit din SUA pentru a influența opinia publică americană și deciziile politice”, a declarat un consilier al Comisiei pentru Resurse Naturale pentru Fox News. „Mașinăria de influență a PCC din sectorul non-profit, vastă și bine finanțată, este axată în special pe promovarea intereselor energetice chineze și pe slăbirea competitivității Americii”.

„Din păcate, activiștii ecologiști radicali din America fac mai mult pentru a promova interesele PCC decât pentru a promova politici energetice și de mediu de bun simț în Statele Unite”, a adăugat consilierul.

În general, în timp ce SUA este cel mai mare producător mondial de petrol și gaze, care încă acționează fiecare industrie majoră, de la transport și energie la producție și construcții, companiile chinezești au stabilit un punct de sprijin major pe piețele de energie verde.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), de exemplu, China produce aproximativ 75% din toate bateriile litiu-ion, o componentă cheie a vehiculelor electrice, la nivel mondial. Națiunea se mândrește, de asemenea, cu 70% din capacitatea de producție pentru catozi și 85% pentru anozi, două părți esențiale ale acestor baterii.

În plus, mai mult de 50% din capacitatea de prelucrare și rafinare a litiului, cobaltului și grafitului se află în China, arată datele AIE. Aceste trei minerale critice, pe lângă cupru și nichel, sunt vitale pentru bateriile pentru vehicule electrice și alte tehnologii energetice verzi. În ultimii ani, firmele chineze de investiții au fost, de asemenea, agresive în achiziționarea de participații în minele africane pentru a-și asigura un control ferm asupra producției de minerale.

De asemenea, China continuă să domine lanțul global de aprovizionare cu energie solară, chiar și în timp ce națiunile occidentale încearcă să își sporească capacitățile interne de producție. Potrivit unui raport al AIE din iulie 2022, China deține o cotă de peste 80% în toate etapele de producție a panourilor solare. China produce, de asemenea, o proporție uluitoare de 95% din toate livrările globale de polisiliciu, lingouri și plachete necesare pentru produsele solare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...