G4Media.ro

Foștii șefi ai Academiei de Poliție nu mai pot fi polițiști sau…

sursa foto: Facebook

Foștii șefi ai Academiei de Poliție nu mai pot fi polițiști sau cadre didactice, pe lângă condamnarea la câte 3 ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității în dosarul șantajării ziaristei Emilia Șercan/ Decizia nu este definitivă

Adrian Iacob și Mihail Marcoci, fostul rector și fostul prorector la Academia de Poliție, condamnați luni de Curtea de Apel București la câte 3 ani de inchisoare cu suspendare și câte 120 de zile de muncă în folosul comunității în dosarul șantajării jurnalistei Emiliei Sercan, au primit și o serie de interdicții printre care aceea de a mai fi polițiști, potrivit minutei de ședință. Sentința nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

Care sunt interdicțiile impuse de instanță:

  • dreptul de a mai fi polițiști;
  • dreptul de a mai fi cadre didactice universitare;
  • dreptul de a ocupa o funcție de conducere într-o instituție publică;
  • dreptul de a fi ales într-o instituție sau într-o funcție publică.

Măsura este valabilă timp de trei ani după scurgerea pedepsei impuse de judecători, conform procedurilor.

Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii DNA sub acuzația de instigare la șantaj, fiind acuzați că l-au încurajat pe un coleg să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan, pentru a o determina să oprească investigaţiile referitoare la plagiatele din cadrul Academiei.

Ei au fost condamnați să muncească în folosul comunității fie la ALBAB (instituția din cadrul Primăriei București care se ocupă de curățenia din parcuri și lacuri), fie la Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare, potrivit minutei instanței.

În plus, cei doi sunt obligați de instanță să îi plăteasca și 80.000 de lei daune morale jurnalistei.

PressOne a publicat, marți, o descriere detaliată a culiselor operațiunii de ameninţare a jurnalistei Emilia Șercan.

Context. DNA i-a trimis în judecată pe cei doi în 2019, acuzându-i că s-au folosit de un subordonat (inculpat și el), care a trimis mesajul de amenințare și căruia i-au promis imunitate în fața legii pentru acțiunile sale.

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Solutia instantei este o jignire a celor cinstiți și onești care contribuie prin impozite să plătaesca salariile mărite ale politistilor infractori, a magistratilor și acelor care-i sustin.
    Mafioții din vârful statului au creat propria lor academie susținută de miniștri.

    • In astfel de situatii „de criza” in MAI, sefii foștilor șefi ai Academiei de Poliție au ceva de spus?
      Exista suspiciunea rezonabila ca acei sefi au trasat indicatii celorlalti profesori de la Academie si instructorilor din scolile de Politie sa o lase mai moale cu rigurozitatea pentru ca a fi politist „nu mai e cum era odata….”
      Acum societatea trebuie sa se decurce singura – are o problema – sa-si faca asociatii si sa lupte singuri. Politistii mai au si afacerile lor personale de care sa aiba grija (service-uri auto, magazine… mai spuneti voi)

  2. În mod normal trebuiau sa primească maximul de pedeapsa având în vedere funcțiile deținute! Și sunt sigur ca vor primi pensie speciala! Tara mafiei rămâne a mafiei! Zero reforme!

  3. Va iesi la pensie de azi…

  4. DNA nu se autosesizeaza??? asteptati pensia aia speciala de 80% din brut ?

    • la ce sa se autosesizeze? la faptul ca s-a dat un verdict intr-un proces???
      nu prea ai sens.

  5. Dar dreptul de a fi deasupra legislației, sub protecția așa-zisei justiții, râzându-le în față cetățenilor de rang obișnuit, îl au infractorii milițieni?!
    Milițienii trebuie să stea după gratii, chiar și numai pentru a fi un exemplu real pentru majoritatea poolițienilor, care se comportă asemenea acestor infractori în uniformă. Nu mai există nicio fărâmă de îndoială în privința grupului infracțional organizat, astfel că nu poate exista decât explicația străveche a mușamalizării infractorilor din sistem, din statul corupt, din fantoma care crede că e încă transparentă, invizibilă, în timp ce trosnește, duhnește, râncezește…

  6. Numai că, pedeapsa fiind cu suspendare, pedepsele accesorii NU se vor aplica, ci sunt doar frecţii la piciorul de lemn. Iată ce stipulează Art 65 alin (3) CP: „Pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării unor drepturi se execută din momentul rămânerii DEFINITIVE a hotărârii de condamnare și până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată”. Nu degeaba PSD şi acoliţii lor din PNL, PMP etc şi-au croit Codul Penal după chipul şi asemănarea lor, iar judecătorii din România dau ȋn neştire pedepse cu suspendare.

    Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie vor fi bine-mersi ȋn continuare.

    • Domnu absolvent de drept la Spiru, militienii au primit si pedepse complementare. Care se executa, chiar si la suspendare. Care este.