G4Media.ro

Fost ministru al Apărării din Ungaria: 170 de generali și ofițeri școliți…

Sursa: Facebook

Fost ministru al Apărării din Ungaria: 170 de generali și ofițeri școliți în NATO au fost eliberați din funcție / Loialitatea politică este de acum principiul călăuzitor în cadrul Forțelor de Apărare maghiare

Am înțeles că 170 de generali și ofițeri au avut discuția că trebuie să plece, a declarat fostul ministru al Apărării Ágnes Vadai, membru al partidului DK, în cadrul emisiunii „Egyenes beszéd” de la ATV, joi seara, transmite telex.hu

El a mai spus că nu se știe încă unde se va ajunge, dar „am auzit mii de oameni din jurul Ministerului Apărării”.

Potrivit politicianului, „acest lucru înseamnă că în acest moment are loc o descărcare de gestiune NATO în cadrul Forțelor de Apărare maghiare”, deoarece „ofițerii și generalii în vârstă de 45 de ani sunt soldați cu experiență internațională, care vorbesc limbi străine și au fost socializați în NATO”. Vadai a mai spus că măsurile au ca scop și asigurarea faptului că loialitatea politică este acum principiul călăuzitor în cadrul Forțelor de Apărare maghiare.

După cum am relatat marți, un nou decret guvernamental a permis ministrului apărării să decidă în mod unilateral încetarea raporturilor de serviciu ale soldaților care au împlinit vârsta de 45 de ani și au cel puțin 25 de ani de serviciu efectiv, cu un preaviz de două luni.

După publicarea noii legi, la ziarul nostru a ajuns rapid vestea că ministrul Apărării, folosindu-se de dreptul pe care i-l acorda decretul, a început o „curățare” a ofițerilor și ofițerilor superiori, concediind în masă membrii Statului Major al Apărării și eliberând verbal generali și colonei. O sursă a declarat miercuri dimineață că cel puțin o sută de colonei și generali au fost concediați unilateral, în timp ce o altă sursă a declarat că 157 de generali și colonei au fost concediați cu efect imediat.

În urma informațiilor primite, ziarul nostru a trimis marți seară întrebări la Ministerul Apărării cu privire la concedierea ofițerilor și ofițerilor superiori.

Potrivit unei surse, hotărârea de guvern de astăzi pregătește un val de concedieri care afectează peste o sută de membri ai corpului ofițeresc. Am întrebat dacă ministerul ar putea confirma disponibilizările planificate și, în caz afirmativ, câte persoane vor fi afectate, cu exactitate, la ce grad vor servi, câți dintre ei vor primi indemnizația pentru serviciul de apărare nou introdusă și cine a luat fiecare decizie.

Cu toate acestea, nu am primit un răspuns din partea ministerului până la data publicării acestui articol – vom actualiza acest articol atunci când vom primi unul, mai notează telex.hu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Pe model Erdogan in Turcia….
  „Cine nu e cu noi, e impotriva noastra”…..

 2. În România acest lucru a fost realizat începând cu anul 2000 dar nu a fost expres obligatoriu ( ca și la vaccin oamenii au fost „convinși” prin desființarea unităților militare și oferirea de posturi în garnizoane aflate la distanțe mari față de unitatea desființată ).

 3. O să angajeze d’aia școliți în rusia. Ăia sunt cu adevărați patrioți. :)))

 4. orban si zambitorii din poza parca freaca in aer pwta lui putler…orban pluseaza si cu un aer de mandrie…mandrii sa ti-o frecam..😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 5. Acela e Chuck Norris?

 6. ce mai cauta astia in nato si ue ? oare e vointa ungurilor sau doar a guvernantilor trecatori

  • Sigur că e voința ungurilor. Cine crezi că îl votează pe Orban de 20 de ani încoace? De aia i s-a urcat la cap. Se vrea un Putin unguresc și el. Dar n-are cu ce. Uită probabil că e o țărișoară cât o treime din România. Poate că ar trebui călcat pe cap ca să-i vină mințile la loc.

 7. Așa ceva nu credeam sa citesc vreodată . Pare ca VO se pregătește de ceva măreț .

 8. Ungaria este sub nivelul marii, pe fundul groapei Marianelor. Din pacate acest lucru nu va fi „apreciat” la justa valoare. Asa cumvad eu Ungaria acum e in ghetele lui Horhy + incalca drepturile cetatenesti castigate in perioada postbelica si post 1989! Ne-a trecut glontul pe la ureche cu regimul dragnea!