G4Media.ro

Forţele Rusiei de la graniţa cu Ucraina sunt dotate şi cu rezerve…

Sursa foto: eng.mil.ru (Ministry of Defence of the Russian Federation)

Forţele Rusiei de la graniţa cu Ucraina sunt dotate şi cu rezerve de sânge pentru răniţi, potrivit unor oficiali americani

Forţele ruseşti desfăşurate de-a lungul graniţei cu Ucraina sunt dotate şi cu rezerve de sânge pentru răniţi, au declarat trei oficiali americani pentru Reuters, un detaliu care întăreşte comentariile SUA că Rusia are acum „în mod clar” capacitatea de a acţiona împotriva ţării vecine, relatează News.ro.

Dezvăluirea făcută de oficiali, vorbind sub condiţia anonimatului, se adaugă îngrijorării crescândă a SUA că Rusia s-ar putea pregăti pentru o nouă invazie a Ucrainei, după ce a desfăşurat peste 100.000 de militari în apropierea graniţei cu Ucraina.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat unei cereri scrise de comentarii.

Preşedintele rus Vladimir Putin a spus că Occidentul nu a rpspuns principalelor solicitări de securitate ale Moscovei în criza referitoare la fostul stat sovietic, dar a spus că este gata să continue să vorbească, oferind o oarecare speranţă că un atac nu este iminent.

Putin a oferit prima sa reacţie la răspunsurile SUA şi NATO la cererile Rusiei într-o discuţie telefonică cu preşedintele francez Emmanuel Macron, după săptămâni de tăcere publică personală.

Kremlinul l-a citat pe Putin spunându-i lui Macron că va studia răspunsurile oferite de Washington şi NATO săptămâna aceasta, înainte de a decide asupra acţiunilor ulterioare.

Actualii şi foştii oficiali americani au spus că indicatori precum rezervele de sânge sunt critici pentru a determina dacă Moscova va fi pregătită să efectueze o invazie, dacă Putin decide să facă acest lucru.

Un oficial al preşedinţiei franceze a declarat că Putin, în discusa sa cu Macron, a subliniat că nu doreşte ca situaţia să se intensifice, afirmaţie care întăreşte comentariile conciliante ale ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, care a spus că Moscova nu vrea război.

Sursa foto: eng.mil.ru (Ministry of Defence of the Russian Federation)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. In momentul cand vor veni si spitalele de campanie ,va incepe numaratoarea inversa! Primul inghet va fi semnalul invaziei,fac pariu!

  2. Nu prea e stilul rusesc. La ei nu conteaza victimele. La Beslan ca sa omoare 30 de teroristi au omorat la pachet 300 de copii!. La ei primeaza obiectivul militar si politic. De-aia nu prea cred ca au pregatit spitale mobile si sange. Sigur sunt pungi cu cerneala rosie, ca sa muste ziaristii occidentali.

  3. Nu cred ca vrajmasul de la rasarit are CEAS sau PALTON.

  4. Intrebsre: Cu cine se învecinează Rusia?
    Raspuns: cu cine vrea ea.
    S-ar putea sa fim nevoiți să schimbăm manualele de geografie in curând.

  5. Ori e laie ori balaie!

  6. Totuși speram să rămână liniștiți la ei in țară că nu avem nevoie de granița cu Rusia.

  7. Eu nu cred ca vor invada. Totul e un bluff care nu a reusit. Vestul ar fi intelept sa le dea o cale onorabila de retragere.
    Oricum Ukraina nu va fi primita in NATO cat timp are dispute teritoriale nerezolvate. Asa ca pe tema asta discutam discutii.

    • Logic ar fi, dar și după ‘calculele’ diverselor opinii prin media să nu invadeze. Căci – zice gura lumii analitice – lipsește, sau nu se prea „obișnuiește” fără acel element surpriză; afară doar dacă elementul cu pricina ar fi ‘să nu fie niciun element’ – ceea ce ar bate similar cu bătaia contra Irakului. Vedem..

    • Vestul ar fi înțelept sa-i impună sancțiuni de pe acum tâlharului de la Kremlin.

  8. Probabil că au stocuri importante si de hârtie igenică.

  9. De exemplu, armata romana are multi doctori, in frunte cu dottore Ciuca, specialist in ursuleti orodispensabili.

  10. Mhoo1e lui vladimir putin!

  11. Inainte de a ne gandi la altii e mai bine sa vedem putin ..GEO.politic. Rusia agresor in Ucraina inca din 2014 ( Georgia, Moldova din 1990, etc). Belarus prin ilegitimul Lukasenko este alaturi de agresor si nu mare ne-a fost mirarea ca ”bunii” nostri vecini huni, maghiari, etc spun fara ocolisuri ca sunt si ei alaturi de rusi pentru ca au ”o realtie” de respect cu agresorii. Acum rusii spun ca Romania este o problema si ca tare ar mai vrea ca romanii sa le fie sclavi ( tara bogata, vanzatori destui, turnatori destui…) . In virtutea ”relatiilor ” existente intre Rusia, Belarus si HUNGARIA ramane de tras o singura concluzie : Suntem in pat cu dusmanul ! Adica Ungaria zburda cu afaceri prin Romania care de care mai dubioase ( comerciale, investitii punctuale) dar in fapt au o relatie de respect doar cu STATUL TERORIST. Nu cumva hranim dusmanul ?

    • Nea Ilie, incepi sa intelegi complexitatea problemei. Dai exemplul Ungariei, care nu ne iubeste, dar cu care trebuie sa facem afaceri. La fel e si cu Rusia. Nu ne iubeste, ne-ar invada si ieri daca n-am fi in NATO , dar trebuie sa ne purtam normal si sa facem afaceri cu ei, ca prin preajma noastra numai ei ne pot da gaz. Independenta energetica am ratat-o. Acum 15 ani aveam excedent de curent electric, dar nu-l puteam exporta, ca n-aveam retea sa-l dam spre Turcia (potentialul client). Intre timp am trecut pe negativ la energie si suntem tot mai dependenti de gazul rusesc. Suntem prosti, nea Ilie!

    • Daca Rusia invadeaza tot ce nu e in NATO, cum iti explici ca s-a retras din Finlanda si Austria?

    • Nea Ilie,
      Nu face pe prostu’; trebuie sa te straduiesti mai mult ca sa fii credibil in aceasta ipostaza. Si nici pe profesoru’ care scoate elevii la tabla sa dea explicatii.
      De dragu’ matale: din Finlanda s-au retras dupa primul razboi mondial, ca n-au avut de ales. Atunci era cat pe ce sa-i bata si Polonia. In 1939 au castigat cu greu, au luat o bucatica mica din Finlanda (si din bucatica aia nu s-au retras), dar Finlanda n-au reusit sa o ocupe. Din Austria s-au retras pt. ca asa a fost intelegerea cu fostii aliati. Oricum, nu Austria e grija lor. In planurile lor de atac Austria (ca si Romania) e etapa scurta. Daca e cazul, prin Austria, Ungaria, Romania si Bulgaria trec pur si simplu cu masinile. Se mai gandesc daca sa despacheteze armele.

  12. Penicilina a fost descoperita de Alexander Fleming in 1928. Cu toate acestea a intrat in productie industriala si in practica medicala abia in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Americanii cand au intrat in razboi au luat la analiza cauzele pierderilor de vieti omenesti in WW1. Și au constatat ca cei mai multi nu au murit in transee, ci in spitale dupa ce au fost raniti. Cauza ? Infectiile! Si atunci au cautat o solutie pentru infectii. Au gasit articolul unui bacteriolog englez zapacit, caruia mucegăiseră culturile bacteriene, dar care a avut geniul de a căuta cauza. Au finanţat o firmă farmaceutică mică (Pfizer, se numea!) care şi-a asumat riscul de a produce un produs farmaceutic pur. Penicilina a salvat în ultimii ani de război vieţile a nenumăraţi soldaţi, chiar dacă a devenit vedetă abia după război (când s-a ridicat secretul).
    În mod asemănător: americanii şi-au făcut protocoale pentru navele de război în caz că erau lovite de bombe/ torpile. În acest fel şi-au putut salva oameni şi nave în războiul din Pacific. Japonezii, orbiţi de codul Bushido, erau samurai prea mândri ca să conceapă că ar putea fi loviţi, aşa că de fiecare dată când au fost loviţi au şi păţit-o – nave scufundate oameni pierduţi.
    Ruşii nu au prevederea de tip american. Seamănă cu japonezii. Jukov când ataca îşi asuma pierederi de până la 40% în oameni; era mai important să păstreze tunurile decât oamenii.
    Ar fi o schimbare neaşteptată ca ruşii să pună deoparte sânge pentru un război. E doar nadă pentru jurnalişti. Când s-a scufundat submarinul Kursk Putin nu şi-a deranjat concediul. Nu au contat marinarii superinstruiţi, ci doar să nu cadă epava în mâinile americanilor. Dacă ştirea era că s-au găsit depozite de combustibil, atunci era grav. Insemna atac. Dacă sunt depozite de sânge, e perdea de fum. Putin vrea să negocieze la sânge. Dar doar să negocieze!

  13. Daca au adus si sânge, e clar, o sa atace! Chiar si Biden a zis ca o invazie minima este acceptată. Au retras si personalul diplomatic… Le-au creat rușilor toate condițiile si nesimțiții mai stau pe ganduri. Hai ba rusilor, atacati odata! Nu ne mai țineți in suspans! Toate lumea așteaptă dupa voi… Nu ne dezamăgiți!

  14. @Ion
    Calmeaza-te Gheorghe, calmeaza-te Ioane!
    Putin merge la cacialma.
    Dar nu-ti dori sa se rezolve oricum!
    Nu sunt ucrainienii de compatimit sau de simpatizat. Sunt tot nite rusi mici, care urasc romanii. Dar nu ne va fi mai bine cu rusii mari la marginea Dunarii.

  15. Eu cred ca rușii n-au pus botu, s-au prins, si au hotărât să lase dosarul problematic numit Ucraina in mainile americanilor. Sa se descurce…