G4Media.ro

Fondatorul Elrond, al doilea unicorn românesc: Ce a făcut internetul pentru comunicare,…

Sursa Foto: Captură TVR

Fondatorul Elrond, al doilea unicorn românesc: Ce a făcut internetul pentru comunicare, același lucru îl face blockchainul pentru sistemul financiar

Elrond e-Gold, o monedă virtuală lansată la Sibiu a transformat compania care a creat-o în cel de-al doilea unicorn românesc, adică o firmă privată care valorează peste un miliard de dolari.

Pe piață există deja 17 milioane de criptomonede Elrond care valorează acum aproape 85 de dolari pe unitate ceea ce înseamnă o capitalizare de peste 1,4 miliarde de dolari, a explicat pentru G4media.ro Beniamin Mincu, unul dintre cei doi frați din Tălmaciu, Sibiu, care alături de Lucian Todea, și alți tineri IT-iși, au creat Elrond.

Sursa Foto: Elrond

 

Compania din Sibiu a creat şi un portofel electronic care permite tranzacţii financiare la viteze foarte mari. Folosește tehnologia blockchain, care generează un cod la scala globală a internetului. În plus, Elrond a lansat aplicația Maiar, asemănătoare Revolut, unde împătimiții pot tranzacționa criptomonede.

E doar începutul, crede Beniamnin Mincu. „În următorii 2-3 ani vom vedea o transformare foarte semnificativă a întreg sistemului financiar, la tehnologia blockchain. Cred că suntem acum într-o poziție în care Elrond nu valorează nici 1% din ce va valora în viitor„.

Tinerii cred că aşa cum am trecut de la telefonul clasic la smartphone şi de la cărţi tipărite pe hârtie la ebooks, tot aşa vom ajunge să folosim şi banii digitali.

La fel ca şi acum când deschizi o tabletă, noi nu ştim ce tehnologie e în spate, cum se încarcă un site, cum se trimite un mail, care sunt protocoalele, la fel şi blockchain-ul va ajunge să fie folosit în multe domenii şi nici măcar să nu ştim acest lucru”, a declarat pentru Știrile ProTv și Lucian Todea, co-fondator Elrond.

„Exact ce a făcut internetul înainte pentru comunicare, anume a democratizat complet comunicarea și ne-a permis să comunicăm direct, fără a mai necesita alte părți terțe, același lucru îl face blockchainul pentru partea financiară”, a declarat Beniamin Mincu, fondator Elrond pentru G4media.ro.

Sursa Foto: Benamin Mincu/ Arhiva Personala

Mincu s-a întâlnit recent cu Francis Suarez, primarul orașului Miami, care este un mare susținător al tehnologiei și își dorește să transforme metropola într-un al doilea Silicon Valley.

Elrond a devenit al doilea unicorn românesc, după UiPath. Acesta din urmă, un startup din domeniul automatizării, a depăşit pragul de un miliard de dolari în 2018, iar acum a ajuns pe locul 5 la nivel mondial, cu o capitalizare de 35 de miliarde de dolari.

Foto sus: Beniamin Mincu, fondator Elrond; Sursa: captură TVR

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. Nu vreau sa fiu hater…
    Dar din ce inteleg toate monedele generate valoreaza 1.4 miliarde.
    Daca Elrond detine pe toate nu au nici o valoare, deci Elrond valoreaza 0. Daca Elrond nu detine nici o moneda e aceeasi problema. Daca adevarul e undeva la mijloc, Elrond inca nu e unicorn.

    • I dioti utili, asocierea cu unicornul e penibila.
      Da’ cu fonduri UE ce putrm face in IT in urmatorii ani? Nimic. Ca nu-s banii nostri si nici de nasul nostru banii reali.

  2. in romania gasesti unicorni pe toate pajistile.

  3. Am aruncat un ochi. Pare o schema Ponzi. Au inceput sa-si faca reclama peste tot, toata lumea pune botu’, dar nu verifica nimeni.

    • Nu chiar. Au investit în arhitectura IT (https://www.coinbureau.com/review/elrond-erd/) au finanțare curățică (https://www.crunchbase.com/organization/elrond), par mai serioși și mai credibili decât Alex Bodi si banca lui crypto, dar piața criptomodendelor este competitivă…

    • Uneori sunt siderata de comentarii dar nu raspund si inteleg parerea fiecaruia.

      Dragilor, unde cititi voi? Va documentati, faceti research?
      Stiti ce inseamna stocks si piata crypto?
      Cum sa spui ca “ au inceput sa-si faca reclama peste tot?…. pare o schema ponzi” :))God!
      E o moneda cu o capitalizare de 10.2 B cu o circulatie mondiala, fiind pe locul 36 din mii de monede.
      Intelegi ce fac baietii astia si cata apreciere merita? Hai sa nu mai fim hateri!
      Merita un Bravo pentru toata munca depusa, tehnologia folosita, parteneriatele si pasiunea depusa!
      Pentru cei care transmit mesaje fara sa se documenteze sau macar sa aiba habar, ar trebui sa-si tina parerea pentru ei

  4. Cat timp investitorii primesc bani din profituri, nu din buzunarul noilor veniti, e legal. Restul e ponzi ,caritas ,pacanele etc (punem 10 inși cate un leu si ia unul 5 lei ultimi de unde ?mare grija )
    Banii unde sunt ? 1,4 miil ? Pe finante nu apar la firma lui Mincu ,pe nicaeri nu se vad , poate sa ne explice și noua Alminteri poate sa zica 19 miliarde
    RUSINE CA PROMOVATI CARITASURI

  5. Ce bine era pe timpul lui Ioan Stoica si Caritasu !. Multa lume mai au facturile cu care trebuiau sa primeasca de 8 x suma bagata. Poti pune hartia in rama pe perete, macar le ai ca amintire.
    Dupa ,,Elrond” chiar n-o sa-ti mai ramana nimic. Nici macar o hartie. Doar prostia.

  6. Fondatorul este român, dar văd că Elrond are birouri în Malta și în Illinois (SUA).
    Au o finanțare totală de $1.9M din 2017 până în prezent, ceea ce nu este de ignorat, însă piața criptomonedelor este foarte competitivă și succesul depinde de abilitățile de business development ale reprezentanților startup-ului și de câți oameni bogați din network-ul lor reușesc să convingă să investească în startup sau să cumpere criptomoneda lor, Elrond e-Gold.

    Nu știu ce metodă de evaluare a companiei au folosit, dar la o finanțare de $1.9M și cu 17 milioane de criptomonede Elrond în valoare de $ 1.4 B (din care să zicem că ei percep un comision de 10%) , nu prea îmi iese valoare companie> $ 1B. Sigur că există potențial, dar trebuie să existe contracte semnate pentru a justifica evaluarea de $1B.
    Oricum, succes!

    • @Diana Rd. : ,,Fondatorul e roman”. Aiurea. Beniamin Mincu este roman doar dupa tata.
      Are mama iudaica, la fel ca mama lui Cristian Sima (Doctor in Matematica, fostul Presedinte al Bursei Sibiu). Cristian Sima tot prin zona Sibiu si-a facut averea. Acum e fugit in Elvetia.

  7. a luat si costache o șaormă ca sa scrie articolul.

  8. Pe vremuri era o vorbă de off zisă la supărare《Băga-mi-aș banii la Caritas》 sau FNI sau adaptat epocii actuale în bitcoini, criptomonede etc.

    Ce tranzancții se pot efectua cu criptomonede? În afara de hackerii nord-coreeni, mafioți, delaeri de droguri, carduri bancare etc se pot achiziționa concret bunuri absolut banale din lumea reală cum ar fi o casă, un hamburger, o vaca, un autoturism etc
    Tehnologia blockchain își are meritele ei dar dacă se întâmplă să fie curentul luat câteva zile că e viscol și nu pot echipele de intervenția să remedieze defecțiunile în rețeaua energetică, localități întregi rămân fără nu numai fără sistemul de plăți. Profi se închide restul își țin evidența mărfii vândute pe clasicul caiet cu pixul cu și cu banii de plastic existenți.

  9. in gamestop ai bagat? sa vezi acolo castiguri. nu 100% pe an, cum te c… pe tine, pardon, lauzi tu aici

  10. Nu te mai obosi ca sa le explici redusilor astora despre viitor pentru ca ei sun prea idioti ca sa inteleaga ca tehnologia evolueaza !

  11. Daca au vreun merit este acela ca au reusit sa se mentina credibili si ca au mers cu valul, nu toata lumea a reusit asta. In rest ce se scrie pe aici prin comentarii e cam fara valoare nu cred ca mai mult de 10-15 % din cei care au cumparat moneda lor sunt din RO. Legat de scheme si caritas piata de crypto merge doar pentru ca cei cu bani nu au unde sa ii tina in conditiile in care UE su Statele Unite printeaza bani „fara numar”. Legat de faptul ca unii zic ca se foloseste mai mult la operatiuni ilegale, crypto este mai urmaribil decat monezile clasice si toata lumea are acces la asta. Monero moneda folosita pt pierderea urmelor incepe usor usor sa fie interzisa pe platformele de tranzactionare.

  12. Personal NU acord niciun credit criptomonedelor, dar tehnologia de tranzacţionare blockchain pare sa fie o cu totul altă mâncare de peşte. Tehnologia de tranzacţionare blockchain s-ar putea să aducă cu adevărat schimbări pozitive în societate.

    Însă Beniamin Mincu amestecă suspect şi fără niciun argument valorile celor două entităţi, respectiv tehnologia (pozitivă) de tranzacţionare şi pretinsa valoare pozitivă a „produsului” tranzacţionat (i.e. „moneda” lor).

    Pentru o corectă înţelegere, fac o paralelă: putem privi comerţul (în general) ca fiind o tehnologie utilă, dar asta nu face automat valoros şi produsul comercializat (care poate să fie un jeg mincinos).

    În cazul de faţă, Beniamin Mincu laudă tehnologia de tranzacţionare blockchain (ceea ce mi se pare OK) dar, de aici, el pretinde că a dovedit şi o valoare pozitivă a „monedei” tranzacţionate prin blockchain.

    Ori, saltul ăsta (complet invalid) este singurul „argument” invocat de Beniamin Mincu!

    Întreaga lor afacere mi se pare suspectă principial, dar nu ştiu dacă este suspectă şi juridic,

    • Ce le place romanilor sa jigneasca, presupun ca il cunosti daca stii cum este. Eu nu va inteleg de ce nu va faceti si voi o moneda virtuala, e foarte simplu daca ai ceva cunostinte de programare, o poti face direct pe reteaua Ethereum ca sa zici ca e sigura si sa nu te chinui sa faci tu o retea de la 0, sa rulezi noduri, etc. Mai departe iti trebuiesc niste bani, destul de multi ca trebuie sa platesti progamatorii aia, trebuie sa gasesti niste gigei respectati in lumea crypto care sa vorbeasca frumos despre tine, trebuie sa gasesti niste exchange-uri la care sa faci un ICO (Initial coin offering), vezi ca nu te accepta asa pe ochi frumosi, poate trebuie sa le dai bani, poate trebuie sa ii convingi ca nu o sa fugi cu banii si ii pui fata de clientii lor intr-o lumina proasta. Foarte posibil ca ICO-ul asta sa mearga prost, trebuie iar sa mai bagi niste bani in promovare sa spui o poveste frumoasa si nu in ultimul rand si cel mai important lucru sa arati ca lucrezi la ceva important altfel pierzi cateva milioane aiurea (vezi anuntul unui card). In momentul in care esti intr-un exchange botii te pot duce la faliment. De ce cumpara unii aceste monede? Pentru ca poti face bani. Fac toti bani? NU. Unde mai poti avea cresteri de 800% intr-o zi cum a fost la Doge Coin sau mai mult in total ca nu am mai urmarit. Daca nu ai banii de aruncat nu te baga in asta dar nici nu ii denigra pe cei care fac asta. Cei care stiu cum functioneaza nu se expun pe o singura moneda si astfel reusesc sa nu piarda bani.

  13. Prevăd o mare criză a sistemului bancar si bursatil curent din cauza criptomonedei. Dacă lumea investește în cripto cine mai cumpăra obligatiunile de stat etcjajaja fed_ul a belit-o, la o țară bananiera nu mai vorbim, prevad mari probleme pt bancile centrale etc… mai vorbim cât de curând. P. S UPS ce ne vom face cand se inchide robinetul la imprumuturi ieftine pt stat, atunci să vă vad de unde plătiți salarii si pensii

  14. Hey! Managing your crypto would be so much easier if you had Maiar. Get a $10 cashback reward in Maiar when you buy eGold with my referral link: https://get.maiar.com/referral/hfia12oyuh

  15. ca orice produs are nevoie de reclama, cu cat creezi iluzia ca e mai de succes, cu atat mai mult ii creezi succesul , si va fi de succes pana in momentul in care bula se va sparge

  16. Oricum persoanele care activeaza in crypto nu vor comenta in mare parte pe portaluri de stiri, doar boomerii care mancau cacat de foame la 10 ani isi dau cu parerea.
    Existau si persoane care se indoiau de internet acum 20 de ani, nu este nimic nou. Sunt destui care se indoiesc de bitcoin, desi incep si corporatiile sa-si diversifice in bitcoin.
    Haters gonna hate.

  17. Comentarii tipic romanesti…adica ale unor romanasi idioti, care inca promoveaza ideea ca ce e romanesc nu e bun. Sunt romanasii astia care isi cumpare masini, pardon, cazane, din Germania, rebuturi acolo, dar spun ca Loganul nou nu e bun. Nemtii de prosti isi vand cazanele romanilor cocalari si cumpara Logan. „Dar Loganul pt nemti e mai bun decat cel de pe piata noastra”…rahat. Cand romanul isi va vedea de curtea lui in loc sa fie mai procupat de a vecinului, atunci vom iesi din rahat.