G4Media.ro

Florin Cîţu: Alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un…

Florin Cîţu: Alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent “în jurul a 15%”

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, luni seară, la Realitatea Plus, că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent ”în jurul a 15%”. Proiectul este în avizare şi va intra în şedinţa de Guvern din această săptămână, transmite News.ro.

“La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională. Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de Guvern va fi avizat. Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani,” a afirmat ministrul Finanţelor, conform realitatea.net.

Întrebat care ar fi procentul de majorare luat în calcul, Cîţu a precizat că este mai mare decât propunerea făcută pentru pensii. Propunerea de majorare era de 10%.

„Premierul va anunţa (cu cât vor creşte alocaţiile-n.r.). Creşterea e mai mare decât am propus să crească la pensii. În jurul acestei cifre de 15%, da. Dar vom face de la 1 ianuarie o altă creştere, nu ne oprim aici. Ştim că sunt probleme, dar contextul este unul dificil”, a precizat ministrul.

Ministrul Finanţelor Publice a precizat că decizia privind majorarea pensiilor va fi anunţată la jumătatea lunii august.

“Pentru pensii, vom anunţa la rectificarea bugetară, care va avea loc la jumătatea lunii august. Eu susţin 10 la sută, e ceea ce susţin acum în context economic”, a explicat Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că Guvernul va creşte alocaţiile în mai multe etape, dar că procentul şi ritmul de creştere depind de prognozele pe care Executivul le va face.

”Vom creşte alocaţiile. Ne-am gandit la un mecanism care va permite o creştere in mai multe etape. Procentul de creştere şi ritmul depind de prognozele pe care le vom face”, a afirmat Orban.

Referitor la creşterea pensiilor, el a dat asigurări că acestea vor creşte, cu condiţia să existe garanţia că economia va putea suporta această creştere.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. ” In jurul ” : 14.(3). Doamne, cata prostie. Unul n-are coloana sa spuna lucrurilor pe nume. Cand ti-e sef Orban, cred si eu … Oricum, de la unul care seamana cu Igor din Van Helsing n-ai ce pretentii sa ai … Le vine si lor randul … S-o curata si tara asta de lichele. Toti suntem muritori. 🙂

  2. Groaznica exprimare… un procent in jurul a cinșpe procente.

  3. Aseara la Realitatea PLUS, Florin Catu a spus ceva foarte important:
    „Florin Cîţu: Voi prezenta un DOCUMENT pe care PSD l-a Aprobat în şedinţă de Guvern şi în care Recunoştea că NU vor creşte Pensiile cu 40 %.
    Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat luni seara că va prezenta un Document, aprobat în Sedinţă de Guvern, în care PSD recunoştea că NU poate să majoreze pensiile fără ajutor de la FMI, că NU va creşte pensiile cu 40% în 2020 şi propunea o REESALONARE, potrivit Agerpres.

    „Oamenii care încă mai cred în PSD vor avea o surpriză fantastică, pentru că voi prezenta un Document pe care PSD l-a aprobat în şedinţă de Guvern, după ce căzuse Guvernul Dăncilă, în care Recunoşteau că NU pot să crească pensiile fără să creeze dezechilibre macro, în care recunoşteau că nu pot să crească pensiile fără să ceară ajutor de la FMI, în care recunoşteau că nu vor creşte pensiile în 2020 cu 40% şi se propunea o reeşalonare. Acest document a fost prezentat în şedinţa de Guvern şi îl voi prezenta, pentru că oamenii trebuie să înţeleagă cine sunt cei de la PSD (…) Ştiau din primul moment, de când au aprobat această Lege, că NU are surse de finanţare, că nu pot să o pună în aplicare”, a spus Cîţu, la Realitatea Plus.
    https://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-24197311-citu-voi-prezenta-document-care-psd-aprobat-sedinta-guvern-care-recunostea-nu-vor-creste-pensiile-40.htm

    DACA chiar exista acest Document(mi-amintesc ca Presa a scris despre el, chiar si Catu l-a mai pomenit, fara sa il PREZINTE public, cand inca PNL era in opozitie!), atunci Guvernul PNL a GRESIT enorm ca NU l-a prezentat pana acum si s-ar putea sa ii coste aceasta greseala ca NU au aratat mai demult MINCIUNILE PSDiste pe tema Cresterii pensiilor!!!
    Cred ca e o greseala uriasa ca Florin Catu NU a prezentat pana acum acest Document, lasand PSDeii sa toace guvernul PNL de fiecare data pe tema Cresterii Punctului de pensie cu 40%!
    Florin Catu, ca multi alti politicieni(pe unii din Parlament NU ii auzi niciodata deschizand gura in public in cei 4 ANI!), are probleme mari de comunicare: NU a spus Data aprobarii acestui Document in Sedinta de guvern(foarte important cand comunici ceva sa definesti bine in TIMP momentul acelei situatii!), in plus NU apare niciodata in Conferinta de Presa, unde sa raspunda intrebarilor si mesajul lui sa ajunga la multi oameni!
    De exemplu, pana acum cativa Ani, in data de 25 a Lunii Minsiterul Finantelor publica Executia bugetara aferenta Lunii anterioare, iar Ministrul de finante iesea in Conferinta publica, o prezenta si apoi RASPUNDEA Intrebarilor jurnalistilor!
    De cand cu guvernele PSDragnea, a disparut acest mod de Comunicare, Ministerul de finante posteaza pe Site-ul propriu Executia bugetara a lunii anterioare, insotita de o Nota explicativa si ATAT!
    Cata informatie ajunge la Romani e discutabil, cred ca acele Conferinte ale Minsitrului de finante la prezentarea Executiei bugetare sunt necesare si ar trebui reluate!
    Florine, azi e 28 Iulie, inca NU a aparut Executia bugetara aferenta Lunii Iunie 2020 si implicit Semestrului 1!
    Cand, Florine, ca Legea Responsabilitatii fiscal-bugetare spune ca in Data de 25 iulie!?!!

  4. Bine totusi ca are statul bani sa garanteze credite ipotecare pana la 140.000 euro. Ce faceau amaratii care nu aveau bani sa isi cumpere o locuință la banii astia? Dar mai ales ce faceau dezvoltatorii imobiliari care au tot construit la greu minunate blocuri pentru oamenii care au venituri de peste 1000 euro pe membru de familie si care chiar aveau nevoie de ajutorul statului . Da-i încolo de copii si mai ales de pensionari ca nu mai mor odata