G4Media.ro

Firmă care livrează oxigen medicinal: În medie, un pacient Covid în stare…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Conform NASA, un om respira in medie 2 kg / zi, deci 60 kg pe luna. La un pacient grav consumul l-am gasit ca fiind de maxim 8 ori mai mare, deci pana in 500 gk/ luna.
    Cum au ajuns astia la 1000 de kg ? Au pierderi pe conducte, diferenta e pentru incendii ?

    • 1000 e doza recomandata ca să ieși cu picioarele înainte.

    • O mare parte din oxigenul administrat se pierde. Prin administrarea de oxigen se realizeaza o crestere a presiunii partiale a oxigenului in aerul inspirat de pacient, ceea ce favorizeaza oxigenarea sangelui cand plamanii sunt afectati. Dar, la fel ca in aerul obisnuit, sangele nu preia 100% din oxigenul care intra in plamani, ci doar o mica parte din acesta. Restul se pierde prin expiratie. Exista si oarecare recuperare/recirculare, dar pierderile sunt totusi mari.

    • Nu stau acum sa caut pe net,dar cred că te inseli privind presiunea parțială. Ar fi valabil pentru o incintă închisă. In rest,ai dreptate,că sunt pierderi mari,dar tot pare neverosimil sa consume o tona

    • Masca pusa necorespunzator, neglijenta… sunt de natura sa dubleze consumul. Pentru a evita pierderile de caldura si riscul de incendiu ar trebui sa se foloseasca recuperatoare de caldura automatizate cu senzor de Oxigen

  2. Starea de urgenta e total diferita de starea normala.

  3. Noi nu imbogatim big pharma, doar firmele de oxigen.

  4. dincolo de cifre realitatea cere sa spuneti doar daca este sau nu suficient oxigen

  5. In ’89 fiecare judet avea fabrica de oxigen; au venit Linde si inca doi, au distrus tot ca sa-si extinda ei afacerea. Acum suntem la mana lor. Si in alte domenii a fost la fel: va mai amintiti ca aveam COMTIM ?