G4Media.ro

FACTCHECK Adevărurile ministrului Cîmpeanu pe buget: „Partea de educație din bugetul Ministerului…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

FACTCHECK Adevărurile ministrului Cîmpeanu pe buget: „Partea de educație din bugetul Ministerului Educației nu a fost niciodată nici 28,5 miliarde lei, nici 6 miliarde de euro. Este cel mai mare buget” / Ambele informații sunt false

„Partea de educație din bugetul Ministerului Educației nu a fost niciodată nici 28,5 miliarde lei, nici 6 miliarde de euro. Este cel mai mare buget”, a declarat Ministrul Educație vineri seara la B1TV. Oficialul a susținut că bugetul propus în proiectul pentru anul 2021 „este cel mai mare”. Edupedu.ro a verificat informațiile oferite de ministrul Sorin Cîmpeanu, iar acestea sunt false, potrivit datelor publice ale Ministerului Finanțelor și Ministerului Educației.

Ce verificăm: Ministrul Educației a declarat că Educația a primit cel mai mare buget, în sumă și în procent, din istoria sa. „Niciodată nu a mai existat ca buget în România”, a spus Cîmpeanu.

Conform datelor Eurostat/Ministerului Finanțelor, raportat la PIB, este cea mai mică alocare din 1995 încoace, de când există date despre această cheltuială guvernamentală cu educația/bugetul alocat educației.

Declarația despre buget a ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, făcută la B1TV:

Moderator: Să vorbim și despre buget, domnule ministru. Spuneam la început că e un pic mai mare decât anul trecut…

Cîmpeanu: Nu, spuneați că e cel mai mic din ultimii 30 de ani

Moderator: Și nu e?

Cîmpeanu: Ba da, este exact așa cum se spune că i s-a dat o mașină, doar că nu i s-a dat, i s-a luat și nu era mașină, era bicicletă. Exact în situația asta suntem. 28,507 miliarde lei, în traducere liberă aproape 6 miliarde de euro, nu a mai existat niciodată ca buget în România.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. ANAF SI-A PIERDUT DATELE SAU SE FACE CA SI-A PIERDUT DATELE
    CURG NOTIFICARI CA NU S-AU FACUT DECLARATII DE VENIT IN ANII ANTERIOR.

    PRIVILEGIILE CASTELOR SPORESC LUNA DE LUNA.

    CEILALTI CETATENI SUNT BATJOCORITI!

    CIORBEA NU SI-A PLATIT 10 ANI IMPOZITELE. SLUGILE INFRACTORILOR SUNT RASPLATITE!

  2. Bani au fost destui. Dar i-au furat. Nu au fost în stare nici să zugraveasca ce a construit Ceaușescu în schimb au sifonat miliarde de euro. Fiecare director, inspector care a avut putere de decizoe trebuie luat la puricat. Fiecare avere verificată și confiscată în caz de nejustificare. Numai așa se mai poate face ordine. Este imposibil să umpli un sac fără fund. În sistemul bugetar fură toți. De aia nu e niciodată de ajuns. Nu se face treabă nicăieri în schimb bugetarii au vile și ciasuri de sute de mii de euro. Căutați unde este corupția, furaciunea, opriți hoția și se va face treabă și cu jumate din banii ăștia.

    • Zici bine ce zici dar pt asta trebuie schimbată constituția…
      În România averile nu se pot confisca dacă nu se pot justifica decât dacă se poate dovedi cu documente că sunt obținute fraudulos. Adică nu proprietarul trebuie să dovedească că le-a obținut legal ci autoritățile trebuie să dovedească că sunt obținute ilegal.
      Pt a schimba constituția în acest sens, trebuie să existe o majoritate parlamentară de două treimi care să dorească acest lucru. Momentan nu există pt că electoratul nu s-a mobilizat suficient la vot în decembrie.

  3. atata doar ca MINTITI!
    comparati cu alocarea in loc sa comparati cu executia efectiva.
    e pacat ca strigati „hotul” cand dvs sunteti cel care mintiti.

  4. Degeaba se cearta pe valoarea bugetului, daca nu si stiu cum sa il cheltuie eficient, cu maxim de rezultate pentru beneficiarii procesului educativ.

    In Romania oamenii se concentreaza pe bugetele alocate in loc sa vada cat de eficiente sunt masurile implementate cu banii respectivi. Nu marimea sacului de bani ce il arunci spre o problema determina succesul solutiei. Se pot face lucruri destepte cu buget putin.

    Odata ce e solutionata partea de strategie facuta cu cap, se poate discuta si de marimea sacului. Din pacate o multime de oameni din sectorul public merg la lucru doar pentru ca acolo e cald. Le convine sa impinga niste hartii inutile dintr-un birou in altul, caci asa pare ca lucreaza si justifica consumul de aer din acele birouri. In sectorul privat ai un target. Il atingi – esti in grafic, eventual primesti un bonus, nu il atingi – esti avertizat sau zbori direct.

  5. G4Media , mancati cacat, specialitatea sefului vostru Cacalaga Stie Tot … in conflict cu aritmetica sunt doua categorii de indivizi, idiotii si borfasii