G4Media.ro

Experimentul unui bucureștean din sectorul 6: Câte grade are apa din calorifer…

sursa foto: Pexels

Experimentul unui bucureștean din sectorul 6: Câte grade are apa din calorifer și ce temperatură ar trebui să aibă

Un bucureștean care locuiește într-un apartament de 3 camere din sectorul 6 a făcut un experiment inedit după ce a constatat că temperatura din casa în care locuiește împreună cu un copil de șapte luni nu depășește 19 grade. Bărbatul a măsurat temperatura apei din calorifer pentru a vedea dacă aceasta respectă parametrii prevăzuți în contractul cu RADET, transmite Digi24. 

Bucureșteanul a descoperit astfel că apa din calorifer are o temperatură de 38 de grade, în timp ce contractul prevede ca ea să nu fie mai mică de 55 de grade. Potrivit lui Gabriel Dumitrașcu, fost președinte al Consiliului de Administrație al RADET, un ordin al Ministerului Sănătății din 2014 prevede că agentul termic intrat în sistemul de încălzire al unui apartament trebuie să asigure un confort termic nu mai mic de 20 de grade, cu o indicație de 22 de grade pentru baie, camera de locuit.

Citește articolul integral pe Digi24. 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. Și ce dacă? Te poți debranșa fara aviz de la ei? Nu, așa că iarna plăcută!

    • Asa, si?
      Eu, in Craiova m-am debransat fara aviz.
      Pe logica asta trebuie aviz sa-mi f@t si nevasta, nu?
      Sunteti mai prosti decat prevede legea, daca stati in loc de avize si alte bagabonteli!

    • @Giogione – Mi-e greu sa inteleg cum ai invatat sa citesti si sa scrii si totusi debitezi asemenea enormitati. Deci tu ti-ai dori sa traiesti intr-o tara fara legi, in care oricine poate sa-ti dea in cap? Sau la Craiova deja asta este realitatea?..

    • @Giogione – pai mai omule, in primul rand daca te debransezi fara aviz iti iei niste amenzi usturatoare, nu ai voie sa faci asta conform legii pentru ca este infrastructura comuna de care depinde tot complexul de condomii. Pe urma, chiar daca te debransezi singur, fara aviz, administratorul nu te poate scoate de la cheltuielile comune de incalzire, deci esti nevoit sa platesti caldura la furnizorul de agent termic atata timp cat nu apari ca debransat oficial, legal. Deci alege care varianta ar fi cea care te impiedica sa faci asta.

  2. Cat de fraier sa fii sa crezi ca statul roman poate face ceva pentru tine.

    • Bine acum trebuie vazut si daca a scos aerul din calorifere. Ca cei mai multi nu o fac. Ca daca ai aer….adio eficienta. Dar pot sa confirm ca in sectorul 6 cu robinetii dati la maxim nici gand sa treaca de 45 de grade temperatura caloriferului.

    • In sfarsit ai mai schimbat-o!

  3. maaaaaii bucuresteanule. in loc sa-i asiguri copilului caldura decenta, tu stai si te ocupi cu treburi slabe. ah da stiu ca e moca sa platesti in jur de 100 lei caldura pe timp de iarna, cu toate subventiile de care beneficiati. dar stii ce, hai sa te provoc. ce-ar fi sa iti montezi matale o centrala termica de aparatament si sa iti faci 23 grade in casa? evident , nu va mai fi 100 lei factura pentru incalzire.

    • Esti complet electrocutat la pasarika daca tu crezi ca noi platim 100 lei la incalzire. La 4 camere, multiplica cu 4 si vei afla.

    • Ce nu stie bucuresteanul tine fizica de gimnaziu: ca sa pastrezi temperatura constanta (sau cat de cat) intr-un sistem inchis, trebuie sa mentii parametrii constanti, adica temeperatura si presiunea! Ca aici e gaselnita Radet – contoarele lor de la intrarea in scara masoara temperatura la cat zic ei ca este (peste 55 grade), dar in lipsa presiunii, pe conductele de transport din interior temperatura scade simtitor….Adica RADET fura de ani buni de zile!!!!!

    • Vop Procopios: „ca sa pastrezi temperatura constanta (sau cat de cat) intr-un sistem inchis, trebuie sa mentii parametrii constanti, adica temeperatura si presiunea”

      Ca să ții temperatura constantă, trebuie să ții temperatura constantă!
      Omule, sună repede la ăștia, să-ți dea premiul Darwin pentru fizică! Îl meriți!

    • @Vop Procopios – gresit. Afla ca pe radet nu-l mai intereseaza nici macar contoarele de la intrarea in scara. Incepan de anul trecut (adica toata iarna trecuta) radet nu a furnizat o temperatura mai mare de 42 de grade la intrarea in bloc. Cel mai frecvent temperatura la intrarea in bloc are in jur de 39-40 de grade, cel putin asta e situatia in sectorul 2. Stiti care a fost raspunsul functionarei cel mai frecvent anul trecut? Sa ne obisnuim cu situatia ca RADET nu mai poate furniza mai mult de atat, asa ca despre ce vorbim?
      @sorin – iar dumneata manaci ceva maro! Subventiile alea de care vorbesti sunt din impozitele bucurestenilor, deci tot noi platim acele subventii. Pe urma un apartament de 4 camere sare de 400 de lei. Si nu in ultimul rand exista o hotarare de consiliu car einterzice debransarea in anumite zone si blocuri de locuit. Cred ca nimanui nu i-ar conveni sa plateasca si consumul unei centrale de apartament si o incalzire centralizata de la radet, asa ca mai vorbeste si la alta masa!

    • @kaka, teoretic subvenția gigacaloriei de București este plătită de PMB din taxele bucureștenilor. Practic RADET a dat faliment cu o datorie de aproape 1 miliard EUR pe care nu o vor plăti bucureștenii, ci toți romanii din Bugetul de Stat. Tot așa în 2019 guvernul Danila a dat o ordonanță cu derogări de la lege pe baza căreia PMB s-A împrumutat de la Trezorerie cu 462 milioane lei pe 20 de ani. Ești sigur ca o vor plăti bucureștenii? Eu nu – se mai pot da ordonanțe de ștergere a datoriilor… Și cireașa de pe tort: guvernul demis Danila a mai alocat din fondul de rezerva încă 100 milioane lei pentru „continuitatea serviciului de încălzire centralizata din București „. Iată cât îi costa pe români Bucureștiul!

    • @stiutorDeTreburi – pai „extrapoleaza” putin si pentru toate judetele… Toate primariile (consiliile judetene) stabilesc un cuantum al subventie (variaza probabil de la un judet la altul) si toate regiile de termoficare din toata tara au probleme mai mari sau mai mici. Deci toate intra in aceleasi calcule. Asta ar fi una, pe de alta parte cde vina au bucurestenii ca braul maicii domnului pandele (si toti primarii si toate consiile generale ale Bucurestiului anterioare) nu stiu sa gestioneze banii bucurestenilor (care, te asigur, nu sunt putini).

  4. Aveți TOT ce vă trebuie vorba lui BĂNICIOU așa ca la COLECTIV. Turturica de la primăria capitalei pțnă nu va găsi pensionari inghetați în București însemnă că e bine ! Mai aveți puțin ..nu mult.. până ingheață și crapă țevile din rețea ..după care începe adevăratul ” Plugușor” în fața primăriei.
    La primărie ..se fac lucruri cu cap .. autobuze de la turci care merg numai ..tractate ..de noi.. așa ca să nu avem surprize mai tărziu..

  5. Mai bucuresteni intregi la cap ; de ce nu va debransati ? Sa traiti pe spatele vostru nu pe seama unui sistem tilharit politic . Un sistem in care va furati caciula unul la altul .
    Sinteti obisnuiti cu pomana ?

  6. Sa fii inconstient , iresponsabil , imbecil sau / si pomanagiu . Asta inseamna sa stai conectat la un astfel de sistem pe care il tilharesc cei care il administreaza .
    Daca nu esti in stare sa traiesti pe spinarea ta stai conectat la sistemele pomenilor .

    • @Adrian Popescu mai asta care ai comentariu izbitor de asemenator cu al lui sorin ala de mai sus, care parte a propozitiei ca bucurestenii nu au voie legal sa se debranseze de la radet nu o intelegi?

  7. Duomnul Dumitrașcu, fost mahăr în Radet spune lucruri trăsnite.
    În primul rând, nu știe dacă vorbește despre apă caldă sau căldură. Când l-a întrerupt clientul, l-a băgat în ceață, că i-a rupt povestea învățată pe de rost.

    În al doilea rând. Temperatura apei din calorifer o fi de 38 de grade, dar Radet oferă 55 de grade la intrarea în bloc. Asta scrie în contractul la care face referire penelistul. De la punctul ăla, apa pierde din grade peste tot, pe orice conductă neizolată din bloc. Și deci vom avea o temperatură la etajul 1, alta la etajul 9.
    Omul spune că are apartament de 65 m2. Mai bine spunea la ce etaj stă, că asta era mai relevant. Și, la fel de relevant ar fi fost dacă cei de sub el și-au schimbat caloriferele cu altele mai mari. Se poartă, pe modelul descris de antecomentatorii mei, „debranșează-te, bă, singur, că n-ai ce să strici!”, cu varianta „schimbă-ți, bă, caloriferele cu unele mai mari, că nu știe nimeni!”.

    Al treilea rând. În sectorul 6 se pot citi temperaturile de la blocuri de la dispecerat. Programul ăsta era început, pare-mi-se, de pe vremea Dumitrașcului, sau chiar înaintea lui, dar el n-avea de unde să știe asta, el era în consiliul de administrație. Încasa banii și viața era dulce.
    Deci, specific pentru sectorul 6, se pot citi în orice moment temperaturile din blocuri de la dispecerat.

    Al patrulea rând. Crainicul a zis ceva de genul că se plătește mult, dând exemplu anul trecut.
    Asta e o prostie monumentală. Apa caldă se plătește în funcție de temperatură. Dacă apa caldă e sub o anumită temperatură la intrarea în bloc, contorul NU o înregistrează. Deci, nu e tâmpenia cu „plătim apă rece la preț de apă caldă”. Anul trecut o fi plătit omul 400 de lei, dar nu l-a-ntrebat nimeni ce temperatură avea în casă. Aș bănui că nu avea 20, ca acum, ci un pic mai mult…

    Iar al cincilea rând, penalizările aplicate Radet pentru livrarea apei calde sub parametri. Asta se știe de mult, sau cel puțin o știu toți administratorii. Că doar ei au voie să facă plângerea aia, în numele asociației.
    Iar chestia asta, cu „faceți plângeri, să vă dea banii” sună al naibii de mult cu „ce mă bucur că ți-ai luat țeapă, Radetule, să le plătești banii oamenilor”. Radetul va plăti banii ăia, dar din subvențiile pe care (nu) le acordă Primăria. Așa că… faceți plângeri, așa cum vă îndeamnă grasul, că tot noi plătim. Că doar nu vine primărița cu bani de-acasă, ca să plătească penalizările. Aia nu plătește nici subvențiile, darămite alte plăți…
    Deci bucurați-vă că s-a stricat jucăria ălora, dacă tot nu mai sunteți voi să vă jucați cu ea!

    PS. Cât despre oligofrenii care-și dau importanță de cât de bine e cu centrală în alte orașe, le spun doar că în București NU e posibilă deocamdată legarea tuturor apartamentelor la rețeaua de gaze. Trebuie mărită, ceea ce înseamnă alte săpături, alte țevi, alte șantiere, alte ierni petrecute în frig. Pe lângă poluarea dată de fiecare centrală, și pe lângă faptul că primărița a interzis debranșările. Da, zone unitare de încălzire și taxa Zyklon-B, pardon Oxigen, prin care mașinile poluează DOAR în timpul zilei și alte experimente făcute de primărița Bucureștiului care locuiește în Voluntari…
    Mă bucur pentru voi că aveți bani să vă puneți centrală, dar m-aș bucura și mai tare dacă v-ați menține comentariile la orașele unde locuiți. Fiecare-și cunoaște propria curte, iar eu nu-mi dau cu părerea cum e-n Hunedoara sau oriunde aiurea, mkay??
    Specific pentru Adrian Popescu, sorin, sau sub ce nume-și dă importanță moșulețul. Informează-te, și discutăm după aia.

  8. Imi pare rau dar m-am pirdut in comentarii.
    Articolul pare sa fie despre cum o companie nu isi onoreaza contractul. Tonul comentariilor pare sa fie „lasa-i sa moara de frig ca sunt Bucuresteni”. Care este logica? Indiferent in ce oras locuiti nu cred ca v-ar placea sa inghetati pe timp de iarna, mai ales cu un copil. Nu sunt Bucurestean dar am locuit acolo pentru cativa ani si desi e un oras frumos, viata e mult mai scumpa- nu ca ar trebui sa conteze. Ar trebui sa putem demonstra un strop de compasiune cand copiii risca sa se imbolnaveasca din cauza unei compnii corupte.