G4Media.ro

EXCLUSIV Un samsar de păduri a obținut sechestru pe toate mașinile Prefecturii…

Sursa Foto: Via Transilvanica / Facebook

EXCLUSIV Un samsar de păduri a obținut sechestru pe toate mașinile Prefecturii și ale Direcției Silvice Vrancea. Sechestru și pe mașini de filaj ale Ministerului de Interne – surse

Un cunoscut samsar de terenuri și păduri din Vrancea a obținut sechestru pe toate autoturismele din dotarea Prefecturii Vrancea și din dotarea Direcției Silvice Vrancea, în cadrul unui proces de retrocedare a unei suprafețe de pădure în instanță, potrivit declarațiilor oficiale. În plus, el ar fi obținut și sechestrarea unor mașini de filaj și operațiuni speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, potrivit informațiilor G4Media. Acum, prefectul județului cere anchetă pentru a se afla cine a transmis, oficial, date executorului, despre mașinile pe care să se pună sechestru.

Maricel Cosor este un cunoscut cumpărător de drepturi litigioase din Vrancea. El a tranzacționat, de-a lungul timpului, drepturi litigioase de la moștenitorii legali ai foștilor latifundiari din regiune, precum urmașii boierilor Apostoleanu, Lahovary sau Gussi.

Foto: G4Media

Cosor a revendicat, de-a lungul timpului, zeci de mii de hectare de pădure, dar și importante clădiri, atât în județul Vrancea, cât și în București și chiar Parcul Municipal din Adjud. Are numeroase litigii cu Comisia de Fond Funciar din Vrancea, fiind văzut des în instanțele din Vrancea și Galați.

El a fost în atenția procurorilor în 2020, când a accidentat mortal un biciclist care circula pe marginea drumului. Dosarul a fost clasat de procurorii vrânceni pe motiv că biciclistul era sub influența băuturilor alcoolice.

Maricel Cosor a declarat pentru G4Media că sechestrul conturilor și a autoturismelor instituțiilor este ”o victorie repurtată” de el. Totodată, a declarat că dosarul accidentului mortal a fost clasat.

A obținut sechestru pe mașinile Prefecturii și ale MAI. Cosor a cumpărat, de la descendenta familiei boierului Gheorghe Apostoleanu (aflată acum în Canada) drepturile de moștenire a zeci de mii de hectare de pădure, dar și a imobilului din Focșani unde s-a semnat armistițiul cu Puterile Centrale. Gheorghe Apostoleanu a fost un important latifundiar născut la Focșani – jurist, avocat şi om politic important pe plan local în secolul XIX.

În urma unei cereri de retrocedare a unei importante suprafețe de pădure, pentru că nu a fost pus în posesie pe amplasamentul dorit de către Comisia de Fond Funciar (din care fac parte reprezentanți ai Prefecturii Vrancea și ai Direcției Silvice Vrancea), procuratorul Cosor s-a adresat instanței Judecătoriei Focșani care, pe fond, i-a dat câștig de cauză. Decizia nu este definitivă.

Judecătoria a obligat RNP Romsilva – Direcția Silvică Vrancea și Prefectura Vrancea – adică Comisia Județeană Vrancea Pentru Stabilirea Dreptului De Proprietate Privată Asupra Terenurilor – la plata unui cuantum definitiv al penalităţilor datorate reclamantei Apostoleanu, în solidar, în suma de 2,09 milioane lei.

Cosor a apelat la un executor din Târgu Bujor – județul Galați, care a obținut sechestru pe toate autoturismele aflate în dotarea Prefecturii Vrancea, pe toate autoturismele din dotarea Direcției Silvice dar și pe unele mașini de filaj și operațiuni speciale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Prefectul cere anchetă. Prefectul județului, Nicușor Halici, cataloghează drept ”bizar” modul în care a obținut executorul judecătoresc lista autoturismelor care urmau a fi sechestrate, în condițiile în care unele dintre ele aparțin Ministerului Afacerilor Interne și nu pot fi amestecate ca bunuri ale Prefecturii – ca parte a Comisiei de Retrocedare.

“Sigur, eu nu pun la îndoială o hotărâre judecătorească, pe care oricum am contestat-o, dar aici evidențiez două aspecte. Primul este că, din câte știu, domnul Cosor nu mai are calitatea de reprezentant al familiei Apostoleanu, descendenta renunțând la serviciile dânsului acum ceva timp. În al doilea rând, sunt foarte curios, și voi cere verificări, în ce bază legală au transmis funcționarii de la Direcția de Evidență a Autoturismelor, către executorul judecătoresc, lista cu autoturismele pentru care să se ceară sechestru. Mai mult, potrivit OUG 22, noi aveam la dispoziție 6 luni pentru a plăti daunele, timp în care sechestrul nu opera”, a declarat prefectul Nicușor Halici.

Printre mașinile Prefecturii sechestrate se află un Volkswagen Touareg și patru Dacia Duster.

Pe lângă aceste mașini, a fost pus sechestru și pe mașini ale Ministerului de Interne, au declarat pentru G4Media surse judiciare.
Activitatea Romsilva Vrancea – paralizată de sechestru

În afară de camionul cu care se transportă lemne, toate mașinile Direcției Silvice Vrancea sunt sub sechestru asigurator, motiv pentru care activitatea de teren a inspectorilor e paralizată. “Din câte știu eu, decizia judecătorească nu este definitivă, dar ne supunem sechestrului, astfel că, la acest moment, nu ne putem deplasa cu mașinile de serviciu, pentru că dacă suntem opriți în trafic de Poliție riscăm să ni se confiște taloanele. Sigur că activitatea de teren e paralizată, pentru că nu ne putem deplasa cu mașinile de serviciu acolo unde e nevoie”, a declarat pentru G4Media Lucian Zamfir, directorul Direcției Silvice Vrancea.

Cum a obținut executorul judecătoresc numerele mașinilor MAI pentru a cere sechestru. G4Media a contactat biroul Executorului Judecătoresc Chirica Miștoiu Costel, care a declarat că a avut acces la baza de date a autoturismelor MAI și că a solicitat date despre bunurile mobile ale Prefecturii Vrancea și Direcției Silvice. “Domnul prefect este în eroare, potrivit OUG 22 privind sechestrul, dacă instituția condusă de dânsul avea bugetată suma pe care o datorează clientului meu, atunci sechestrul nu se mai instituia, or această sumă nu era bugetată. Eu am acces la baza de date cu autoturismele și am solicitat și DRPCIV (Direcției Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor) ce este disponibil pentru sechestru”, a declarat executorul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. Nu vreți voi justiție, altfel ați fi votat USR în loc de PSDNL.

  2. Foarte bine, inca e suficienta padure ramasa in picioare prin Vrancea. Sa fure romanachele pana nu ramane un copac. Voi poolimea sa nu uitati: votati mafia PSD PNL UDMR. Fura dar va da si voua 100 de lei.

  3. „eu nu pun la îndoială o hotărâre judecătorească, pe care oricum am contestat-o”.
    eu o pun la indoiala, desi nu am cum sa o contest.
    dar, ma intreb cum poate domnul perfect, scuze, Prefect, sa conteste ceva ce nu pune la indoiala… !?

    • se referea la faptul ca o respecta de fapt, chit ca nu ii place.

    • O conditie pentru a fi recrutat ca functionar al statului este sa nu fii mai destept decat smecherii care jefuiesc statul…

  4. Romania lucrului bine facut si a vietii boeme de la stat

  5. Prefectul trebuie sa facă o singura verificare, anume dacă mașinile MAI sunt ale localității sau ale ministerului. Dacă sunt ale localității, atunci domnul prefect trebuie sa spună absolut tot executorului despre bunurile private ale localității pentru ca îl obliga Codul de procedura civila.
    Altfel, domnul prefect este încă unul dintre grangurii care au aterizat intr-o funcție cu care nu are nicio gara și pe care nu o poate înțelege, iar asta poate duce la pagube însemnate.

  6. Protejat de servicii, clar…

  7. Ce relevanta are faptul ca era baut biciclistul?
    Consumul de alcool se pedepseste cu moartea in Romanica lui Peste?

  8. de verificat legaturi bolnavicioase ale Cosorului cu kim jong oprishan

  9. ca de obicei trolacheii putleristi lipsesc de pe astfel de articole au ordin la ferma de troli sa posteze pe tot ce e legat de Ukraina si Joe Biden :))

  10. ca de obicei trol@cheii putleristi lipsesc de pe astfel de articole au ordin la ferma de troli sa posteze pe tot ce e legat de Ukraina si Joe Biden :))

  11. Problema e ca Romania a dat cele mai genroase legi de restituire din lume, cat timp sunt aceste legi cand sunt puse in aplicare nu aveti ca sa comentati.protestati sa s eschimbe legile gen 165/2013 sa se plafoneze retrocedarile ca in ungaria la 21 000 dolari

  12. Dacă nici acum nu ieșim sa le rupem picioarele proștilor astora, chiar ne meritam soarta.

  13. Votam psd pentru un stat învins de un ordinar.

  14. totul porneste de le oroarea asta juridica ce se cheama cumpararea drepturilor de mostenitor

    • Ei da, asta-i marea problema, alaturi de Legea retrocedarilor padurilor! Hotararea si sechestrul sunt perfect „legale”. Toata lumea uita cine „face” Legi in tara asta (Parlamentul) si in folosul cui! Votatul la „plesneala” sau neprezentarea la vot (la toate alegerile, dar mai ales la cele Generale), la asta conduce: „facatorii” de Legi precum astia. Personal, nu cred ca samsarul de Vrancea e de capu’ lui….precum si alti samsari din restul tarii, la acelasi nivel al „investitiilor”! Nici cel de la Cotroceni, nu-i de capu’ lui!

  15. Titlul corect era “Un prefect incompetent a ajuns cu mașinile instituției sechestrate”.

  16. Sa plateasca din buzunarele lor nu din ale noastre

  17. in cate inteleg interlopii politici din consiliul judetean nu au reusit sa puna mana pe suprafete le de teren si paduri , sau inpedicat de un ciot care a fost mai iute de mana , Cosor a reusit sa cumpere drepturile de proprietate a boierilor ….