G4Media.ro

EXCLUSIV Bernie Gravett, polițistul englez care a lucrat la cazul Țăndărei, după…

EXCLUSIV Bernie Gravett, polițistul englez care a lucrat la cazul Țăndărei, după ce Justiția i-a achitat pe toți inculpații acuzați de trafic de copii: ”Sunt trist pentru victime. Am trimis probe în România. Dacă îi aduceam în UK, erau condamnați demult”

Bernie Gravett, polițistul britanic care a lucrat împreună cu polițiștii români la cazul Țăndărei, a rămas fără cuvinte după ce G4Media.ro i-a dat vestea: Justiția din România i-a achitat pe toți cei 25 de inculpați pentru că ”fapta nu există”.

”Sunt extrem de trist pentru victimele, familiile lor și pentru polițiștii care au lucrat timp de 5 ani la acest caz în România. Toate eforturile lor nu au condus la nimic. Nu pot spune dacă este vina sistemului, a instanței sau a procurorilor. Tot ce pot spune este că, în opinia mea, erau probe. Le-am furnizat procurorilor români dovezi privind exploatarea și munca forțată la care au fost supuși 181 de copii din Țăndărei, aici în Marea Britanie. În plus, le-am dat dovezi privind spălarea de bani întrucât încasările obținute în Marea Britanie erau trimise în România. În urma perchezițiilor din Țăndărei, în aprilie 2010, au fost găsiți bani, aur, bunuri furate, mașini scumpe, o bogăție inexplicabilă și mai multe arme de foc. Perchezițiile au fost filmate, cum poate Curtea să spună că nu există dovezi?”, s-a revoltat polițistul englez la auzul veștii.

”Mă întreb cum se face că britanicii au anchetat și condamnat 120 de membri ai acestei bande în timp ce românii nu au condamnat pe nimeni. Europol a calificat gruparea Țăndărei drept cel mai mare grup de trafic de persoane din Europa. Copiii au fost duși în fiecare țară din UE și exploatați pe străzile din nordul Norvegiei și până la coasta Mediteranei. Cei 25 de suspecți se ocupau cu traficul de copii în toată Europa. În ochii mei erau vârful grupării și existau probe ca să fie condamnați. Dacă i-am fi adus în Marea Britanie și i-am achetat aici, ar fi mers la închisoare de multă vreme”, a continuat polițistul.

”La auzul acestei vești triste, mă tem pentru poporul român. Sistemul de justiție penală din România a dat greș atât față de  copiii care au fost tratați și exploatați, cât și față de viitoarele victime. Gruparea din Țăndărei devine și mai puternică cu această decizie atroce a Curții. Este o zi tristă pentru justiția din România”, a declarat Bernie Gravett pentru G4media.ro.

Întrebat ce mai poate fi făcut acum după ce decizia este definitivă, polițistul britanic a declarat că Eurojust ar trebui să ia măsuri privind capacitatea statelor membre UE de a lupta cu crima organizată.

”Cred că este de discutat la cele mai înalte niveluri ale UE. Eurojust a tăcut până acum. Este responsabilitatea lor să coordoneze investigațiile transfrontaliere în Europa și să se asigure că există capacitate de luptă cu crima organizată. Ministerul Justiției din România ar trebui chestionat”, a declarat polițistul Bernie Gravett pentru G4media.ro.

Cum a ajuns polițistul Bernie Gravett să se ocupe de cazul Țăndărei

În vara lui 2004, inspectorul şef Bernie Gravett şi inspectorul Colin Carswell de la Poliţia din Westminster s-au lovit de o nouă provocare. Copilaşi din România cerşeau pe străzile din centrul Londrei sau furau din magazine şi buzunare. Copii de 6 ani se strecurau în cafenele şi şuteau poşete sau telefoane mobile. Ofiţerii de poliţie au făcut investigaţii şi au descoperit că nu era vorba de furturi accidentale. Copiii aveau în spate o reţea care îi adusese special în Marea Britanie pentru aşa ceva. Fuseseră aduşi ilegal, ascunşi în maşini sau tiruri. Mai mult, copiii romi erau mutaţi dintr-un oraş în altul ca să cerşească şi să fure. Investigaţiile poliţiei metropolitane au arătat că reţeaua de hoţi şi cerşetori provenea din România şi era de etnie romă. Cei mai mulţi erau din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, de lângă Slobozia.

Statisticile poliţiei londoneze arată că 1.087 de copii au fost aduşi din România în UK pentru cerşetorie şi furturi. Şi asta până la momentul aderării României la UE, în 2007. Împreună cu serviciul Imigrări, poliţia a declanşat operaţiunea ”Golf” care a condus, între 2004 şi 2006, la expulzarea a 407 indivizi implicaţi în reţele de crimă organizată. Rezultatele nu au întârziat: reclamaţiile de furturi şi tâlhării în centrul Londrei au scăzut cu o treime.

România a aderat la UE: în primele 3 luni, infracţiunile comise de români în Londra au crescut până la 786%

Statisticile au arătat că cele mai multe delicvenţe erau comise de copii romi din România, aduşi acum legal din Spania sau Italia. Cartierul Westminster era cel mai afectat.

Potrivit unui raport al Poliţiei metropolitane către Parlamentul britanic, fiecare copil care cerşea sau fura pe străzile oraşelor din UK putea strânge până la 40.000 de lire pe trimestru. 200 de copii puteau strânge 16 milioane de lire, iar o mie de copii – 100 de milioane de lire. Un copilaş implicat în aşa ceva valora 20.000 de lire. Banii, evident, nu rămâneau la ei, ci la traficanţi.

Poliţiştii englezi au descins în România

În aprilie 2007, inspectorii Bernie Gravett şi Colin Carswell au fost trimişi în România să vadă care e treaba aici. Aşa a fost înfiinţată, în baza unei directive europene din 2000, prima echipă mixtă de investigație româno-britanică (Joint Investigation Team – JIT) într-un caz de trafic de persoane. A fost numită din nou operaţiunea ”Golf”. Poliţiştii britanici au lucrat cu colegii lor români şi procurorii DIICOT, atât pe pământ britanic, cât şi românesc. Colaborarea a dat roade în UK. 120 de traficanţi, dintre care 87 de membri ai reţelei Ţăndărei, au fost condamnaţi în Anglia. A fost pentru prima dată când s-a pronunţat la Londra o condamnare pentru traficarea unor copii în Regat. În plus, echipa mixtă a trimis în România probe privind traficarea de către reţeaua din Ţăndărei a 168 de copii.

Operaţiunea Europa, descinderi la Ţăndărei. Pe 8 aprilie 2010, procurorii DIICOT şi 28 de poliţişti britanici au năvălit peste romii din Ţăndărei. Au fost puse în aplicare 34 de mandate de percheziţie şi au fost arestate 18 persoane pentru trafic de persoane şi spălare de bani. Au fost confiscate miltraliere AKM, 12 puşti de vânătoare, 6 pistoale, bani, maşini, cai şi 10 kilograme de aur în valoare de jumătate de milion de euro. Pe 29 iulie 2010, 26 de membri ai reţelei din România au fost trimişi în judecată pentru traficarea în UK a 181 de copii.

Prima sentință de achitare

În martie 2019, Tribunalul Harghita a pronunțat prima sentință de achitare în acest caz. După 53 de termene, după ce a ținut procesul pe rol din 2013.

Judecătorii au constat că faptele de constituire de grup infracţional organizat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor s-au prescris după intrarea în vigoare a noului cod penal din 2014 care reduce substanțial pedespele pentru astfel de infracțiuni. Cu privire la acuzaţia de trafic de minori, judecătorul a dispus achitarea pentru că – a motivat el – procurorii nu ar fi venit cu probe concludente şi nu ar fi identificat victimele minore, deşi chiar magistratul citează în motivare fragmente întregi din rechizitoriu cu date privind identitatea victimelor.

Judecătorul a ridicat şi sechestrele dispuse în dosar asupra palatelor ţigăneşti de la Ţăndărei şi a dispus restituirea armelor, maşinilor şi a kilogramelor de aur în valoare de jumătate de milion de euro.

Deşi la percheziţiile din 2010 din Ţăndărei, anchetatorii români şi britanici au desoperit 12 puşti de vânătoare şi 6 pistoale, instanţa a concluzionat că rromii aveau permis de port armă şi le-au restituit.

Mitralierele nu au fost restituite

Instanţa a decis să nu restituie un „încărcător pentru pistol mitralieră, cu magazie 30 cartuşe calibru 7,62 x 39 mm, descoperit cu ocazia percheziţiei domiciliare la inculpaţii Niculae Marian şi Nicolae Mircea, respectiv un număr de 31 cartuşe de calibru 7,62 x 39 mm şi un încărcător metalic cu magazie 30 cartuşe de calibru 7,62×39 mm, în cazul inculpatului Radu Drăguşin”, se arată în motivarea Tribunalui Harghita.

Fiind dispusă achitarea, instanţa a decis ca toate cheltuielile cu procesul să fie plătite de statul român (vezi aici mai multe).

Cazul Ţăndărei, soldat cu achitări în România, a schimbat legislaţia europeană

După prezentarea în Parlamentul European de către autorităţile britanice a cazului Ţăndărei, UE a adoptat directiva 36 din 2011 care a amendat Protocolul de la Palermo. Directiva a fost adoptată de toate statele membre şi a redefinit exploatarea copiilor la cerşit şi furat ca o formă de muncă forţată, adică sclavie.

Cazul Ţăndărei a fost intens mediatizat în presa românească şi britanică. BBC şi Al Jazeera au relatat despre cazul de trafic de copii (vezi VIDEO).

Citește și:

Toți cei 25 de inculpați în dosarul de trafic de copii din Țăndărei au fost achitați. Motivul: faptele nu există

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

52 comentarii

  1. Avem nevoie de o reforma masiva in justitie, dar nu cum a vrut PSD-ul, sa zboare cei care-si fac treaba, ci invers.

    • Inexistenţa faptei rezultă din hotărârea judecătorilor, cu contribuţia meritorie a anchetatorilor.

      Niciun magistrat român nu este vinovat şi toţi merită pensii speciale!

      Poliţistul britanic nu ştie: dat fiind faptul că fapta nu există, suntem în faţa unui denunţ calomnios!

      Iar vinovată de denunţ calomnios este regina Marii Britanii, căreia cerem să i se retragă pensia specială!

    • Nu procurorii au lungit procesul din 2010 pana in 2014, cu termene de luni de zile, cu 7000 de amanari, cu 1000 de chichite avocatesti, si tot asa si dupa 2014, cand s-au redus termenele infractiunilor, insa tot nu era bine, si-atunci hai sa le schimbam si incadrarea faptelor, sa fie cu pedepse mai usurele, poate chiar deloc! Eu de la primul tribunal unde s-a judecat as porni, daca as vrea sa inteleg exact cum se face ca 25 de brute si ticalosi umbla liberi, gratie merituoasei justitii romane, bine platita de-altfel, si care protesteaza si inchide tribunalele, nu munceste, ca-i sunt in pericol pensiile speciale nesimtite!

    • Aaa, si sa nu uit, Romania plateste tot, adica noi toti platim cheltuielile de judecata cu procese pentru 25 de nemernici timp de 9 ani, la fel, tot noi platim cohorta de judecatori, procurori, politisti judiciari, grefieri, portari, absolut toti cei care au muncit, cica, la procesul asta de 9 ani, la cum s-au facut toti ca muncesc, noi platim toata FARSA asta mizerabila, toata bataia asta de joc numita judecata, si evident, platim si pensiile speciale ale tuturor celor implicati, ca ”au muncit” cu spor! Infecta aia de SS pe-acele javre de judecatori de la tribunalul din Harghita ar trebui sa-i ia zdravan la intrebari. As vrea sa stiu si eu, ca cetatean roman care suporta din taxele pe care le plateste la stat acest dezmat si risipa, unde sa depun o plangere pentru INEFICIENTA CRASA a sistemului de justitie in aces caz.

    • Pamflet
      Aici se vede ce justitie corecta, imparțiala si independenta avem.
      Iar salariile si pensiile ar trebui sa fie pe masura.
      Apropo, avocatul poporului spune ceva?
      Dar avocatul copilului?
      Dar oengeurile care se milogesc la tv cu ajutorul unor videoclipuri stupide cersind de la oameni cativa euro pe care ii folosesc pentru a plati reclamele la tv si pentru salarii, masini, telefoane.
      Sistemul de justitie din romania ar trebui desfiintat si reinfiintat un sistem de justitie cu ajutorul uniunii europene si/sau al statelor unite ale americii. Asa ca in germania sau in japonia dupa razboi.
      Apropo de razboi, am auzit la tv ca ieri s-au comemorat 37 de jandarmi care erau la o unitate umilitara si au fost trimisi sa apere aeroportul. FALS SI MINCIUNA. Tinerii in cauza erau elevi la scoala de subofiteri de militie de la campina si se pregateau sa devina militieni, aparatori ai oranduirii socialiste si ai lui ceausescu. Deci nu erau jandarmi. Ei au fost trimisi dupa parerea mea intentionat la moarte, ca sa existe un mare numar de victime si sa se legitimeze iliescu si ai lui in calitate de conducatori ai revolutiei si ai luptei impotriva teroristilor. Oamenii aceia erau nevinovati din punctul asta de vedere dar erau viitori militieni in mod asumat. Nu erau jandarmi. Trebuie spus adevarul. Dar apare si aici o inteebare, cei care i-au trimis acolo, ce fac acum, ce pensii speciale, ce functii si ce grad

    • Pamflet
      Avand in vedere ce justie avem in romania, ce politie si jandarmerie, ce administratie, putem spune ca romania nu a iesit niciodata din comunism si ca printr-o diversiune, revolutia a fost infranta

    • E nevoie sa li se elimine toate privilegiile. Avand bani si lipsa de raspundere, pot face ce vor, pot acuza sau ierta pe cine da mai mult. Intr-o tara normala procurorii sau judecatorii ar fi fost condamnati de mult.

  2. Mister Gravett ,
    Vedeți dvs.: Românica nu e U.K., unde MI5 și MI6 se simt onorate și totodată obligate în a pune umărul la bunul mers al Justiției Majestății Sale, deci cum spuneam: in Românica au fost considerate ca fiind ilegale anumite Protocoale între Instituțiile Statului, ca și cum pentru unii Statul ar fi mumă, iar pentru ceilalți ciumă….

    • Îmi vine, din ce în ce mai des, să te rog să mă iei la tine Scara’. Aici, în țara asta respir mai greu decât la tine Jos. Prea s-au înmulțit mizerabilii. Tot mai greu de suportat.

  3. Astia sunt judecatorii care vor sa-si pastreze pensiile „de serviciu”, probabil au vrut sa ne arate ca ,daca nu primesc cat vor,vor primi mita si vor achita criminali si hoti pe banda rulanta! Dar si justitia engleza acopera securisti hoti ca Popoviciu si Adamescu,ca sa fie clar,nu?

    • Nu-i acopera, Corrie, pur si simplu javrele hoate de popoviciu si adamescu au bani berechet furati de la noi sa-si angajeze cei mai buni avocati, care sa tergiverseze procedurile cu mii de chichite avocatesti, si sa stea in UK, nu la puscarie, unde le e locul.

    • Știi ce e ăla „whataboutism”? Pont: e o metodă kaghebistă clasică.

  4. Mai vrem respect!
    Va dati seama cum se uita aia la noi?

  5. Mizerabilii de magistrati care mănâncă banul public degeaba trebuie dați afară fără drept la pensie.

  6. Doar un regim militar, dictatură sau un Antonescu ne mai aduc pe drumul cel bun si asta ptr o scurtă durată ca sa nu o dam in alta extremă…..

    • asa e ,turcu ,aferim sana baklavale,makarale,,,,,,,,,alegeti ma pe mine stapinul romaniei,,,,,,,sa vezi ce ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,i trimit pe lumea ailalta dupa un proces in fata multimilor care vor sa asiste,,,,,,,,,,,,,pe urma seara,,,,,,,,le cintam aleluia,,,,,,,,,,,,,,alta varianta,,,,,, toate tiriturile astea hoate delapidatoare i fac luptatori de k1 dai in pla mea,,,,,,,,,care l omoara pe alalalt corupt,care a primit mita,,,,,,,SCAPA,PRIN PROMISIUNEA MEA SOLEMNA CAL ELIBEREZ sa se duca sa se faca agrikultor,,,,,,,,,,,dupa ce lo omorit pe corupt in bataie,,,,,,,,vine sal eliberez si atuncea va pati asa cum ne fac noua tapinarii zi de zi=========nu asa draga valorosule,shmecheree,,,,,il omori si pe urmatorul puscarias corupt gen ala de la jilava,care o omorit 6 sau 7 oameni,,,,,,,,abea atuncea scapi,,,,,,,,,fututi mortii matii de zeu NELEGIUITH,,,,,,,,,,,,,

  7. Motiv excelent ca in viitor suspectii sa nu mai fie returnati in Romania, ci sa fie judecati in tarile unde au comis infractiunile.

    • Ei na, se vor cere disperati sa fie judecati in Romania, ca aici legile si justitia tin cu infractorul, ca daca psd e infractor, si-a facut legi si si-a educat justitie sa-l scape, de 30 de ani face asta.

  8. Cu cat citesc mai mult postarile de pe acest site cu atat imi dau seama ca viitorul e gri…
    Poate ca pe multi ii pot suspecta de neștiință, dar inarmati cu buna intentie, caci din perspectiva redactionala reaua credinta mi se demonstreaza din ce in ce mai mult.
    Nu putem compara cele doua sisteme de drept, unul are ca baza legea, celalalt jurisprudenta. Nu putem sa spunem ca unul e bun sau rau doar raportandu-te la un singur caz. Dar de fapt nu asta se vrea, ci acest articol se incadreaza intr-un sir mai lung de articole, cate au ca scop slabirea increderii in sistemul de justitie, asa cum s-a facut si cu Biserica, Jandarmeria, mai nou Smurd, etc. Se cultiva increderea doar in personaje „mesianice” cate vor „scapa” tara de la dezastru…. total gresit si nedemocratic.

    • Ai dreptate. Sistemul democratic românesc este indubitabil unul dintre cele mai de succes din lume, sprijinit de magistrați iluștri, preoți dedicați, jandarmi școliți, smurd profesionist etc.

    • Bai corecte, pai de ce crezi tu ca tocmai, se slabesc de zeci de ani sistemele astea ale statului roman? Pai cine a iesit din palarie in ’89, si s-a ales cu 84% in ’90? Nu un tatuc? Si ce limba crezi ca stie el chiar mai bine ca romana, ca doar dadura zilele trecute un interviu in Tass?

  9. Frumos, foarte subtil si incarcat de sarcasm spus, romania face numai invers tot 🙁

  10. Repet, faptele de trafic de persoane sunt incriminate inca de la data de 11 decembrie 2001 prin publicarea Legii nr. 678/2001 privind prevenirea și combaterea traficului de persoane.

    Faptul ca nu era prevazut expres copilul, se constituia ca cirumstanta agravanta, altfel daca nu ar fi existat cadrul legislativ, cum s-ar fi realizat anchetarea comuna, Romania si UK? Mentionati ca in anul 2011 s-a intamplat altceva, o rafinare a legislatiei, sa inteleaga cine mai citeste articolele de pe acest site ca situatia este cu mult mai grava, in Romania exista legi, dar statul de drept, cel al bunastarii si care mai vreti pur si simplu nu functioneaza. Nu ii intereseaza, primeaza alte interese.

    Redau mai jos ceea ce era prevazut inca din anul 2001, conform art.2 al legii mentionate:

    1. prin trafic de persoane se înțelege faptele prevăzute la art. 12 și 13;

    2. prin exploatarea unei persoane se înțelege:
    a) executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii, în mod forțat, cu încălcarea normelor legale privind condițiile de muncă, salarizare, sănătate și securitate;
    b) ținerea în stare de sclavie sau alte procedee asemănătoare de lipsire de libertate ori de aservire
    c) obligarea la practicarea prostituției, la reprezentări pornografice în vederea producerii și difuzării de materiale pornografice sau alte forme de exploatare sexuală;
    d) prelevarea de organe;
    e) efectuarea unor alte asemenea activități prin care se încalcă drepturi și libertăți fundamentale ale omului.

    • Oana, îți pierzi vremea cu niște proști.
      La fotbal agricultura și restul, se pricep toți.
      Sentința de achitare este într-adevăr stupefiantă. Sunt curios dacă a rămas definitivă și cum.

  11. Imi este rusine sa spun ca ma numesc roman din cauza coruptiei si a infractionalitatii polititiei si justitiei din Romania

  12. Romanii sunt majoritar gunoaie. Trebuie sa fii nebun sa ceri justitie functionala in haznaua asta de tara, plina de prosti.

    • Ce-ai facut Bobita? Am eu impresia sau tocmai ce te-ai descris pe tine, pentru ca asta esti, un gunoi urat mirositor, de proasta calitate (scuzati pleonasmul dar suna bine).

  13. Iar, peste tot aceeasi greseala: cand invatati sa scrieti corect???? RROMI sau tigani mai usor spus. Rom este o bautura.

  14. asta se intampla pentru ca justitia noastra este independenta (chiar si fata de lege) pe cat timp justitia britanica nu. aici se vede cat ajuta actul de justitie pensioanarea la 45 de ani cu pensii speciale enorme

  15. De-aia avem nevoie de o sectie de investigare a infractiunilor in justitie. Nu in forma in care a incercat sa o impuna pesedeul, dar un mecanism similar ar trebui sa existe. Judecatorii aia sunt la fel de infractori ca si cei pe care i-au judecat. Inamovibil nu inseamna lipsit de raspundere.

  16. Era cazul sa scrieti NUMELE JUDECATORILOR care i au achitat pe acesti monstri ! au avut dovezi , probe si s au lasat cumparati . NUME DEAGI ZIARISTI !

  17. Corb la corb nu si scoate ochiul

  18. Acuma s-au lamurit ai occidentalii de justitia romanesca.
    Nu e de mirare ca regreta ca ne-au primit in UE in 2007.
    Ne lamurim si noi romanii ce-i cu MCV si Schengen si de ce europenilor le este sila de tarisoara si poporul ( publicul) roman.

  19. Tu nu ești doar șchiop, ci și cam tembel. Pardon, tâmpit sadea .
    Nu cere explicații că n-am timp de dispute cu idioți.
    România nu merită să existe pe hartă, sau mă-ta când te-a făcut mai bine făcea un kkt lânga un gard ?!?

  20. Lasind la oparte revarsarea de complexe si imbecilitati din comentarii, cred ca judecatorii acestui caz trebuie sa devina ei insisi tinte pentru sistemul de justitie. Este evident ca s-au pompat sume grase de bani, neexcluzind amenintarile, in respectivii judecatori pentru a tergiversa cazul pina la sfirsitul lumii.
    Nu mai vorbesc de legea imbecila, facuta de infractori in folosul infractorilor, care nu intrerupe curgerea termenului de prescriere odata ce procesul a inceput .

  21. Hai mo, dați-le și voi mai scurte. „Justiția românească” în sus și-n jos…
    Da bă, e aceași justiție care l-a băgat la zdup pe Dragnea, Năstase, Bica, Vâlcov și mai nou, oe Bogdan Olteanu(chiar dacă face el recurs). Ni toți judecătorii sunt la fel.. mai terminați și voi cu kkturi de’astea.
    Și dacă tot vreți să reflectați, ia răspundeți voi la asta: dacă ciorile aveau „permis de port armă” emis „legal”…cine li-i l-a dat ? Pentru ce motiv ?

  22. Eu propun sa iasa magistratii pe scarile palatelor de justitie din tara si sa sustina desfiintarea sectiei de investigare a infractiunilor din justitie. Eeeh dracia dracu’!

  23. doar ce’am dat un street view in Tandarei: vile peste vile.. facute pe urma copiilor..

  24. Dacă Gruparea Boko Haram va fi adusă in fata unui judecător, sigur vor cere sa fie Roman.

  25. Ce ruşine. Ce palme. Ce magistrați netrebnici. Ce țară. Ce mizerie. Mă apucă voma. Am pierdut orice fel de urmă de demnitate, de deontologie profesională în toate domeniile. Dăm ca boii cu coarnele în gard. Şi refuzăm să ne trezim din beția bezmetică în care lâncezim de 30 de ani. Ce ruşine!
    România orbecăie ca tâmpita prin Europa.
    Tot înainte tovarăşi! Sfâşiați-o pe de-a întregul! Eu asta cred că vă e menirea, nesimțiților.

  26. Bei, aveti grija sa nu ajungeti sa iesiti in strada pentru asta, ca o sa va ia lumea de pesedisti!
    #NuMaiPunețPresiunePeJustitiaIndependenta

  27. ,,Sunt extrem de trist pentru victimele” – ,,imi pare rau de victime /le compatimesc/”

  28. Atata vreme cat toti judecatorii sunt deasupra legilor si nu raspund pentru actul de justitie,Romania nu va avea justitie.

  29. „Perchezițiile au fost filmate, cum poate Curtea să spună că nu există dovezi?”, s-a revoltat polițistul englez la auzul veștii.

    Nu. Curtea n-a spus că „nu există dovezi”, ci doar că ”fapta nu există”. E un lucru total diferit, pentru care trebuie să le „mulțumim” gunoaielor umane Rudotel Toader, Șerban Niciolaie, Eugen Niciolichea și Florin Alta-Intrebare Ciordache.

    Pentru restul de nume, completați mai jos. Asta așa, ca să știm cui să aprindem lumânări la biserică.