G4Media.ro

Evaluarea Națională 2020: Luni se afișează rezultatele de la examenul de final…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Evaluarea Națională 2020: Luni se afișează rezultatele de la examenul de final de clasa a VIII-a, în premieră într-un format anonimizat

Rezultatele de la Evaluarea Națională vor fi afișate luni, 22 iunie. Pentru prima dată în istoria examenului de la finalul clasei a VIII-a, rezultatele de la examenul de clasa a VIII-a vor fi afișate într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea copilului cu nota primită. Amintim că anunțul anonimizării rezultatelor a fost făcut de Ministerul Educației abia după examenul de Matematică, ultima probă pentru majoritatea absolvenților de gimnaziu.

Primele rezultate de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate luni, 22 iunie 2020.

De ce vor fi anonimizate rezultatele? Din cauza regulamentului GDPR și a solicitării Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care s-ar fi sesizat că Ministerul nu a aplicat niciodată regulament, susține instituția.

Ce se întâmplă cu elevii care și-au pierdut codul primit în Examen?

Vor afla codul și notele de la școală.

Unde vor fi afișate rezultatele de la Evaluarea Națională 2020?

Rezultate obținute de elevi la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, atât la avizerele centrelor de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

“Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media”, a explicat Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Cum vor fi afișate rezultatele?

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Fiecare candidat prezent astăzi la examenul de Matematică a primit, la finalul probei – când a predat foaia de examen – un raport cu: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului:Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului).

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Avand in vedere ce tara de spagari si ticalosi suntem eu nu as accepta asa ceva:
    vreau sa vad notele colegilor de clasa, cel putin.
    Nu vreau ca un „pilos” care cotizeaza in privat la profesori sa ia o nota mai mare decat il duce capul.
    Pana la urma nota asta conteaza la nota finala calculata pentru admitere la liceu.
    Nu stiu, exista si scoli gimnaziale private, unde platesti pentru nota 10 a copilului si apoi „il bagi” la liceu la stat?

    • Și dacă știai ce notă a luat altul, ce făceai? Exact, absolut nimic. Poate doar stăteai să te plângi că ăla a luat notă mai mare, da’ a dat bani și bla, bla, bla. Ce schimba asta? C-o făceai înainte și ai face-o și acum dacă ai mai putea. Nu înțeleg de ce te-ar preocupa așa de tare ce face altul, când pe tine nu te afectează cu nimic.

    • @Teodor inteleg ca si tu si cu cei din inspectoratele scolare (pesedisti din nastere) vreti sa ne invatam copiii de mici cu Miorita: n-ai ce face puiul meu, locul la un liceu bun se plateste cu bani si nu conteaza cat inveti

    • Tu înțelegi măcar ce presupune anonimizatea notei? Nota va exista in continuare, numai că nu va mai fi accesibilă tuturor. Procedura asta exista și înainte, numai că se făcea la cerere, deci se aplica excepțional. Acum a devenit regulă, cum prevede și GDPR-ul de altfel. Oricum, ce spui tu cum ca locurile bune se plătesc și altele sunt numai trăsnăi. Am intrat și la cel mai bun liceu din județ, și la cea mai bună facultate de stat din țară pe domeniul care m-a interesat, fără să dau vreun ban cuiva, nici măcar pentru meditații. În situația asta puțin mi-a pasat ce a făcut altul sau cum a intrat pe unde a intrat.

    • Tu intelegi diferenta dintre
      – a fi acceptat intr-o clasa pe baza notei luate la un examen dat in acel moment, al carui rezultat poate fi contestat si
      – a intra pe baza unei note stocate si extrase din calculator sau operate manual de cineva (nu e ilegal sa gresesti daca nu se poate dovedi intentia) si apoi facuta o medie, eventual, cu un alt examen? Anonimizat, desigur.

      Nu esti sigular, in privinta mediatatiilor de care n-ai avut nevoie da`… despre ce an vorbesti?

    • Procedura de calcul a notei rămâne aceeași. Cât privește contestația, nu văd cum ar putea fi făcută de altcineva, pentru că ori nu ai interes, ori nu ai probe. Nu contează anul, procedura e aceeași peste tot.

    • @Teodor eu cred ca te prefaci ca nu pricepi.
      In anul 1995 era o procedura de admitere la liceu, bazata pe cunostintele tale din momentul examenului de admitere
      in anul douazeci-douazeci admiterea la liceu depinde si de media pe care ai avut-o chiar si in clasa a-5a… operata manual in calculator ca medie globala de un… om…. care e supus greselii si tentatiei de a „primi un ban/atentie”

  2. În oligopedagogia noastră, idealul educaţional pare a fi că românul trebuie învăţat de mic că e o ruşine să înveţe bine, o jignire la adresa altora să fie cult, şi că banul gros se face pe căi lăturalnice.

  3. Super tare!
    La ăia cu pile să le dea coduri care incep cu W , ca să se recunoască mai ușor între ei .
    Propun ca de la anul să se facă anonimizarea începând încă de la creșă, pentru a nu a afecta dezvoltarea emoțională a copilului.
    Devine și mai simplu când îl ridici după-amiaza.
    Îi zici îngrijitoarei să-l aducă pe AB167O2.