G4Media.ro

Eurostat: România continuă să se apropie de media UE la capitolul consum…

Sursa foto: Unsplash / Kenny Eliason

Eurostat: România continuă să se apropie de media UE la capitolul consum / Cel mai ridicat nivel este în Luxemburg, Ţările de Jos şi Austria

Consumul individual efectiv (AIC – un indicator al nivelului bunăstării gospodăriilor) per capita, exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), varia în anul 2023 între 70% din media UE în Ungaria, 89% în România şi 138% din media UE în Luxemburg, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat), transmite Agerpres.

Anul trecut, zece state-membre ale UE au avut un consum per capita mai mare decât media europeană, cel mai ridicat nivel fiind în Luxemburg (38% peste media din UE), Ţările de Jos şi Austria (ambele cu 17%).

Cel mai scăzut nivel a fost în Ungaria (30% sub media UE), Bulgaria (27%), Slovacia şi Letonia (ambele cu câte 25% sub media UE), în timp ce România a avut un nivel cu 11% sub media Uniunii.

De asemenea, în 2023, Luxemburg, Irlanda şi Ţările de Jos au avut cel mai ridicat nivel al PIB-ului per capita, de 139%, respectiv 111% şi 30% peste media UE.

Cel mai scăzut nivel al acestui indicator s-a înregistrat în Bulgaria (36% sub media UE), Grecia (33%), Letonia (29%), Slovacia (27%), Ungaria şi Croaţia (ambele cu câte 24% sub media UE) şi România (22%).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Dacă ne mai împrumutăm puțin, depășim media de consum a Uniunii până la alegerile din decembrie!

  2. Vedem din 2025 pe unde-si scot cămașa bor așii mari (feseneaua) in fața bor așilor mici (poporul)! 😏

  3. Nu știe UE din astea, știu comentacii mai bine! Și datele economice mint, și cele matematice, și realitatea însăși e de fapt Fata Morgana, cum să spui că e creștere a nivelului de trai în România! De fapt e mvai, haoleu, jale, foame, rău de tot, ce să mai, criză, fujiți!