G4Media.ro

Eurostat: România, cea mai mare rată anuală a inflației din Uniunea Europeană…

Eurostat: România, cea mai mare rată anuală a inflației din Uniunea Europeană în luna februarie

România a înregistrat, în luna februarie, cea mai mare rată anuală a inflației din Uniunea Europeană, de 4%, potrivit datelor publicate vineri de Biroul european de statistică Eurostat. România este urmată de Ungaria și Letonia.

La nivelul Uniunii Europene, rata inflației a fost de 1,6%, față de 1,5% în ianuarie și 1,4% în urmă cu un an.

În februarie, cele mai scăzute rate anuale ale inflației au fost înregistrate în Irlanda (0,7%), Grecia, Croația și Cipru (0,8%), iar cele mai ridicate în România (4,0%), Ungaria (3,2%) și Letonia (2,8%).

Față de luna ianuarie, rata anuală a inflației a scăzut în șapte state membre ale Uniunii Europene, a rămas la același nivel într-unul și a crescut în celelalte 19.

În februarie, cea mai mare contribuție la rata anuală a inflației din zona euro a provenit din servicii (+0,61 puncte procentuale, pp), urmată de alimente, alcool și tutun (+0,44 pp), energie (+0,35 pp), bunuri (+0,09 pp).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Tigrul Europei năpârlește!!
  Veoriko, pleacă femeie cât vezi cu ochii, ești penibilă, nu ai niciun pic de bun simț sa îți dai seama că funcția pe care ai fost plantată nu e de tine, nu e de voi- interlopii și analfabeții!
  Impostorilor, distrugeți milioane de oameni! Veoriko, poți face in exercițiu de imaginație ( sau „imagine”, mai pe înțelesul tău) să îți dai seama ce înseamnă o țară, un popor??? milioane de oameni??milioane de oameni care te înjură și te blestemă, tuto!!!ai idee ce înseamnă să fii prim-ministru??nu, nu înseamnă doar sa semnezi, să citești de pe hârtiuțe sau sa faci poze!!! Însemna să influențezi vieți, cursul unui popor, destinul unei țări!
  Doamnă, am râs/ am glumit, am blestemat și v-am înjurat, dar gata, ajunge! E timpul să lăsați oamenii în pace!! Ieșiți în fața oamenilor, fără hârtiuțe, fără consultanți și ajutoare și vorbiți cu poporul! Mai spuneti-ne liber, uitându-vă în ochii noștri, ce ați făcut pentru țara asta, pentru viitorul copiilor și nepoților noștri! Daca nu, lăsați doamna locul cuiva care poate duce funcția asta, nu mai avem timp, nu mai avem putere, nu mai avem răbdare! Ne-ați distrus centenarul ( ce se mai aude cu el, gata , s-a răsuflat după ce ați cheltuit banii), ne-ați distrus șansă să ne afirmăm că țara pe perioada președinției UE, ne-ați îndatorat generațiile viitoare, cade țară pe noi!

  • cand tobosarul sef de galerie a redus salariile cu 25% , euro era 4.4 ron… Deci, un 10% in 9 ani???? e. f mullt, da, da

 2. Votantii PSD pot fi fericiti. Dar distractia abia incepe…

 3. Cel mai rau sunt loviti producatorii mici care dupa ce si-au vandut marfa nu mai pot recupera nici materia prima cu care s-a produs.

 4. I-auzi plm! Na economia care anul trecut depășea China. :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.