G4Media.ro

Eugen Tomac susține că a cerut Curții de Justiție a UE ca…

Sursa Foto: G4Media.ro

Eugen Tomac susține că a cerut Curții de Justiție a UE ca și Parlamentul European să poată depună acţiuni împotriva Consiliului şi împotriva Comisiei

Europarlamentarul Eugen Tomac, care s-a aflat sâmbătă la Constanţa pentru promovarea campaniei ”Semnează pentru România în Schengen”, a precizat că a solicitat, pe lângă anularea actului din 8 decembrie 2022 prin care România a fost respinsă să adere la Schengen, ca şi deputaţii din Parlamentul European să poată depune acţiuni împotriva Consiliului European şi împotriva Comisiei Europene, transmite News.ro.

”Având în vedere că Parlamentul European are calitatea de reclamant privilegiat, vreau ca, prin această petiţie pe care o lansez, să invit românii să susţină acest demers pentru ca împreună să convingem Parlamentul European să intervină în acest proces. De ce? Pentru că atunci când am văzut că este aproape imposibil, în calitate de deputat european, să declanşez un mecanism intern prin Parlament, prin care în 60 de zile sau mai puţin de 60 de zile să primesc o decizie prin care Parlamentul să dea în judecată Consiliul Uniunii Europene, am cerut în acest proces ca pe lângă anularea actului din 8 decembrie 2022 prin care ne-a fost îngrădit dreptul la libera circulaţie în Spaţiul Schengen, Curtea să mai constate că este necesar ca şi deputaţii din Parlamentul European să aibă calitatea de reclamant privilegiat, adică să poată depune acţiuni împotriva Consiliului şi împotriva Comisiei”, a declarat Eugen Tomac, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, la Constanţa.

Ulterior, Eugen Tomac a subliniat, pe pagina sa de Facebook, importanţa semnării petiţiei pentru aderarea României la Schengen.

”Astăzi, am ajuns în sudul României, la Constanţa. Scopul este acelaşi: promovarea campaniei Semnează pentru România în Schengen. Am explicat, în cadrul conferinţei de presă pe care am susţinut-o împreună cu preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, importanţa susţinerii procesului pe care l-am iniţiat la Curtea de Justiţie a UE. Este una dintre cele mai importante acţiuni pe care le-am iniţiat de-a lungul timpului. Miza este foarte mare şi am încredere că împreună vom reuşi. De aceea este important ca petiţia România merită în Schengen să aibă sprijinul tuturor românilor. Austria a comis un abuz de drept şi este extrem de important să fim vehemenţi şi să ne cerem dreptul de a fi parte din Schengen, aşa cum merităm de peste 10 ani”, a scris Tomac pe Facebook.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Tomac incearca sa-si faca, in acest mod, campanie electorala.
    Romania nu a fost primita in Schengen pentru ca nu indeplinim criteriile pe justitie, asumate prin tratatul de aderare.
    Degeaba indeplinim conditiile tehnice, daca tara a incaput pe mana mafiei, pe mana infractorilor.
    Si in alte tari din Europa exista coruptie, dar atunci cand impotriva unui infractor exista probe, acesta merge la puscarie, nu sunt schimbate legile ca sa scape, nu sunt dati afara procurorii si judecatorii, care l-au trimis in judecata si l-au condamnat, nu decide Curtea Constitutionala ca probele impotriva infractorilor, obtinute cu sprijinul Serviciilor Secrete ale tarii, trebuie sa fie eliminate din dosare.
    Si in alte tari din Europa sunt plagiatori, dar atunci cand sunt prinsi, isi dau demisia, titlul academic le este retras, nu isi folosesc functiile ca sa blocheze investigatiile, nu schimba comisiile care au certificat plagiatul, nu decide Curtea Constitutionala ca doctoratele plagiate nu mai pot fi retrase.