G4Media.ro

Esplanada Moscheilor din Ierusalim, deschisă după Eid al-Fitr, sărbătoarea din acest weekend…

Esplanada Moscheilor din Ierusalim, deschisă după Eid al-Fitr, sărbătoarea din acest weekend care marchează sfârșitul Ramadanului

Esplanada Moscheilor din Ierusalim, închisă timp de două luni din cauza pandemiei de coronavirus, se va redeschide după Eid al-Fitr, o sărbătoare din acest weekend care marchează sfârşitul Ramadanului, a anunţat marţi Waqf, organizaţia ce administrează lăcaşurile religioase musulmane din Oraşul Sfânt, informează AFP, citată de Agerpres.

„Consiliul Waqf a decis să ridice interdicţia pentru credincioşi de a intra în Moscheea Al-Aqsa după celebrarea Eid al-Fitr”, au precizat reprezentanţii Waqf într-un comunicat.

Ei au adăugat că vor anunţa mai târziu modalităţile prin care Esplanada Moscheilor din Ierusalim va fi redeschisă.

Ramadanul din acest an se va încheia în noaptea de 23 spre 24 mai, reaminteşte Le Parisien.

Directorul acestei moschei, şeicul Omar al-Kisswan, speră că nu vor fi exista restricţii referitoare la numărul de credincioşi care vor putea să se plimbe pe esplanadă, considerată al treilea loc sfânt al islamului.

Detaliile în privinţa redeschiderii Esplanadei Moscheilor din Ierusalim urmează să fie în curând finalizate, „pentru a evita orice critică despre absenţa precauţiilor sanitare”, a adăugat el.

Pentru prima dată după 1967, Esplanada Moscheilor a fost închisă pentru credincioşi în urma unei decizii luate de Waqf, a anunţat şeicul Omar Al-Kisswan în momentul închiderii acesteia la sfârşitul lunii martie.

Forţele israeliene, care controlează toate zonele de acces la esplanadă şi care pătrund în acea zonă în caz de necesitate, au închis de mai multe ori acest sit în ultimii ani în urma unor manifestaţii violente.

Constatând o încetinire a răspândirii noului coronavirus, autorităţile israeliene au relaxat măsurile de izolare a populaţiei la domiciliu, în speranţa de a reporni progresiv economia ţării.

Peste 16.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost confirmate oficial în Israel, iar 277 dintre ele au murit din cauza acestui virus.

Sursa foto. Pexels/ Haley Black

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter