G4Media.ro

Emmanuel Macron le promite francezilor că vor avea acces la vaccin până…

Emmanuel Macron le promite francezilor că vor avea acces la vaccin până la sfârșitul verii: Pentru toţi adulţii care îl doresc

Preşedintele Emmanuel Macron a promis marţi că până la sfârşitul verii acestui an va fi disponibil pentru ”toţi francezii care îl doresc” un vaccin împotriva COVID-19, transmite dpa, citată de Agerpres.

”Până la sfârşitul verii, noi, în Franţa, vom fi în măsură să oferim un vaccin pentru toţi adulţii francezi care îl doresc”, a declarat şeful statului francez pentru postul de televiziune TF1, în urma unei reuniuni cu reprezentanţii guvernului şi cei ai industriei farmaceutice.

De asemenea, Macron a spus că vaccinurile vor fi produse în patru locuri din Franţa de la finalul lunii februarie sau începutul lunii martie.

Franţa, ţară cu o populaţie de aproximativ 67 de milioane de locuitori, este afectată grav de pandemia de COVID-19, peste 77.000 de persoane decedând până în prezent din cauza acestei boli.

De două săptămâni în Franţa este în vigoare o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii la nivel naţional, părăsirea locuinţei după ora 18:00 nefiind permisă decât în situaţii excepţionale.

Autoritatea franceză de sănătate publică (HAS) a recomandat folosirea vaccinului AstraZeneca doar pentru persoanele cu vârste sub 65 de ani. Într-un comunicat, HAS a precizat că nu există informaţii suficiente despre eficienţa acestui vaccin la oamenii cu vârste peste 65 ani, adăugând că va revizui recomandarea pe măsură ce vor fi disponibile date suplimentare privind efectele vaccinului AstraZeneca.

Unul dintre avantajele vaccinului produs de AstraZeneca este acela că poate fi stocat la temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius.

Uniunea Europeană a recomandat aprobarea în ţările membre a acestui vaccin pentru persoanele cu vârste peste 18 ani.

Sursa foto: Emmanuel Macron / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.