G4Media.ro

Eliminarea defecțiunilor programate din produsele electronice și încărcătoare standardizate pentru echipamentele IT…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Uneori NORMALITATEA trebuie impusa. Prin lege. Cu sanctiuni foarte aspre pentru nerespectarea ei. Nu cu indulgenta si resemnare cum se trateaza CORUPTIA SI FUTRUL la noi in tara.

  2. În sfârșit e oficial că produsele electronice sunt programate să se strice.

    • Nu sunt programate sa se strice (cel putin nu de regula). E doar o traducere nefericita pt „planned obsolescence”.

      „Planned obsolescence” e cumva impins catre producatori tot dinspre consumatori. O companie care vinde masini, haine sau orice altceva care dureaza garantat 10 ani, va vinde inevitabil mai putin decat o companie care vinde aceleasi produse dar care sa tina 2-5 ani. Prin urmare, bunurile durabile vor fi mai scumpe. Cata lume cumpara electrocasnice de la Miele (durabile) si cate lume prefera turcisme/chinezarii?

  3. orice utilizator apple stie ca vrea sau nu, la telefoane frecventa procesorului scade mult dupa un an (fapt recunoscut oficial) iar la laptopuri se strica ecranul, tastatura sau chipul de incarcare la aprox doi ani. in sua apple vaneaza orice service care repara macbookuri cu $100 in timp ce ei cer $800+.
    au ajuns sa aiba dreptul sa confiste din vama piese de schimb chiar daca sunt simple cabluri compatibile cu cele care se rup intentionat la inchiderea/deschiderea ecranului laptopului.
    ar fi un mare succes daca UE ar promulga legea dreptului la service.