G4Media.ro

Elevii cer oficial un Corp Național de Experți în Evaluare și sesiuni…

Foto: Freepik.com

Elevii cer oficial un Corp Național de Experți în Evaluare și sesiuni de formare pentru profesori, după greșelile de corectare și numărul record de contestații de la BAC și Evaluarea Națională

“Elevii solicită reforma sistemului de evaluare la examenele naționale, prin înființarea unui Corp Național de Experți în Evaluare și organizarea unor sesiuni de formare pentru profesori”, anunță Consiliul Național al Elevilor, după ce examenele din acest an au venit cu diferențe mari de note după contestații, precum și cu un număr record de contestații la Bacalaureat.

Amintim că 62.790 de contestații au fost depuse la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2020, cu 15.000 mai multe decât anul trecut. Citește și: Neîncrederea în profesorul corector a ajuns la un maxim istoric.

“Profesorii ar trebui sprijiniți în acest proces prin programe flexibile de lucru, dar și prin oferirea unei mese calde pentru fiecare zi de evaluare. Apreciem că un proces de evaluare calitativ este direct influențat de mediul în care cadrul didactic corectează. Nu în ultimul rând, solicităm Ministerului Educației și Cercetării să fructifice oportunitatea de învățare online pentru organizarea unor sesiuni de formare în mediul digital pentru pregătirea temeinică a profesorilor evaluatori”, spune Consiliul Național al Elevilor (CNE).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Elevii sa stea in banca lor, ministrul e obligat prin lege sa dialogheze inaintea emiterii unui ordin dar desigur are doar agentiile si ONG-urile docile in jurul ei, ca nu e obligat sa le asculte pe toate.
    Transparenta e cuvantul cautat si nu anonimizarea sau secretul de orice fel – atunci cand nu e cazul.
    Sa va dea grila ba… bifati pana intrati, poate e mai bine asa.
    Eu as vrea sa stiu cum intra la un liceu bun (bine vazut) doar copiii cu parinti cu bani si relatii?

  2. Sugerez celor care au depus contestatie sa isi autoevalueze scrisul, mai exact caligrafia acestuia. Cu un scris dezordonat si greu lizibil este foarte usor sa obtii o evaluare eronata.

  3. Abia astept si deciziile conducerii nationale a celor care frecventeaza gradinita .

  4. nu există experţi la stat, există numai slugi de partid

    voi credeţi că statul vrea să vă educe? vrea doar să vă îndoctrineze, să fiţi sclavi, muncitori obedienţi, să nu puneţi la îndoială puterea politică

    numai gunoaie ajung să conducă statul

  5. Traduc: ELEVII cer ca Profesorii sa mearga la SCOLIT!!!!!!!
    Trist… asa arata intr-adevar Sistemul educational in Romania… cu excetia catorva Licee de varf, in rest e cum spun ELEVII!
    Intr-o Tara membra UE la Anul 2020, ELEVII trag semnalul de alarma, e GRAV!!!!!
    Examenele de definitivat confirma de fiecare data jalea din Invatamantul romanesc…
    50 de ANI nu vor ajunge pentru a avea un Invatamant de calitate, precum tarile nordice…
    Inceputul e intr-adevar cu profesorii, muuuulti dintre ei suplinitori, mai ales la tara…

  6. Lili, din păcate sistemul educațional românesc este pe nicăieri, cu profesori care mai de care mai nepregătiți, sictiriți, dar bune slugi de partid, politizat până în măduva „oaselor” sale, asta produce. Toți inspectorii școlari sunt aleși numai în funcție de carnetul de partid, nici într-un caz pe bază de competențe. De fiecare dată, dar fără excepție, când se schimbă regimul, se schimbă și inspectorii, iar noi vrem să avem act educațional de calitate, să fim serioși. Mi se pare halucinant ca după contestații să existe atâtea note modificate, iar în multe cazuri, semnificativ, fără a fi tras nimeni la răspundere.

  7. Tinerii utecisti au exprimat un punct de vedere foarte competent. Sa intrebe cineva pionerii si uaseceristii.