G4Media.ro

Elevii cer ca școala să înceapă pe 1 septembrie și anul școlar…

Foto: Facebook/Consiliul National al Elevilor

Elevii cer ca școala să înceapă pe 1 septembrie și anul școlar să aibă o structură fixă

Elevii anunță că nu sunt de acord cu încercarea lui Liviu Pop de a modifica legea educației astfel încât anul școlar să înceapă în fiecare an în a doua săptămână din septembrie, în ziua de luni. “Asistăm la o modificare nefundamentată, care nu sosește în beneficiul elevilor, întrucât soluția optimă este, într-adevăr, ca anul școlar să aibă o structură fixă, prevăzută în lege, însă data începerii cursurilor ar trebui să fie 1 septembrie”, spune Consiliului Național al Elevilor.

Reacția elevilor vine după ce astăzi, în comisia de învățământ din Senat, s-a votat proiectul legislativ depus de către senatorul Liviu Marian Pop pentru modificarea structurii anului școlar, astfel încât acesta să aibă o structură fixă, iar cursurile să înceapă în a doua săptămână din septembrie, în ziua de luni.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. De unde si pana unde, Consiliul National al „paduchiosilor”, stabileste data de incepere a anului scolar. Adica noi, parintii nu avem nici un cuvant de spus??? Sau copiii nostri??? Eu cred ca scoala trebuie sa inceapa pe data de 15 septembrie si sa se termine pe data de 15 iunie. Nu stabileste un CN al „paduchiosilor”, niste nimeni practic, cand sa inceapa. Se stabileste o data de comun acord: profesor, in primul rand, copil si parinti.
    Si CN-ul asta e pesedist?

    • Daca suntem parinti normali la cap ne ascultam copiii. Ei sunt primii care sufera deciziile bune sau proaste din invatamantul romanesc. Sa inceapa la scoala la 1 septembrie mi se pare o propunere buna. Se poate organiza mai bine anul scolar. Plus, in toate statele din vest scoala incepe la final de august/inceput de septembrie.

    • La noi scoala incepe si se termina altfel fata de statele din Vest din motive de clima. Pur si simplu intre 15 iunie si 15 septembrie sunt posibile episoade de canicula care pot pune in pericol copiii in drumul lor spre scoala.

  2. Eu zic sa desfiintam cu totul vacanta. Vreau si eu ca membrii Consiliului Național al Elevilor sa-mi arate legitimatiile de elevi … altfel se cheama uzurpare de functie daca nu mai sunt elevi de generala sau liceu. Desi eu cred ca sunt doar o biata fundatie de piscotoreala care a prins o putere maligna pentru educatia din Romania. Sunt curios dupa desfiintarea vacantei ce piscoturi o sa mai papae ei prin conferinte.

  3. Elevii sa puna mana pe carte, pentru ca acesta este rolul lor in acea institutie, sa invete, nu sa ceara si sa emita pretentii.

    • Elevii sunt clientii serviciului educational, daca traducem in termeni economici. Si ca si clienti ai unui serviciu au drepturi, inclusiv de a evalua acel serviciu si de a veni cu propuneri de modificare.

    • Pe bune? Un elev are acele drepturi? Cate drepturi au minorii, maine, poimaine fiecare elev are dreptul sa-si aleaga cu ce profesor face matematica, biologie, sa-si decida diriginta, etc. Ati luat-o razna, am eu impresia. Vorbim de niste persoane minore. Obligatii nu avem? Doar drepturi?

    • M’a friend, citeste legea educatiei. O sa afli si tu care-s beneficiarii…. In ordine: elevii, parintii.. Nu gasca de *dascali*.

    • @AndreaM
      Invata sa vorbesti corect, nu se spune ,,ca si clienti”. Daca vrei sa eviti cacofonia, reformuleaza si spui : ,,in calitate de clienti”.
      Trebuie sa mai mergi la scoala

  4. „Elevii cer ca școala să înceapă pe 1 septembrie”, pe bune? Ma indoiesc de asta.

  5. Cine mai sunt și „elevii” ăștia? Câți elevi au întrebat ce părere au? Cum a mai spus cineva 15 sept – 15 iunie era f.bine. Clar, predictibil, nu-i apuca nici canicula. Nu în fiecare an discuții interminabile despre structura. Dar presupun că participarea la grupurile astea de lucru o fi plătită de insista în fiecare an.

    • In toata lumea civilizata scoala incepe la 1 septembrie si doar in rromania subsahariana trebuie obligatoriu la 15 Septembrie.

  6. Majoritatea elevilor vin la școală strict pt. distractie(aici o suma de factori favorizanți, gen corectitudinea poltica), asa ca nu le răpiți 2saptamani pt. pliciseala

  7. Sunt şi copii ai căror părinţi nu pot merge la mare decât în septembrie.

  8. Mă foarte îndoiesc că elevii vor să înceapă școala la 1 septembrie. Și acest consiliu e o organizație fantomă, nimeni nu știe cum s-a format (vorba vine), nimeni nu știe cum ajung acolo membri lui.
    Încă un instrument pentru ocolirea voinței „reprezentaților”.

    • Acest Consiliu produce si el din când în când câte un comunicat, sa zică ca are activitate si sa treaca sefii la CV actiuni care arata implicare.
      La București, sunt deja 2 consilii fantomă ( le trebuiau functii).
      Să vezi coincidența naibii, unul este condus de cativa elevi din acelasi liceu, Matei Basarab, iar altul are in conducere un elev care abia, abia, a trecut de 6 la Admiterea în liceu, cu media din generala. Lipsesc cu desăvârșire elevii din marile licee bucurestene: Sava, Vianu, Lazar, Viteazul, Moisil, Șincai.

  9. Copilul meu este în clasa a X-a și nu l-am auzit sa se fi făcut un sondaj de opinie printre elevi cu privire la propunerea de începere la 1 septembrie. Deci, CN al elevilor cere așa ceva, nu elevii, cum greșit se iterează în titlul articolului.
    De fapt, cine este în spatele acestui consiliu?

  10. Eu nu știu cine sunt „elevii” ăștia, nici de unde-a răsărit și ce este „Consiliul Național al Elevilor”. Fiul meu este elev și nu vrea să înceapă școala pe 1 septembrie. Nici eu. Nici el, nici eu, nu am votat/mandatat pe nimeni în acest consiliu, nici macar în așa zisă asociație a părinților din școala lui, în realitate o bisericuță în stil mafiot formată din câțiva părinți care blochează accesul celorlalți pentru a-și promova copiii proprii.

  11. O organizatie se poate infiinta conform libertatii de asociere si se poate autointitula cum vrea (cu grija sa nu dea peste o denumire deja protejata, evident).
    Dar nu poate vorbi decat in numele membrilor ei.
    CN al elevilor este format dintr-un numar de elevi, dar fiecare se reprezinta doar pe sine, atata timp cat nu exista un mecanism democratic transparent, prin care sa fi fost desemnat ca reprezentant si purtator de cuvant al unui grup care sa-l fi imputernicit sa aiba anumita pozitie.
    Daca fiecare ziar va face un sondaj de opinie, ceea ce se poate face in 24 de ore, vor rezulta tota atatea rezultate, dependente de orientarea ziarului respectiv. Probabil unul dintre aceste rezultate va coincide si cu parerea CN al elevilor. Ei, si?

  12. cine sunt elevii astia? au facut ei vreo petitie si nu a ajuns la restul elevilor? imi pare rau de ei , par sa aiba multe frustrari. ideea lui pop e buna, chiar daca vine de la „genunche”, e o idee buna. iar consiliul elevilor , la fel ca asociatia parintilor, sa scuteasca societatea de abusrditati. sincer au fost create si populate cu imbecili usor manipulabili.