G4Media.ro

Elevă în clasa a XII-a la un colegiu național: Nu se respectă…

FOTO: captura cluj24.ro

Elevă în clasa a XII-a la un colegiu național: Nu se respectă orarul deloc și nu facem toate orele. Noi lucrăm pe WhatsApp, ne trimitem poze cu rezolvările și exercițiile

„Nu se respectă orarul deloc și nu facem toate orele”, „ne axăm în primul rând pe materiile de Bacalaureat”, spune o elevă din clasa a XII-a despre cum se desfășoară învățarea online în această perioadă la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare.

Eleva a declarat într-un interviu pentru cluj24.ro că profesorii le trimit „pe WhatsApp poze cu rezolvările și exercițiile”.

Școala pe internet nu este la fel de eficientă, spune Mădălina Sălăjan, elevă la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Baia Mare.

Aceasta explică modul în care profesorii lucrează în această perioadă pe WhatsApp cu elevii, punctând faptul că nu se respectă orarul deloc.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: captura cluj24.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Doamna ministru CHIAR NU VEDETI CE CE INTAMPLA ???sau nu vreti! Ce este mascarada aceasta cu Bacalaureatul si CAPACITATEA stiti foarte bine ca in aceasta perioada nimeni nu se mai preocupa de scoala si copii sunt in suferinta. De ce nu procedati ca In Olanda etc toata lumea trece iar nota de incheiere este aceea din Semestrul 1.Nu va bateti joc de copii acestei tari,ca o sa aveti plangeri penale .ce este cu examenele acestea considerati ca scolile romanesti sunt pregatite sanitar, eu zic ca nu daca de ex. sunt probleme la SPITALE ..la scoli vai de noi!TERMINATI ODATA CU MASCARADA!

    • Nu compara scolile si liceele noastre cu alea din Olanda. Nu se pot lua bac-ul si nici capacitatea fara examene. Nu-i musai sa le iei acum, exista sesiune de toamna daca nu vrei sau nu poti merge sa le dai. E lipsa de respect fata de copiii si tinerii care au dat examenele asta, clara?

  2. E o prostie ce spune si Nici nu contează.
    Sunt platforme educaționale de succes.
    Ce e prostia aia poze pe Wup?
    Cate mii de poze, cate prostii!
    Urcati tema rezolvată pe platforma.
    Nu ma asteptam la asa înapoiere la Baia Mare!

    Aceasta situatie a similara cu cea care va fi la distribuirea tabletelor catre copii defavorizați.
    Cate vor ajunge la acei copii care le vor folosi?
    Marea majoritate se vor distruge, ce control va fi asupra utilității lor?
    Ajung in familii defavorizate unde copii lor nu au ca principala preocupare invatatura.
    Bani dati degeaba, risipiți!
    Nici nu vor participa la on line.
    Efectul razelor de luna asupra galosilor de guma!

    • Invatamantul online nu-i rau, trebuie insistat pe el pana cand o sa invete si profesorii :))
      Te contrazici singur: 1) intai ca-i lasam mai tare in urma pe copiii cu probleme daca nu-i sprijinim sa aiba IT si sa intre pe internet. Nu-i musai sa culeaga porumb si sa ramana analfabeti daca n-au desktop. Daca nu erau preocupati de invatatura in sistem clasic, n-o sa fie interesati nici de online, dar nu despre acei copii vorbim. Majoritatea sunt interesati si oricum trebuie sa oferim sanse egale tuturor.
      Problema cu whatsapp nu e la copii, ci la profesori. Copiii invata foarte repede sa foloseasca absolut orice platforma digitala (iar alea pentru cursuri chiar nu sunt pentru academicieni si doctori in stiinte), dar profesorii n-au nici macar alfabetizarea in IT. Sunt complet pe langa. Ma mir ca nu-si tin cursurile pe mess-ul de la FB.

  3. Coane Vali, glumeață ideea cu „o să învețe și profesorii”. N-am văzut la nici un autor/comentator cum o să învețe elevii ăia defavorizați să lucreze cu tableta. Se duce cineva (cine?) la ei acasă? Vor fi chemați la școală (pușchea pe limbă!)? O să-i învețe/ajute părinții? Rugăm preotul să le trimită harul divin?
    De fapt nici un „șmecher” n-a încercat să experimenteze pe pielea proprie, iar critica la adresa altora e un sport național.

    • @un urs
      Intamplator am ajutat un copilas sa foloseasca Zoom 🙂 Alta tangenta cu asta n-am, copilasul nu-i al meu (al meu e mult mai mare, are ceva cursuri online in Olanda de trei ani, dar la aia ceva obisnuit).
      N-am folosit niciodata aplicatii de tipul asta pana acum, dar nu avea cum sa fie prea greu, toata ziua lucrez la calc. Pe copii ii chemi de doua ori la scoala si le explici cum se face, mai departe se invata intre ei si razbesc, nu-s asa de intepeniti la minte ca „dascalii” de la tara, stai flasc. Daca reusim sa facem 5% dintre copiii defavorizati sa ia contact cu IT si sa zburde pe net, am rezolvat ceva, chiar daca dumneata esti ironic si un pic prea istet pentru binele dumitale. Nu putem sa-i salvam pe toti, dar putem incerca s-o facem si poate o sa reusim cu cat mai multi.
      Profesorii nu mai au nicio sansa, poate 1/10 sa izbuteasca sa intre in aplicatii si sa se obisnuiasca oarecum cu asta. Nu-mi fac socoteala ca-s in stare sa-si pregateasca orele pentru predare online, nu ar putea s-o faca nici amenintati cu moartea :))
      Tot ce pot face ei e sa „trimita poze” cu exercitii, comentarii, probleme rezolvate si altele asemenea. Adica sa arate ca-s niste momai intepenite, ca asta si sunt.
      Partea proasta e ca dispare autoritatea prezentei fizice si trebuie sa-si faca orele interesante. Tot parte proasta e ca toti copiii se vor orienta catre profesorii mai buni. La fel de prost pentru profesori este si ca nu se mai poate copia, fisierele au semnaturi electronice distincte, au proprietati unice. Daca ai lucrari online, consecinta imediata e folosirea aplicatiilor de verificare a plagiatului (in sens de copiere de la colegi sau de pe net). Predatul unor ore online (evident ca nu toate orele si nu tot timpul) inseamna sfarsitul imbecililor care se pretind profesori. Asta le-ar putea deschide noi orizonturi si oportunitati, e de cules sparanghel si pentru astia obisnuiti cu cataloagele.