G4Media.ro

Elev în clasa a X-a la un colegiu național: Profesorii au hotărât…

sursa foto: Salvati Copiii Romania

Elev în clasa a X-a la un colegiu național: Profesorii au hotărât să nu mai înainteze cu materia pentru că nu au cum să facă efectiv orele prin internet pentru că nu au tablă

„Profesorii au hotărât să nu mai înainteze cu materia pentru că nu au cum să facă efectiv orele prin internet pentru că nu au tablă”, a spus în cadrul conferinței naționale „Școala pe net” Constantin Ștefănescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Iulia Hașdeu” din București.

Acesta împreună cu alte 3 eleve a răspuns mai multor întrebări legate de perioada în care școala s-a mutat în mediul online, după suspendarea cursurilor.

„Eu la început și toată școala de fapt, școala noastră, nu s-a implicat foarte mult în școala aceasta online așa că fiecare copil a făcut ce-a vrut. Eu fiind mai autodidact am continuat să învăț, pe când alții nu. Dar de vreo trei săptămâni, cred, școala început să să se dedice acestei acestui domeniu, școala prin internet, și folosim Google Meet în acest moment”, a spus Constantin.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Salvati Copiii Romania

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Consecința subfinanțării și angajărilor pe pile, avem probabil pe la 2/3 loaze în loc de profesori. Ceilalți 1/3 se chinuie și ei cum pot.

    • Loazele sunt mult mai numeroase. In jur de 80%. Cei valorosi sunt in general cu varsta de peste 50 de ani si, in loc sa fie lasati sa-si faca treaba bine, sunt pusi sa faca fel se fel de tampenii birocratice, inventate de niste neaveniti ajunsi pe linie de partid in Min Educatiei.

  2. Asta este adevarul pur! Copii se fac ca invata iar profesorii se fac ca predau…. ca IN COMUNISM RUSINE, ce a ajuns invatamantul romanesc sa se revolte copii nostrii pe un sistem depasit!

    • Sistemul de invatamant e blocat in comunism.

      E greu sa faci prezentari power point, nu?:)))
      Trebuie tabla neaparat, nene!

  3. Profesorii pot sa-si scrie lectia pe niste foi, sa le fotografieze apoi si sa le partajeze pe platforma folosita!
    Dar e greu!

    Bai, v-a prins descoperiti pe voi chestia asta, voi care faceti inspectii, pregatiri si extra pregatiri, examene de grade etc v-a prins nepregatiti total!
    Trebuia sa va axati pe online de acum 10 ani! Dar cu babaciunea aia de la universitate si cu atatia neica nimeni in minister, nu ma mira unde s-a ajuns!

    Acum i-ati prins iarasi, cu cursuri pe platforma anume, le dati examene profesorilor pt a-i testa daca stiu sa foloseasca platforma! Ca voi atat stiti !

    Voi in invatamant, va bateti joc de copiii oamenilor, de la clasa 0 pana la doctorat!

  4. @gigea _ „Profesorii pot sa-si scrie lectia pe niste foi…”

    Nu știu exact cum stau lucrurile la Iulia hașdeu și nici nu doresc să contest cele spuse de elevi, dar profesorii „scriu lecția” atât pe foi, cât și pe computer, cu ajutorul programelor de scriere și redactare gratuite, pentru că nu a existat și nu există sprijin financiar pentru profesori nici în privinșa achiziționării echipamentelor, nici a programelor software.

    Problema pentru care lucrurile s-au împotmolit în învățământul preuniversitar este alta. Ministrul Educației a decis că toți elevii trebuie să aibă situația închaiată și să promoveze. Păi, în cazul acesta, nici dacă nu erau online (la distanță) cursurile, elevii tot nu ar mai fi fost motivați să le frecventeze.

    În acest context, nici profesorii nu au mai fost motivați să continue, având la cursuri doar câte doi-trei elevi, pe cei mai silitori din clasă.

  5. Ce importantă mai au examenele de capacitate și bacalaureat când doamna ANISIE îi promovează pe toți elevii prin ordin de ministru ? Chiar dacă jumătate din programa școlară nu s-a predat !!! Iar unii elevi sunt corigenți !!!!Se pare ca doamna ministru nu considera că sistemul de învatamănt este în colaps!!! Anul școlar este compromis !Elevii sunt obligați să susțină examenele în conditii extreme! Cu mască pe față și cu frica de a nu se infecta . Copiii sunt victimele unui sistem de învățământ ,care după 30 ani de așa ziză democrație nu s-a desprins de comunism.

  6. Tare curios sunt dacă autorii comentariilor de mai sus au vreo tangență cu învățământul sau comentează că să se afle în treabă. Deci, ce-ar trebui să facă profesorii? Să-și scrie lecțiile pe o foaie de hârtie, s-o fotografieze și s-o transmită elevilor? Așa, da. Acum, ce spuneți dacă un profesor foarte bun face asta, sau doi, sau cinci colaborează la redactarea unui astfel de material. Vin apoi încă vreo cinci profesori, cu toții foarte buni și examinează materialul creat, recomandând îmbunătățiri și clarificări. Nu-i așa că-i o idee genială? Nu mai lucrează un profesor din Cuca Măcăii, lucrează douăzeci de profesori, care de la licee de elită, care universitari etc., iar rezultatul n-are cum să nu fie bun, că toți sunt buni și mai e și „unde-s mulți puterea crește”. Acum imaginați-vă că fac asta pentru TOATE lecțiile, cum se numește rezultatul? MANUAL, așa se numește, și ce surpriză, există de vreo două sute de ani. Acum e și în format electronic, poate și interactiv etc. Aha, și de ce nu învață elevii? Răspundeți, specialiștilor, că la indicații sunteți tari.

  7. Când profesorul este de nota 7 cum poate fi elevul de nota 10? Aha de-aia !!! Când se fac doar SCENARII și nu se găsesc soluții !!! AHA DE-AIA !!!