G4Media.ro

Dräxlmaier va investi 200 de milioane de euro la Timișoara pentru a…

Dräxlmaier va investi 200 de milioane de euro la Timișoara pentru a produce baterii pentru mașini electrice

Compania germană Dräxlmaier va investi 200 de milioane de euro în fabrica din Timișoara, în următorii șase ani, pentru a produce baterii pentru mașini electrice, a anunțat luni primarul orașului Dominic Fritz. Peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiștii din industria auto vor fi create în următorii ani.

„Timișoara va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume. Prin investiția Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro în următorii șase ani în e-mobilitate, pe care am avut bucuria să o anunțăm astăzi, orașul nostru se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi. Sper ca această investiție să atragă după sine și alte proiecte în acest domeniu, dar și forță de muncă înalt calificată pentru cele 1.000 de locuri de muncă pe care compania germană le va crea în Timișoara. Le urez succes și îi asigur de tot sprijinul Primăriei Timișoara. Sper ca în curând să-l felicit și pe primul timișorean care va conduce o mașină electrică dotată cu o baterie fabricată la Timișoara”, a scris Fritz, pe Facebook.

Valoarea investiției în clădiri și echipamente de producție se ridică la peste 200 de milioane de euro și va fi implementată în următorii șase ani. Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de mp de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Dräxlmaier Timișoara va produce aici componente electronice și de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv. Un punct culminant este viitorul sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Foarte bine,sper sa fie investitii de acest gen si in alte parti ale tarii!

  • Problema este ca va mai pricopsiti cu vreo mie de juveti pe acolo.

  • Sper sa nu scoata fum sau sa deverseze ceva… cu autorizații in regula, desigur.
   Cine-s aștia??

  • @Spark Așa e pesedilă, în loc sa vină nemții și să producă baterii auto, mai bine Dragnea cu o ferma de porci pe numele lui fi-su ori cu niște cazinouri bio pe insula Belinda. Stai liniștit și nu te panica, la tine în Teleorman nu o să deschidă niciun neamț întreg la cap fabrică în următoarea sută de ani.

 2. Cel mai important este sa educam 1000 de specialisti, poate chiar tineri studenti, romani care doresc sa se intoarca, pentru a le asigura un loc de munca bine platit, Romania tot sangereaza tineret de ani buni.

 3. „Peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiștii din industria auto vor fi create în următorii ani” – ce treaba au specialistii in industria auto daca acolo se vor face doar baterii?
  Sper ca tehnologiile utilizate sa fie curate, altfel „energia verde” va fi de fapt maro.

 4. Nu va fi doar producție. Se va construi și o clădire de birouri (16.000 m pătrați) pentru un centru de cercetare-dezvoltare.

 5. Fabrica a fost anunțată in planul de extindere a nemților din 2018. Nu are nici o legătura cu cine e actualmente primar in TM. Pana se va finaliza fabrica probabil va fi deja alt primar. Cred ca Timișoara ca oraș și locuitorii ei merita credit și nu un anumit politician.

  • Aici dacă te gândești ca de obicei politicianul zice bine, bine, bagi 200 mil Coco, dar mie ce îmi iese? 10 sau 15% ai mei unde sunt? Te face sa te mai gândești puțin…