G4Media.ro

Dr. Simin Aysel Florescu, despre bebeluşul care a murit de rujeolă: ”Este…

Sursa foto: Pixabay

Dr. Simin Aysel Florescu, despre bebeluşul care a murit de rujeolă: ”Este îngrozitor că se mai poate întâmpla ceva de genul acesta, un deces din cauza unei boli perfect vaccinabile”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Capitală, dr. Simin Aysel Florescu, a afirmat, în legătură cu bebeşul de şapte luni, care a murit de rujeolă, că este îngrozitor că se mai poate întâmpla aşa ceva, un deces din cauza unei boli perfect vaccinabile, informează News.ro. Ea a precizat că acest lucru se întâmplă deoarece acoperirea vaccinală a scăzut foarte mult.

“Este îngrozitor că se mai poate întâmpla ceva de genul acesta, un deces din cauza unei boli perfect vaccinabile, cu vaccin arhicunoscut de zeci de ani. Aşa ceva nu ar fi trebuit să se mai întâmple, dar uite că se întâmplă şi asta se întâmplă din cauza faptului că acoperirea vaccinală la noi a scăzut foarte mult din multiple motive. Dar este absolut tragic că în zilele noastre, în condiţiile medicinei moderne, în condiţiile în care avem atât de multe cunoştinţe şi ştim că aceste vaccinuri sunt sigure, şi ştim, pe de altă parte, că rujeola este o boală foarte contagioasă  şi care se transmite extraordinar de repede, mai ales între membrii aceleiaşi familii şi între cei nevaccinaţi. În aceste condiţii totuşi se mai poate întâmpla aşa ceva. Este de neconceput pentru un medic. Şi cred că este la fel de neconceput şi pentru toţi ceilalţi oameni”, a declarat Simin Aysel Florescu, marţi, la Medika TV.

Ea a fost întrebată când se face acest vaccin, în condiţiile în care acel bebeluş nu avea vârsta pentru a fi vaccinat.

“Apropo de asta cu vârsta vaccinală,  în ultimii ani, în România, prima doză de vaccin ROR, vaccin combinat, rujeolă, rubeolă, oreion, se administrează începând la vârsta de un an. Sau un an şi două luni.  Dar să nu uităm că înainte când nu exista triplul vaccin şi exista doar vaccinul antirjeolic separat, izolat, vârsta de vaccinare era de nouă luni. Deci faptul că acum în epidemie se scade vârsta de vaccinare este un lucru perfect normal pentru interceptarea acestor copii care sunt foarte fragili şi la risc foarte mare”, a mai afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Capitală.

Simin Aysel Florescu a mai adăugat că dacă 90 – 95% din populaţie ar fi fost imunizată atunci acel copil nu avea de unde să ia boala.

“Pe de altă parte, faptul că era sub vârsta de vaccinare, bebeluşul care, din păcate, a decedat, nu este o scuză. De ce? Pentru că vorbim despre acoperirea vaccinală. Asta înseamnă cât la sută din populaţie este imunizată împotriva respectivei boli. Dacă 90 – 95% din populaţie ar fi fost imunizată, acest copil nu avea de unde să ia boala. Deci, e vorba de acoperirea întregului grup populaţional în care se află, astfel încât el, până când a ajunge la vârsta vaccinală, nu poate lua boala, pentru că există un număr foarte mic de oameni sau copiii în cazul acesta nevaccinaţi, nu au de unde lua”, a mai afirmat Simin Aysel Florescu.

Un bebeluş de 7 luni diagnosticat cu rujeolă a decedat, în judeţul Braşov. Copilul ar fi luat virusul de la fratele său, în vârstă de 3 ani, care nu era vaccinat.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Șoșocii rusofili au mai făcut o victimă inocentă! 😒😒😒

    • Sau prostii- victime ale propagandei lor. Rezultatul este tragic, dar parintii ucigasi pot fi trasi la raspundre de stat, prin autosesizare, pt rele tratamente aplicate minorului sau lipsa acordarii de ajutor, ma rog, nu sunt jurist pt incadrate… Ei, sibtarati prin instante

  2. Scuze … ( Cont) SI tarati prin instante, cu spectrul anilor de puscarie deasupra capului, poate s- ar gandit de doua ori antivaccinistele iresponsabile!