G4Media.ro

Două persoane din București care ar fi vândut produse de lux furate…

Sursa foto: G4Media.ro

Două persoane din București care ar fi vândut produse de lux furate din Italia, reținute pentru 24 de ore / SURSE: Plângerea a fost făcută de Gucci, prejudiciul depășește 1,3 milioane de euro

Polițiștii de la investigații criminale au efectuat, marți, percheziții la două persoane din București care ar fi vândut produse de lux furate din Italia. Potrivit surselor G4Media, plângerea a fost făcută de un reprezentant al casei de modă Gucci, iar prejudiciul depășește 1,3 milioane de euro.

Cei doi – o femeie și un bărbat – au fost reținuți pentru 24 de ore.

„În fapt, în perioada octombrie 2021 – martie 2023, pe teritoriul unui stat străin, ar fi fost comise mai multe furturi în dauna unor societăți italienești, ce comercializează produse de lux, fiind sustrase obiecte vestimentare, de încălțăminte și accesorii, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro”, potrivit poliției.

În această perioadă, în Italia ar fi fost comise mai multe furturi, iar produsele respective ar fi ajuns fost vândute prin intermediul unui site. La perchezitii au fost găsite produse ale mărcilor Gucci, Moorer, Giusepe di Morabito, Moreau, Loewe, Burberry, Dolce&Cabbana, Balenciaga, potrivit surselor G4Media.

Poliția a anunțat că, la percheziții, au fost ridicate terminale mobile, medii de stocare, dar și aproximativ 9.000 de euro, un autoturism de lux, peste 2.000 de articole vestimentare, de încălțăminte și accesorii estimate, la o evaluare preliminară, la 400.000 de euro.

Comunicatul Poliției:

La data de 14 noiembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Municipiul București, într-un dosar penal de tăinuire, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro.

În fapt, în perioada octombrie 2021 – martie 2023, pe teritoriul unui stat străin, ar fi fost comise mai multe furturi în dauna unor societăți italienești, ce comercializează produse de lux, fiind sustrase obiecte vestimentare, de încălțăminte și accesorii, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro.

Din cercetări, s-a stabilit că o parte dintre produsele sustrase ar fi ajuns în țara noastră, apoi ar fi fost comercializate, prin intermediul unor site-uri de profil, mai multe operațiuni de livrare fiind efectuate de doi soți, o femeie, în vârstă de 36, respectiv un bărbat, în vârstă de 45 de ani, ambii cunoscuți cu preocupări de natură infracțională.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, începând cu anul 2021, cei doi și-ar fi creat mai multe profiluri cu date de identificare fictive, prin intermediul acestora având expuse, spre vânzare, și totodată, înregistrate în istoric, tranzacții cu produse despre care există bănuiala rezonabilă că fac parte dintre cele reclamate ca fiind sustrase, de pe teritoriul Italiei.

În vederea administrării materialului probator, la data de 14 noiembrie 2023, au fost puse în aplicare două mandate de precheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care terminale mobile, medii de stocare, dar și aproximativ 9.000 de euro, un autoturism de lux, peste 2.000 de articole vestimentare, de încălțăminte și accesorii din categoria celor de interes, cele din urmă fiind ridicate în vederea stabilirii provenienței, dat fiind faptul că este vorba de produse ce poartă marca unor branduri de lux, estimate, la o evaluare preliminară, la 400.000 de euro.

De asemenea, cei doi bănuiți au fost depistați și conduși la audieri, în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare.

Cei în cauză a fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Româane.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează