G4Media.ro

Doi procurori din Brașov, luați la țintă de Inspecția Judiciară. Cei doi,…

Doi procurori din Brașov, luați la țintă de Inspecția Judiciară. Cei doi, cunoscuți pentru criticile la adresa modificărilor din Justiție

Inspecţia Judiciară cere CSM să-i sancționeze pe procurorii Claudiu Sandu şi Bogdan Codreanu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brasov, pe care îi acuză de presupuse încălcări ale legii în legătură cu o plângere care-l viza pe Codreanu.

Cei doi procurori sunt printre cei care au protestat față de repetatele imixtiuni ale PSD-ALDE în justiție. Mai mult, Bogdan Codreanu i-a dat o amendă judiciară de 2.500 lui Gheorghe Stan (zis Giani), fostul șef al Secției Speciale, pentru că acesta nu îi comunicase acte dintr-un dosar.

Inspecția Judiciară îl acuză pe Codreanu că, ”luând la cunoștință de existența unei plângeri penale adresate SIIJ ce viza modul de efectuare a urmăririi penale într-un dosar pe care îl intrumenta, nu a înțeles să formuleze o declarație de abținere, efectuând în schimb numeroase demersuri către SIIJ, sub pretextul soluționării dosarului mai sus menționat, în scopul aflării conținutului acesteia”, potrivit unui comunicat de presă.

În cazul prim procurorului Claudiu Sandu, Inspecția Judiciară susține că acesta ”a dat girul de legalitate acelor demersuri întreprinse de procurorul cu funcție de execuție, în scopul aflării unor informații ce serveau satisfacerii intereselor personale și nu în scopul aflării adevărului în cauza penală aflată în instrumentare și nu a înțeles să formuleze o declarație de abținere de la verificarea rechizitoriului emis în aceeași cauză”.

Acţiunea Inspecției Judiciare a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorilor în cauză.

Foto: Claudiu Sandu (Captură Youtube)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Interesant cum SIIJ se așteaptă la declarații de abținere de la o cauza doar pentru ca exista o plângere înregistrată. Prezumția de nevinovăție nu funcționează și în interiorul Justiției?

  2. totul pentru infractori!

  3. SS si IJ au obiectivele si modul de lucru stabilite de partid.

  4. Așteptăm condamnarea celor din secția specială.

  5. Același CSM nu are n8mic de spus în privința „duamnei” Gârbovan, marea pretendentă a funcției de ministrul justiției din scaunul de magistrat ?
    Asta nu se cheamă nicicum ?

  6. Tinta Sefului IJ , suspectat de furt intelectual( plagiat al tezei de doctorat , sustinuta in 2010 la Academia de politie, potrivit presei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.