G4Media.ro

REFERAT DNA: Șeful ROMARM ar fi încasat un comision de 1,439% din…

sursa foto: G4Media/ Ilona Andrei

REFERAT DNA: Șeful ROMARM ar fi încasat un comision de 1,439% din profitul de 750.000 de euro realizat de familia Pițurcă în afacerea măștilor către MAPN / Gabriel Ţuţu ar fi solicitat Ucrainei, „în numele statului român”, un avion ca să aducă măştile din China

Referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Piţurcă junior şi a şefului ROMARM, Gabriel Ţuţu, conţine informaţii surprinzătoare. Șeful ROMARM ar fi încasat 50.000 de lei reprezentând un comision de 1,439% din profitul de 750.000 de euro realizat de familia Pițurcă din afacerea măștilor către MAPN. Banii ar fi fost livraţi în contul lui Ţuţu de către mama lui Andrei Alexandru Hudea, un prieten al lui Ţuţu, plasat ca intermediar în afacere. Hudea ar fi încheiat un contract de consultanţă cu firma lui Piţurcă şi ar fi primit un procent de 13,26 % sută din profitul realizat: peste 95.000 de euro.

„Cotele procentuale din profit ale participanților la infracțiunile cercetate sunt următoarele:

ȚUȚU GABRIEL – 50.000 lei ( 1,439 %);

 – (… – HUDEA ANDREI ALEXANDRU – n.r.): – 510.800 lei fară T.V.A. încasați de la SC (…) SRL din care a transmis suspectului ȚUȚU GABIEL suma de 50.000 lei, rezultându-i un profit net de 460.800 LEI (13,26 %) echivalentul sumei de 95.314 EURO;

– (…) și (…) (prin SC (…) SRL ) – 1.381.798,46 lei din care a achitat către (…) suma de 607.852 lei – cu T.V.A.- rezultându-i un profit net de 773,946,46 lei (22,28 %);

 – (… – familia Piţurcă – n.r.) și (…) ( prin SC (…) SRL) – 3.473.241,17 lei din care a achitat către SC (…) SRL suma de 1.381.798,46 lei rezultându-le un profit net de 2.091.442,71 lei (60,2 %).

Se remarcă, astfel, că sumele obținute efectiv sunt în consonanță cu discuțiile inițiale între suspecți, referitoare la sumele pretinse de fiecare în parte și se evidențiază faptul că profitul cert pe care l-au garantat finanțatorului (Victor Piţurcă – n.r.) , în procent de 60%, a fost realizat și distribuit între cotele negociate (HUDEA ANDREI-ALEXANDRU,  ora 13:53: Eu am scăzut de la 500.000 a lui Piţurcă la 390k), iar cota de 40% a fost împărțită între ceilalți participanți la săvârșirea infracțiunii”, se arată în referatul procurorilor.

Şeful ROMARM Gabriel Ţuţu ar fi intervenit la funcţionarii din MAPN:

„Cu privire la operațiunile economice preliminare contractului de furnizare nr. (…) din 21.04.2020, din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat bănuiala rezonabilă că inculpatul ȚUȚU GABRIEL, director general al CN Romarm SA a săvârșit infracțiunea de trafic de influență în formă continuată (…), constând în aceea că:

a) în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, a pretins, în mod direct, de la reprezentanții legali ai SC (…) SRL, (…) și (…):

– să accepte implicarea SC (…) SRL în procedurile comerciale în vederea importului de la (…) CO LTD a unor materiale de protecție împotriva Covid-19 precum și introducerea în acest circuit comercial a prietenului său, (…), fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare de produse de protecție împotriva Covid-19 și să efectueze plata către acesta a unor sume de bani din cota de profit de rezultată, sub aparența unui contract de consultanță, lăsând să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N., promițând că îi va determina pe aceștia să:

îi susțină demersurile, formulate în numele statului român, către Ministerul Apărării din Ucraina, în vederea punerii la dispoziție a unui avion militar de transport greu, în vederea asigurării transportului mărfurilor pe cale aeriană – Secția legături cu forțele armate străine, Centrul Național Militar de Comandă;

– încredințeze direct și fără proceduri publice contractul de furnizare, recepția fără problemă a produselor – U.M. (…) din M.Ap.N.;

– achite integral, la timp și fără probleme facturile ce urmau a fi emise – Direcția Medicală din M.Ap.N.;

– precum și pentru a identifica și garanta un finanțator efectiv al costurilor operațiunilor logistice aferente importului. (un act material)

b) la data de 10.04.2020, folosindu-se de autoritatea decurgând din funcția de director general al CN Romarm SA, a pretins, în mod direct, de la inculpații (…) și (…):

– să accepte finanțarea circuitului comercial stabilit anterior de el cu reprezentanții SC (…) SRL în vederea realizării importului de la (…) CO LTD a unor materiale de protecție împotriva Covid-19;

– să accepte cedarea unei cote de profit de 40% către celelalte persoane fizice și juridice implicate, prin plata acesteia către susp. SC (…) SRL;

 – să accepte introducerea în acest circuit comercial a prietenului său, susp. (…), fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare de produse de protecție împotriva Covid-19, lăsând să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N., promițând că îi va determina pe aceștia să:

– îi susțină demersurile, formulate în numele statului român, către Ministerul Apărării din Ucraina, în vederea punerii la dispoziție a unui avion militar de transport greu, în vederea asigurării transportului mărfurilor pe cale aeriană – M.Ap.N. (Secția legături cu forțele armate străine, Centrul Național Militar de Comandă);

– încredințeze direct și fără proceduri publice contractul de furnizare și să efectueze recepția fără problemă a produselor – U.M. (…);

– achite integral, la timp și fără probleme facturile ce urmau a fi emise – Direcția Medicală din M.Ap.N. (un act material), iar în urma efectuării achiziției, realizării plăților și repartizării cotelor de profit din „comisionul” încasat de susp. (…) de la susp. SC (…) SRL, la datele de 05.06.2020 și 23.06.2020,inculpatul ȚUȚU GABRIEL a primit de la acesta, printr-un cont bancar aparținând mamei sale, (…), suma totală de 50.000 lei, disimulată sub forma unui contract de împrumut fictiv.

Suma de 50.000 lei provine din transferul bancar, în cuantum de 607.852 lei, efectuat în data de 04.06.2020 de susp. SC (…) SRL către SC (…) S.R.L, societate administrată în fapt de susp. (…), înregistrată pe numele mamei sale, (…), în urma emiterii facturii fiscale (…)/04.06.2020 pentru un „contract consultanță și logistică” care, în realitate nu fusese executat”, arată în referat.

Referatul cu propunerea de arestare preventivă a fost pus la dispoziţia G4media.ro de către DNA în format anonimizat, în baza legii 544/2001. Instanța a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Gabriel Țuțu și Alexandru Pițurcă, cei doi fiind puși ulterior sub control judiciar de către procurori.

Citește aici referatul integral.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Din lectura referatului ne sare în ochi deprofesionalizarea instituțiilor de forță a statului.Un inginer cu studii pe bune își dădea ușor seama ce nu e în regula cu aceste utilaje ( comparare imagine,cu specificații tehnice,cu preț per bucata,cu vizualizări pe YouTube, comentariile la prezentările pe YouTube, verificarea performantelor motoarelor electrice ale utilajelor)… Nu pot sa nu compar cu țeapa din anii’90 ,cu „morile chinezesti”,total diferit față de specificațiile din documentatie: productivitate scăzută,randament extrem de scăzut,impuritati în exces în faina,utilaje anexe sub nivelul producției,practic blocau producția…Nu a verificat nimeni datele,sa prevină o plata de 2 mil.USD,acest băiat avea „pe persoana fizica” unități militare,direcții medicale,unități de producție…Și ca să fim într un film pro.st cu mafioți găsiți la pag.30 : Țuțu Gabriel a primit suma de 50k lei,suma ce a fost aparent justificata de un contract de împrumut cu mama numitului…Stat fanariot în stare pura.

  2. Directorul romarm trebuie sa fie redus mintal… Deci el pune botul la 10k euro spaga, cand salariul lui e vreo 5k euro lunar?????

    • Orice ban e binevenit, la 10 spagi pe luna parca este altceva nu?

    • @ Didi – Io zic ca 10000 de euro este doar suma care a putut fi urmarita bancar! Cine spune ca n-ar fi primit si alte sume de bani cash? Deci, e doar ce au putut dovedi procurorii pana acum.

  3. Ce mizerie comunistoinda, bata-te dzo

  4. Inca un „descurcaret in viata” mai putin. N-aveti idee cam cat de inteligenti se cred astia, Einstein e minciuna!

  5. Intrebarile interesante ar fi:
    1. Cati bani a luat Virgil Popescu ?
    2. Cati bani a luat Ciuca, ministrul apararii in acea vreme ?
    3. Cati bani a luat mafia rusa PSD deoarece acest sfertodoct, pana a ajunge la Romarm, a ajuns mare si tare pe vremea guvernarilor mafiei ruse PSD ?

  6. Capusele trebuie scoase si calcate in picioare.

  7. Părerea mea este că Pițurcă trebuia arestat.
    Și el și fiul său și Tutu acesta .
    Daca așa stau lucrurile, trebuiau arestați

  8. N-avem noi justiție ca să pateasca combinatorii ăștia ceva… când la mijloc sunt sume mari, intra imediat în joc minim un politician și cineva de la serviciile secrete. Când ai în hora astfel de persoane, deja stai fără emoții ca nimeni nu va păți nimic. Justiția este a partidelor și a serviciilor. Sistemul maf1ot este extrem de bine pus la punct și vor trece multe generații pana când o sa înceapă sa se destrame și asta se va întâmpla tot din interior. Noi din afara suntem prea mici și prea pr0sti ca să îl clătinam.