G4Media.ro

Directoratul Național de Securitate Cibernetică anunță că va publica lista de adrese…

sursa foto: Pixabay/ Pete Linforth

Directoratul Național de Securitate Cibernetică anunță că va publica lista de adrese de IP identificate ca fiind implicate în atacul cibernetic revendicat de gruparea de criminalitate cibernetică Killnet

Directoratul Național de Securitate Cibernetică anunță că va publica lista de adrese de IP identificate ca fiind implicate în atacul cibernetic revendicat de gruparea de criminalitate cibernetică Killnet. Potrivit unui comunicat al DNSC, atacarea mai multor site-uri guvernamentale din România a fost justificată de atacatori de faptul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia.

Redăm mai jos integral comunicatul DNSC

Astăzi a avut loc o serie de atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra unor site-uri care aparțin unor instituții publice și organizații private din România. Site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro, respectiv otpbank.ro au fost țintite de atacatori care au avut ca obiectiv indisponibilizarea acestor servicii online prin supraîncărcarea acestor site-uri cu trafic masiv din surse multiple.

Atacul a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetică ‘Killnet’ pe un canal de comunicare de pe Telegram și este justificat de aceștia prin faptul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia. Specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) colaborează cu instituțiile abilitate pentru investigarea acestor incidente de securitate cibernetică.

Directoratul va publica lista de adrese de IP identificate ca fiind implicate în acest atac. Publicarea este parte a procesului standard de monitorizare și identificare a resurselor implicate în atacuri cibernetice în contextul conflictului Ucraina-Rusia, pe care Directoratul l-a pus în funcțiune de la declanșarea conflictului militar.

Reiterăm necesitatea și importanța implementării măsurilor de securitate cibernetică adecvate pentru protecția site-urilor web și a infrastructurilor cibernetice. Un ghid de securitate cibernetică pe care îl puteți folosi în acest sens poate fi accesat pe site-ul dnsc.ro: https://dnsc.ro/vezi/document/ghid-securitate-cibernetica-2021. De asemenea, tot pe site, în secțiunea GHIDURI, puteti găsi materiale utile pentru documentarea modalităților de reacție la diverse tipuri de agresiuni cibernetice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. 127.0.0.1 ar fi una din ele. E laptopul Vioricai Dancila.

  2. Facem un DDOS la DDOS.

  3. Atacurile au fost facute prin tor cel mai probabil, ip-urile sunt irelevante in cazul asta, dar it-istii romanezi sunt experti si publica ip-uri, sa nu zica lumea ca ei nu fac ceva.
    Jalnic.

    • @torbot – Chiar au relevanta , pot oferii informatii de unde a pornit atacul. Indiferent daca s-a folosit un proxy sau vpn.

    • Ai adminstrat vreodata un botnet? Daca da, ce cur de relevanta au IPurile infectate?

    • Sa ne spună care sunt cei din spatele atacurilor, ca la nivelul asta, ip-urile nu au nicio relevanta, majoritatea sunt de la persoanele infectate.

  4. Le publica pentru cei 10000000 de utilozatori de net din romanika? 9500000 nu au auzit in viata lor de adrese IP!
    MIRCEA FA-TE CA MUNCESTI…

    • exact.pe utilizatori nu-i priveste asta.e treaba specialistilor…..de la stat….mirlaie in presa…ce adrese sunt…ipv4..ipv6….sunt degeaba astia