G4Media.ro

Direcţia Generală Antifraudă a început să controleze banii câștigați prin YouTube, Facebook,…

Sursa foto: Unsplash/ Adem AY

Direcţia Generală Antifraudă a început să controleze banii câștigați prin YouTube, Facebook, Instagram și Tik-Tok. Sunt vizate persoane din domeniile muzical, media, IT, gastronomie şi călătorii

Direcţia Generală Antifraudă (DGAF) a declanşat o campanie de verificări vizând situaţiile fiscale ale persoanelor care obţin venituri, nedeclarate, din activităţi desfăşurate online pe platforme audio-video şi/sau pe site-uri de tipul reţelelor sociale, relevă informaţii transmise pentru Profit.ro de către instituţie.

Exemple de platforme vizate de controale sunt YouTube, ţinta principală a verificărilor, dar şi Facebook, Instagram sau Tik-Tok. Conform datelor Profit.ro, sunt verificate persoane din domenii diferite, cum ar fi cel muzical, de media, de IT, de gastronomie, de călătorii.

„Persoanele identificate şi verificate operează/administrează canale de YouTube sau pagini de socializare pe principalele site-uri social media, încarcă poze/materiale audio-video şi activează în domeniile: muzical, media, IT, gastronomie, călătorii. DGAF va continua evaluările şi controalele pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, inclusiv în ceea ce priveşte persoanele care realizează venituri din activităţi pe platformele online/ social media, şi va căuta permanent să îşi adapteze activitatea la noile provocări”, atrage atenţia Direcţia Antifraudă.

sursa: News.ro, Sursa foto: Unsplash

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. Suntem liberi sa platim taxele! (cu pistolul la tampla, desigur)

    • Pnl cu iohanis si arfat au distrus economia iar acum au nevoie de bani.

    • Tarziu s-a trezit DGA-ul….
      Si prost.Vrea sa taxeze.tot munca, adica persoanele si nu companiile. De ce nu se duce dupa Youtube sau Tiktok sa-i taxeze pt. reclama difuzata in Romania?!?
      Halal stat!

    • Să vezi acu noi libertarieni : Mîndruță și Adelina Pestrițu.

    • Ca sa adresez cumva toate comentariile:
      1) Nu doar PNL si Iohannis au distrus economia, toate partidele, toti politicienii care au fost si care vor fi sunt o piedica pentru piata libera.
      2) DGA ar trebui desfiintat ca sute de alte institutii inutile, nu ar trebui sa fie taxat nici muncitorul, nici compania (incearca sa-ti gasesti de lucru la un om sarac, sa-mi ziceti cum va merge).
      3) Cine-s oamenii astia? :))) Nu prea urmaresc lumea mondena, dar sunt destul de convins ca sunt ZERO personalitati mondene cu mentalitatea libertariana.

  2. As recomanda tuturor creatorilor de conținut români să emigreze fiscal din Țara Borfasilor. În felul ăsta:
    – nu mai sunt supuși abuzurilor ANAF sau alte instituții care sunt controlate politic.
    – nu vor mai fi supuși slugilor din CNA, slugi ce au creat mediul audiovizual in care au prosperat latrinele infractorului condamnat Dan Voiculescu și RTV-ul fugarului Ghiță. Nici celelalte nu sunt mai breze.

  3. Le dau un pont. Grosul banilor muncitorilor de rit nou progresist ie pe videochat. Acolo continut nu gluma.

  4. Poate verifica si ONG care sprijina LGBT.

    • Chiar nu inteleg ce aveti impotriva LGBT-istilor:))
      Da, si mie mi se pare ciudat, impotriva naturii, DAR pe baza principiilor libertariene fiecare e liber sa faca ce doreste atata timp cat nu face rau altuia sau proprietatii altuia.
      Deci, biologic sunt 2 genuri, dar fiecare e liber sa se identifice ca ce vrea si sa se iubeasca cu cine vrea (cat timp e reciproc).

  5. Legat cumva de joburile viitorului, creatorii de continut samd:
    Capitalismul s-a transformat in ceva nasol:

    • Da… Ne îndreptăm spre ceva înfricoșător. Mulțumesc pentru link, nu cred ca mi ar fi apărut la sugestii în veci.

  6. Si uite asa ajung si gutza salam si vijelie sa plateasca impozite dupa 30 de ani de evaziune.

  7. Justitia te fura, politia te fura, parlamentarii te fura, retelele de socializare te fura…Toata natia romana fura!

  8. Naspa cand nu poti sa-i controlezi pe adevaratii infractori si trebuie sa te iei de saraci ca de ce nu si au platit cei 3 lei in taxe

  9. Pe postacii plătiți de ce nu-i ia în vizor?
    Că ne-am săturat de decerebratul ăla de gica multinickname.
    Recent am aflat numele lui adevărat : „Ascaris lumbricoides” 😈

  10. Pai hai sa va întreb ceva, dacă tot nu sunteți de acord. Voi știți ca un cont bine promovat (fb, instagram, YouTube) poate produce lejer 100k eur pe an?
    In conditiile astea, asa cum noi toți plătim taxe, nu e logic ca și deținătorii acestor conturi sa plătească?
    Ok, nu vorbim de amărâții cu 2000 de „followerși”, ci de cei care chiar scot mulți bani din asta.

  11. Sa plateasca lumea taxe dar faceti bah totul mai usor. Daca nu i-ati luat banii lu Negoita (60 mil) nu veniti frate la astia cu cateva mii. Anaf se indreapta ca de obicei catre populatia mai putin dispusa sa ii dea in judecata si fara cunostinte prea mari. Imi amintesc ca acum ceva timp ii luase pe aia de pe Olx in timp ce evazionistii mari stau bine mersi.

  12. Atata timp cat Antifrauda nu are stabilita inaintea inceperii controlului, prin ordin de serviciu, perioada supusa verificarii, si nu si asuma impozitele si taxele stabilite suplimentar, prin intocmirea de Rapoarte de inspectie fiscala si de Decizii de impunere, si face numai estimari pt impozitele si taxele verificate , eficienta ei este zero (0).
    Iar Antifrauda a fost foarte eficienta in perioada in care in cadrul ei activau ofiteri SRI detasati oficial, cat si sub acoperire .
    Dupa eliminarea din sistem a acestora, eficienta acesteia a scazut enorm ., activitatea ei fiind aproape un dolce far niente .
    In teren nu prea se mai aude de ei, nu si fac simtita prezenta, desi sunt superdotati cu miljoace auto, iar expresia este ca ce daca vine antifrauda, ca da o amenda in cuantum aplicat de zeci de mii de lei, dar se plateste nu pe loc, ci in 15 zile jumatate din minim ( contravenientul spunand ca e bine asa, ca sa raporteze si dansii sume mari , exemplificand o amenda cu aplicare legala , de 10.000 lei si incasare aferenta tot legala, de doar 500 lei ) .
    Activitatea ofiterilor SRI in cadrul Antifraudei, a avut influenta benefica pt rezultatele institutiei Antifrauda in combaterea evaziunii fiscale .

  13. Atata timp cat Antifrauda nu are stabilita inaintea inceperii controlului, prin ordin de serviciu, perioada supusa verificarii, si nu si asuma impozitele si taxele stabilite suplimentar, prin intocmirea de Rapoarte de inspectie fiscala si de Decizii de impunere, si face numai estimari pt impozitele si taxele verificate , eficienta ei este zero (0).
    Iar Antifrauda a fost foarte eficienta in perioada in care in cadrul ei activau ofiteri SRI detasati oficial, cat si sub acoperire .
    Dupa eliminarea din sistem a acestora, eficienta acesteia a scazut enorm ., activitatea ei fiind aproape un dolce far niente .
    In teren nu prea se mai aude de ei, nu si fac simtita prezenta, desi sunt superdotati cu miljoace auto, iar expresia este ca ce daca vine antifrauda, ca da o amenda in cuantum aplicat de zeci de mii de lei, dar se plateste pe loc, legal, jumatate din minim, cateva sute .

  14. Atata timp cat Antifrauda nu are stabilita inaintea inceperii controlului, prin ordin de serviciu, perioada supusa verificarii, si nu si asuma impozitele si taxele stabilite suplimentar, prin intocmirea de Rapoarte de inspectie fiscala si de Decizii de impunere, si face numai estimari pt impozitele si taxele verificate , eficienta ei este zero (0).
    Iar Antifrauda a fost foarte eficienta in perioada in care in cadrul ei activau ofiteri SRI detasati oficial, cat si sub acoperire .
    Dupa eliminarea din sistem a acestora, eficienta acesteia a scazut enorm ., activitatea ei fiind aproape un dolce far niente .