G4Media.ro

Alexandru Rafila afirmă că la Ministerul Sănătăţii sunt şase secretari de stat,…

sursa foto: Ministerul Sănătății

Alexandru Rafila afirmă că la Ministerul Sănătăţii sunt şase secretari de stat, ”de două ori mai mulţi decât necesar”: Unii nu au niciun fel de atribuţii pentru că 88% dintre atribuţii le are doamna Moldovan

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, a criticat numărul mare de secretari de stat din Ministerul Sănătăţii şi este de părere că doar trei dintre cei şase au atribuţii. Rafila a adăugat că se aştepta ca la nivelul acestui minister să existe o celulă de criză care să gestioneze pandemia, transmite News.ro.

”Am văzut explicaţia domnului ministru privind modul de calcul al incidenţei cumulate. Cred că era foarte simplu pentru unul dintre cei şase secretari de stat pe care îi are, pentru că am aflat şi eu cu surprindere că Ministerul Sănătăţii are şase secretari de stat”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24, miercuri seară.

Întrebat dacă sunt mulţi cei şase secretari de stat, Rafila a afirmat că sunt mai mulţi decât este necesar.

”Nu sunt mulţi, sunt de două ori mai mulţi decât necesar. Cel mai bine Ministerul Sănătăţii a funcţionat cel mai bine când au fost doi sau trei secretari de stat. Unii nu au niciun fel de atribuţii pentru că 88 la sută dintre atribuţii le are doamna Moldovan, mai este colegul de la UDMR care are foarte bună experienţă în ceea ce priveşte relaţia cu Parlamentul şi domnul Baciu care se ocupă de vaccinare. Restul? Cine sunt restul? Aţi văzut, ştiţi cine sunt ceilalţi trei secretari de stat?”, a declarat Rafila.

Medicul a adăugat că se aştepta ca la nivelul Ministerului Sănătăţii să existe o celulă de criză.

”Ne aflăm într-o situaţie de criză. Eu mă aşteptam ca acolo să fie o celulă de criză care să gestioneze această situaţie”, a mai declarat Alexandru Rafila.

sursa foto: Ministerul Sănătății

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Mergi dracului Rafilo cu masca si si vaccinat!

  2. Asa Fragilă, e corect. Dar pe vremea voastră, a PSD-istilor cati erau?
    Dacă ai o problema legata de MS mai bine iti pui streangul de gât!

  3. Asa vor arata maretele reforme ale PNL-USR PLUS-UDMR!
    Uite alta:
    „Prima revoltă față de politizarea conducerii TVR și SRR.
    Deputat USR-PLUS: „PNL și UDMR nu vor reformă”.
    Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai, a declarat pentru Europa Liberă că nu susține formula convenită în Coaliția de guvernare prin care toate funcțiile de conducere în TVR și SRR vor trece prin filtrul politic.
    Deputatul Iulian Bulai (USR-PLUS) este prima voce din Coaliție care își exprimă public dezaprobarea față de soluția stabilită de liderii PNL, UDMR și USR-PLUS.
    Președintele Comisiei de Cultură a spus că NU va vota propunerea prin care funcțiile de președinte al Consiliului de Administrație al TVR și SRR și cea de director general urmează fie desemnate politic.
    „Nu susțin acest proiect. PNL și UDMR nu susțin reforma”, a fost poziția exprimată de Iulian Bulai pentru Europa Liberă.
    Coaliția de guvernare a decis cum se împart atribuțiile între funcția de președinte al Consiliului de Administrație al TVR și al Radioului Public și cea de director general. Politizarea instituțiilor media de stat a fost preferată unei reforme de durată.
    Separarea celor 2 funcții a fost necesară pentru IMPARTIREA pozițiilor din fruntea instituțiilor media de stat pe baza algoritmului POLITIC în Coaliție.
    În prezent, fiecare instituție are un Consiliu de Administrație și un președinte director – general (două persoane, numite politic).
    Prin divizarea funcției, apar 4 poziții individuale în fruntea TVR și Societății Române de Radiofuziune (SRR), care se vor împărți între PNL, UDMR și USR-PLUS.

    Politizarea conducerii TVR și SRR nu este o practică nouă.
    Actualele conduceri ale celor două instituții media de stat au fost susținute de PSD, când acesta avea majoritatea în Parlament.
    PNL a reclamat de mai multe ori că TVR și SRR răspund unor comenzi politice venite din Kiseleff.
    „A fost o politizare evidentă a televiziunii publice și a radioului public în favoarea PSD”, a fost poziția lui Ludovic Orban când se afla în Opoziție!!
    Jigodii!!
    O sa tot vedem reforme…politice!!!

  4. Exceptie dna Andreea Moldovan, la MS e varza…Vlade, nu ai depasit conditia de ONGist, Minsitru e altceva, e mult mai mult… din pacate nu esti singurul, majoritatea Minsitrilor lui Vasilica asa sunt… varza!!

  5. Spagara de Sorina Pintea avea la fel de multi secretari de stat cand era la Ministerul Sanatatii, dar pe Rafila nu-l deranja… Copilul asta de tortionar arata cat este de nesimtit de cand a intrat in PSD.

  6. Tot guvernul este o varza nu numai MS!

  7. Sincer foarte bine că nu se dă VV mare specialist și lasă un medic adevărat să vorbească. Acum dacă nu stă dl. Rafila să-i sufle în ceafă, nu înseamnă că ceilalți patru consilieri nu fac nimic. Nu înțeleg ce vrea, să stea consilierii toată ziua pe la diverse emisiuni în loc să-și facă treaba? De ce trebuie să-i vedem?

  8. S-a trezit si fiul de brontozaur ucigaș.

  9. G4Media, in articolul asta trebuia macar sa faceti o comparatie cu nr de secretari de stat de la guvernele PSD. Dupa o cautare pe google am gasit ca ministra PSD Pintea (acuzata de luat mita), avea cinci posturi de secretar de stat și două de subsecretar de stat. Nu l-am vazut pe Rafila atunci sa dea sfaturi PSDului…
    Poate ca PSD-ul a avut 3 secretari de stat la sanatate si cand era ministru Bodog, ala care a plagiat la doctorat si care acum nu mai este doctor. Si intelegeam si eu, cititorul articolului, ce bine era cu 3 secretari de stat cat a avut FSN-PDSR-PSD portofoliul la sanatate.