G4Media.ro

Demonstrație de forță împotriva lui Donald Trump: Victoria uriașă a lui DeSantis…

sursa foto: Ron DeSantis / Facebook

Demonstrație de forță împotriva lui Donald Trump: Victoria uriașă a lui DeSantis în Florida îi consolidează poziția de posibil candidat al republicanilor la alegerile prezidențiale din 2024

Victoria răsunătoare a guvernatorului republican al Floridei, Ron DeSantis, asupra democratului Charlie Crist – alimentată de cea mai puternică prezență a Partidului Republican în comitatul Miami-Dade din ultimele două decenii – i-a consolidat poziția de pretendent la președinția din 2024, scrie axios.com.

De ce este important: Victoria mare și largă este o demonstrație masivă de forță împotriva fostului președinte Trump, a cărui binecuvântare l-a propulsat pe DeSantis în funcție. DeSantis este primul guvernator republican care câștigă comitatul Miami-Dade, un bastion democrat, de la realegerea lui Jeb Bush în 2002. El a făcut acest lucru cu o diferență de două cifre.

„Nu am văzut niciodată o cursă atât de mare în istoria mea de lucru în politica din Florida. Este o baie de sânge absolută”, a declarat un consultant democrat din Florida pentru Alexi McCammond de la Axios.

În 2018, DeSantis a pierdut comitatul Miami-Dade cu 20 de puncte și comitatul Palm Beach, un alt bastion democrat, cu 17 puncte. Cu 95% din voturi marți seară, DeSantis conducea în Miami-Dade cu 11 puncte, iar în Palm Beach cu trei puncte.

„Am rescris harta politică. Vă mulțumim că ne-ați onorat cu o victorie de neuitat”, a declarat DeSantis în discursul său de victorie de marți seară, dând credit în mod special alegătorilor din Miami-Dade și Palm Beach.

Acțiunile lui DeSantis pentru 2024 au crescut constant în ultimul an, chiar și în timp ce Trump a devenit mai serios în legătură cu planurile sale prezidențiale – acum considerate iminente – de a declara o candidatură oficială de revenire.

Campania lui DeSantis și comitetul politic aliniat au strâns o sumă uimitoare de 200 de milioane de dolari pentru realegerea sa, iar 90 de milioane de dolari au rămas să ardă o gaură în bancă în timp ce guvernatorul cu mandat limitat își analizează următoarea mișcare.

Megadonatorul republican Ken Griffin a declarat săptămâna aceasta pentru Politico că îl va susține pe DeSantis în 2024, spunând că „este timpul să trecem la următoarea generație”.

Rivalitatea înăbușită dintre DeSantis și Trump se află pe un curs de coliziune: De două ori în ultima săptămână, Trump l-a atacat pe guvernatorul Floridei, inclusiv numindu-l pe Ron „DeSanctimonious” la un miting în Pennsylvania sâmbătă.

DeSantis, la rândul său, a rămas tăcut și a oferit o alunecare electorală care a depășit performanța lui Trump în 2016 și 2020 – un răspuns devastator.

„Cred că, dacă va candida, s-ar putea răni foarte tare. Chiar cred că s-ar putea răni foarte tare”, a declarat Trump la Fox News marți.

„V-aș spune lucruri despre el care nu vor fi foarte măgulitoare – știu mai multe despre el decât oricine altcineva – în afară, poate, de soția sa”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. pentru mebrul/a redactiei care elaboreaza o analiza politica dar de fapt o „traduce” si ne zice land slide = alunecare…lasa-ne!!

  2. circul in america s-a incheiat .

  3. daca ar fi dupa neveste oare cine ar fi perdantul ?

  4. Fatală, ideea de concepție ceaușistă a interzicerii avorturilor.

  5. G4media, întrebați google translator ce înseamnă să „ardă o gaura in banca”?

  6. o alunecare electorala? asta e traducerea la landslide victory? :)))))))

  7. Articol tradus cu Google Translate… Penibil.

  8. trump un agent de influenta rus!s-au prins si americanii!

  9. A landslide is a victory in an election in which a person or political party gets far more votes or seats than their opponents.