G4Media.ro

De Ziua Cinematografelor: Proiecţii, workshop-uri, ateliere, concursuri de desen la Teatrul Naţional…

sursa foto: Facebook/ Ministerul Culturii

De Ziua Cinematografelor: Proiecţii, workshop-uri, ateliere, concursuri de desen la Teatrul Naţional din Bucureşti, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, Opera Naţională din Bucureşti, Timişoara și Cluj-Napoca / Cinematografele din reţeaua RADEF, tarif unic redus de 8 lei/bilet, la toate spectacolele

Ministerul Culturii organizează, sâmbătă, de Ziua Cinematografelor, o serie de evenimente prin intermediul instituţiilor subordonate, care pun în lumină cea de a şaptea artă: de la proiecţii cinematografice, la workshop-uri, ateliere şi discuţii tematice, concursuri de desen inspirate din animaţie la Teatrul Naţional din Bucureşti, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Timişoara, Opera Naţională din Cluj-Napoca, relatează Agerpres.

De asemenea, sunt organizate o serie de evenimente și la Muzeul Naţional al Satului, Muzeul Naţional „George Enescu”, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Naţional Peleş.

Totodată, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va prezenta pe reţelele sociale scurtmetrajul documentar „Cântecele Renaşterii”/”The Renaissance Songs” (1969), cu participarea Corului Madrigal, condus la acea dată de către fondatorul său, Maestrul Marin Constantin.

Cinematografele din reţeaua RADEF România Film vor avea un tarif unic redus de 8 lei/bilet, sâmbătă, care se va aplica la toate spectacolele, pentru a marca Ziua Cinematografelor (10 septembrie).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, transmis AGERPRES, cinematografele active în reţeaua RADEF România Film sunt: Europa Bucureşti, Patria Craiova, Arta Sibiu, „Florin Piersic” Cluj Napoca, „Sergiu Nicolaescu” Târgu Jiu şi Cinema Mon Amour din Piatra Neamţ.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a salutat, marţi, organizarea în premieră în România a Zilei Cinematografelor, subliniind că trebuie să acordăm atenţia cuvenită filmului şi ca formă de artă, dincolo de aspectele comerciale.

„Ziua Cinematografelor este o premieră pentru România şi merită să fie mediatizată. Filmul cred că este cea mai democrată formă de artă pentru că este toată lumea expusă la film într-o formă sau alta. Totuşi cred că trebuie să-i acordăm atenţia cuvenită ca şi formă de artă importantă, dincolo de aspectele comerciale, dincolo de tot ce înseamnă să spunem cinematografia made in Hollywood. Filmul este totodată o artă extrem de importantă, iar România a fost dintotdeauna pe harta acestei forme de exprimare artistică, şi suntem, în continuare şi prin Ministerul Culturii, dar nu numai, parteneri pentru toţi cei cei care vor să îşi exprime creativitatea în această formă”, a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Operatorilor de Cinema (AOC), în parteneriat cu Ministerul Culturii, dedicată anunţării organizării, în premieră, sâmbătă, a Zilei Cinematografelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. In judetul Olt nu mai exista nici un cinematograf. Preaiubitii conducatori din Preaiubitul partid (pai da, e unul, PCR, din care s-au desprins mai multe aripioare) dau cu marinimie circ si putina paine. Avem spectacole slabe, platite din bani publici, avem festivaluri street food. Ce sa se mai oboseasca lumea cu filme de calitate, cu cititul, cu ganditul. Aceste activitati subversive trebuie starpite!
    Slava conducatorilor iubiti! Ura!Ura! Ura!