G4Media.ro

Datele adunate de la companiile de telefonie mobilă arată că prea mulți…

Sursa Foto: Pexels

Datele adunate de la companiile de telefonie mobilă arată că prea mulți italieni rătăcesc încă pe străzi în ciuda restricțiilor/ Autoritățile iau în calcul înăsprirea măsurilor

Autorităţile italiene iau în considerare înăsprirea măsurilor care restricţionează deplasările după ce date adunate de la telefoane mobile arată că multe prea multe persoane rătăcesc încă pe străzi, relatează DPA, citată de Agerpres.

În Lombardia, regiunea cel mai puternic lovită de epidemie, „40% din populaţie continuă să se deplaseze dintr-o parte în alta”, a declarat miercuri comisarul regional de sănătate Giulio Gallera, citat de televiziunea publică RAI.

Cifrele au fost oferite de operatorii de telefonie mobilă, a spus Gallera, care a respins îngrijorările privind nerespectarea intimităţii, insistând că datele culese sunt anonimizate.

„Nimeni nu face verificări în stilul Big Brother”, a precizat el.

Ministrul Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a spus la rândul său într-o declaraţie separată pentru RAI că guvernul „ar lua în considerare noi măsuri”, cum ar fi interzicerea joggingului, deoarece „foarte mulţi oameni par să subestimeze riscurile”.

Toată Italia este sub restricţii de deplasare de la 10 martie, cetăţenii având permisiunea să îşi părăsească locuinţa doar dacă nu pot lucra de acasă sau pentru treburi precum cumpărături de alimente şi de medicamente.

Ministerul de Interne a anunţat că poliţia a oprit peste un milion de persoane în perioada 11-17 martie şi a depus plângere împotriva a aproape 45.000 de persoane care au încălcat regulile.

La Milano, metroul a fost plin la orele de vârf, conform unor fotografii virale pe reţelele de socializare, o situaţie care a stârnit indignare.

Liderul regiunii Lombardia, Attilio Fontana, a spus că va îndemna guvernul să înăsprească restricţiile dacă oamenii nu stau în casă.

Italia a raportat marţi un număr total de 31.506 îmbolnăviri cu noul coronavirus şi 2.503 decese. Este a doua ţară din lume cel mai puternic afectată de pandemie, după China, acolo unde a apărut noul coronavirus.

Sursa Foto: Pexels.com

Citește și

Cea mai importantă companie de telefonie mobilă din Austria ajută guvernul în plină criză generată de coronavirus pentru a urmări mișcarea cetățenilor aflați în carantină

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Astfel de masuri trebuiesc si n Romania,deoarece romanul este „smecher” . Altfel Romania o sa fie bomba de coronavirus din balcani.

    • Stai sa vezi ce o sa fie peste 2 saptamani

    • Nu, multi romani sint prosti. E si cazul tau.

    • Multi romani (asa k tine) sunt impertinenti,cu o autosuficienta exacerbata,incapabili de a evolua la o mentalitate europeana de toleranta si moderatie. Zis mai pe sleau …. Gogule esti un harfist tipic de balkani.

  2. „40% din populaţie continuă să se deplaseze dintr-o parte în alta”

    si va trebuia supravegherea mobilelor sa observati ca aproape jumate din ei umbla pe strazi ??

    • Like!Pertinent!!!

    • @Vali:
      Prostovane ! „Pertinent” pe dracu’ !
      Una inseamna 20-25% si alta 40% Diferenta e semnificativa iar observatia cat mai exacta conteaza pt a stabili masuri !
      Romanul are insa „ochiometru” ! :))

  3. Impuscati-i, sa vezi ca nu se mai plimba.

  4. Toți formatorii de opinii ar trebui sa susțină implicarea companiilor de telefonie și la noi.
    Cu cât mai repede cu atât mai bine!

  5. Patrocle sunt convins ca nu ai inteles nimic.

  6. Esti prea mic sa intelegi poker.