G4Media.ro

Operațiunea „Mâini unsuroase”: Parchetul European vizează o rețea criminală internațională, acuzată de…

Sursa Foto: Unsplash

Operațiunea „Mâini unsuroase”: Parchetul European vizează o rețea criminală internațională, acuzată de o fraudă în valoare de 15 milioane de euro cu ulei de motor

Ancheta „Mâini unsuroase”, condusă de Parchetul European (EPPO) din Torino (Italia), vizează o organizație criminală despre care se presupune că a importat lubrifianți pentru autovehicule pe piața italiană, evitând în mod sistematic plata TVA-ului, cauzând o pierdere de peste 15 milioane de euro, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Perchezițiile și măsurile judiciare au fost executate astăzi de către Garda Financiară italiană (Guardia di Finanza) în provinciile Bari, Campobasso, Foggia, Matera și în regiunile Roma, Trieste și Torino. În același timp, măsuri de investigare au fost efectuate și în Letonia. Au fost luate măsuri judiciare împotriva a 14 persoane, inclusiv împotriva presupușilor lideri ai rețelei. Opt dintre suspecți vor rămâne în arest preventiv, iar șase dintre aceștia au fost plasați în arest la domiciliu.

Peste 470 de tone de ulei de lubrifiere au fost confiscate în timpul perchezițiilor, la care au participat și câini dresați – unități canine specializate în căutarea de valută. De asemenea, împotriva suspecților este în curs de executare un ordin de înghețare a sumei de 15,4 milioane de euro.

Potrivit anchetei, în centrul schemei frauduloase se află o asociație infracțională formată din persoane care operează în Italia, precum și în Belgia, Cehia, Estonia, Ungaria, Polonia, Slovacia și Slovenia, care introduceau și comercializau cantități mari de uleiuri lubrifiante pentru autoturisme și camioane, destinate consumatorilor de pe piața italiană.

Pe baza dovezilor, organizația infracțională a utilizat strategii multiple pentru a se sustrage de la plata TVA și a accizelor, inclusiv documente de transport falsificate și o rețea de societăți fantomă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...