G4Media.ro

Controale ale pompierilor la lăcașe de cult și unități de cazare: 130…

Sursa foto: Facebook/ Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului

Controale ale pompierilor la lăcașe de cult și unități de cazare: 130 de clădiri funcționau fără autorizație/ Au fost aplicate amenzi de 2 milioane de lei

Aproape o mie de controale au fost făcute de pompieri la lăcaşuri de cult şi unităţi de cazare, înaintea sărbătorilor. 130 de clădiri funcţionau fără autorizaţie, fiind aplicate amenzi de 2 milioane de lei, transmite News.ro.

”Începând cu data de 06 aprilie a.c., inspectorii de prevenire au efectuat 940 de controale la lăcaşuri de cult, construcţii din incinta mănăstirilor destinate cazării persoanelor, la unităţile turistice existente la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, precum şi la obiective din zonele turistice care desfăşoară activităţi economice”, a transmis, joi, IGSU.

Sursa citată a precizat că au fost identificate 130 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu şi au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.000.000 lei.

Pompierii au avut în atenţie organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, dotarea cu stingătoare, menţinerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice, precum şi asigurarea accesului autospecialelor de intervenţie la construcţiile bisericeşti şi hidranţii exteriori. Important de menţionat este că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, astfel încât siguranţa beneficiarilor să fie optim acoperită.

”Totodată, pentru preîntâmpinarea situaţiilor nedorite, pe timpul acţiunilor preventive, au fost derulate instruiri cu preoţii şi personalul clerical asupra modalităţilor de coordonare a evacuării enoriaşilor, dar şi asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul unităţilor de cult”, au mai transmis pompierii.

IGSU anunţă că, zilnic, aproape 5.000 de pompieri care încadrează peste 3.700 de mijloace tehnice sunt la datorie pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii.

”Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 500 de echipaje SMURD, dintre care peste 320 de echipaje încadrate de pompieri paramedici, 32 unităţi de terapie intensivă mobilă (11 specializate în tratament nou născuţi), 73 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum şi 120 echipaje pentru descarcerare”, au mai transmis reprezentanţii IGSU.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...