G4Media.ro

Consultații medicale la fereastră, de teama infectării cu coronavirus, în Bistrița-Năsăud

Sursa foto: Pixabay

Consultații medicale la fereastră, de teama infectării cu coronavirus, în Bistrița-Năsăud

În județul Bistrița-Năsăud, medicii de familie oferă consultații de la fereastră. Ei spun că fac acest lucru pentru binele pacientului, astfel încât acesta să nu se infecteze în timp ce așteaptă să îi vină rândul, uneori și trei sferturi de oră, într-o sală mică, transmite Rador.

Dintre cei 140 de medici de familie din Bistrița-Năsăud, circa 10% îi consultă pe pacienți de la fereastră. Niculai Dumitru, președintele Asociației profesionale a medicilor de familie din județ, explică de ce.

„Pentru această variantă au optat medicii care au mai multe cabinete, mai mult de trei, trei, patru, cinci şi chiar şase cabinete în aceeași clădire, în care sala de așteptare este comună, deci aici este un dezastru. Pacienţii sunt nemulțumiți că primesc rețeta la geam, dar, așa, fără să exagerez deloc, în aer liber lucrurile sunt mult mai bune pentru toată lumea. La câte cinci, şase pacienți la fiecare cabinet, undeva între 15 și 20 de persoane care așteaptă, din care trei, patru sunt pozitive, timpul de așteptare este undeva, minim o jumătate de oră, trei sferturi de oră la medic, un contact într-o încăpere închisă cum sunt stările de așteptare și majoritatea sunt foarte mici, vă dați seama că acei bolnavi cronici care vin în contact cu persoanele pozitive vin și se îmbolnăvesc chiar în sala de așteptare a cabinetelor medicale”, a declarat Niculai Dumitru.

Încă un motiv este teama medicilor de a nu se infecta, întrucât la nivel național s-au înregistrat până acum 70 de decese de COVID-19 în rândurile acestei categorii profesionale.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. totusi , nu pot sa-mi ascund supararea

    pentru modul cum m-ati tratat

  2. În Sibiu se practică din martie 2020 astfel de consultaţii. Mai nou nu nici copilul nu ţi-l primeşte fără test negativ. Şi apoi reprezentanţii asociaţiilor dr. de familie ne urează „hai, parastase!” sau cer impunerea de urgenta a obligativitatii injectarii anti-cov când ei nu pot administra nici macar banalul BCG (antituberculoză).
    Dublu standard, dublă măsură, 1000 de feţe şi aproape niciun profesionist.

  3. Spitale nu (până şi medicii feisbucari zic întruna: feriti-vă de ATI, faceţi tot posibilul să nu ajungeţi la spital apeland solutia x), medici de familie nu (unii niste incurca lume, că trebuie să faci 15 drumuri pentru 10 zile de c medical), medicamente ciuciu (şi nu mă refer la antivirale).
    Iar prioritatea noastra e certificatul scanat pe toate gardurile.

  4. Inteleg ca problema era ca asteptau pacientii intr-o camera comuna.
    De ce nu puteau sa astepte afara dar totusi sa ii primeasca omeneste, in cabinet, cand le venea randul?
    Ce medicina e asta, „pe geam”?

    Ziceti pe aia adevarata – motivul principal e ca le e frica medicilor sa se infecteze, nu grija pentru pacient…

    • Să mănânce cxcxt si postacul rus, repede!

    • @…*,
      De ce nu cel pluseristo-pârțăgos? Că sunt mai prăpădiți de fel.

  5. Distopia atinge noi culmi.

  6. Ce idee grozavă! Felicitări medicilor din Arad!