G4Media.ro

Consiliul Județean Bihor concesionează 4000 de mp din centrul municipiului Oradea pentru…

sursa foto: CJ Bihor

Consiliul Județean Bihor concesionează 4000 de mp din centrul municipiului Oradea pentru construirea unui hotel de 7 etaje

Consiliul Judeţean (CJ) Bihor informează că firma Construcţii Erbaşu SA a câştigat licitaţia pentru concesionarea unui teren de aproape 4.000 de metri pătraţi, situat în zona centrală a municipiului Oradea, şi pe care va fi construit un hotel cu 7 etaje, transmite Agerpres.ro.

„Hotelul va fi construit la doar cinci minute de centrul oraşului, în proximitatea Muzeului Ţării Crişurilor, a viitorului Centru Cultural, a stadionului care se va construi. Este un amplasament potrivit, ţinând cont de creşterea numărului de turişti şi activităţile care se vor desfăşura în acea zonă”, a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Călin Gal, într-un comunicat transmis de instituţiei.

Potrivit sursei citate, Consiliul Judeţean Bihor a finalizat procedura de atribuire a dreptului de superficie (folosinţă) asupra terenului de 3.981 metri pătraţi din Oradea pentru construirea unui hotel. Câştigătorul, Construcţii Erbaşu S.A., este singura companie care a depus ofertă în cadrul licitaţiei lansate în luna octombrie de Consiliul Judeţean Bihor. Compania va plăti o redevenţă anuală de 30.000 de euro.

Construcţia hotelului va fi realizată printr-o investiţie privată de 10 milioane de euro. Hotelul va avea o capacitate de cazare pentru cel mult 280 de persoane. Amenajările exterioare vor presupune o cale de acces auto şi pietonal, o parcare auto cu 18 locuri şi spaţii verzi.

Investiţia se va realiza în patru faze. Prima fază a proiectului prevede realizarea documentaţiei tehnico-economice a obiectivului de investiţii, în termen de maxim 6 luni de la perfectarea Contractului de superficie. A doua fază a proiectului constă în obţinerea Autorizaţiei de construire în termen de maxim 4 luni de la data perfectării Documentaţiei tehnico-economice. Următoarea etapă presupune demararea construcţiei, în termen de maxim 1 lună de la data obţinerii Autorizaţiei de construire, iar ultima fază prevede finalizarea investiţiei într-o perioadă de maxim 2 ani de la data eliberării Autorizaţiei de construire, mai menţionează comunicatul CJ Bihor.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. O golanie imobiliara PNL clasica: hotel cu capacitate de cazare de 280 de persoane si 18 locuri de parcare. Putin spatiu verde, de ochii lumii, iar restul – betoane.
    Erbasu ia grosul „malaiului”, iar oradenii – praful de pe toba (2500 euro / luna pentru 4000 mp).
    Iar cine crede ca la expirarea perioadei de concesionare revine terenul la vechea stare e naiv. Ramane proprietatea Erbasu, moka.
    Zicea cineva ca seful CJ Bihor, Ilie Bolojan (PNL), e cel mai cinstit din univers? Ghinion! Nu e!

    • Asa-i ca n-ai vazt terenul in discutie?daca tot comentezi de latastatura du-te pe google maps si vezivasta zona virana dintre muzeu s paraul peta.
      In oradea, 5 minute de centrul orasului nu inseamna central.

  2. 280 locuri de cazare, adica 140 camere (medie 2 turisti/camera).
    18 locuri de parcare? Pe bune? Din care probail min. 3 vor fi pentru electrice. Raman 15 locuri, adica cca 10%.
    Pai sub hotel de ce nu faceti parking? Sunt 4.000 m2! Nu aveti escavatoare?
    Puteti asigura cel putin 30 locuri de parcare numai in subteran!
    Cum se va numi hotelul, ca sa stiu sa nu ma duc!

  3. Am vrut și eu să scriu de locurile de parcare, foarte puține, dar au fost alții mai rapizi.
    Referitor la o parcare sub hotel, nu se va face pt că pânza freatică este la suprafață. De aceea orice se construiește în Oradea durează mai mult. Apa inundă orice, de la 3+4 m săpați in jos, dacă nu și mai puțin.
    Probabil afacerea e bacșișul dat lui Erbașu pt celelalte lucrări pe care le-a executat și le execută prin oraș. Și să nu iasă în pierdere.

  4. Hotelul nu va ramane fara parcare. Se va pune in scena o ”regenerare urbana” vor rade cateva case de pe la 1800 si gata.

  5. 30000 Euro pe an?! Serios? Primeste teren in centru, face bani cu nemiluita, mai acceseaza si fonduri pentru turism si plateste orasului suma asta?! Ce afacere faina ….