G4Media.ro

Consecinţele deciziilor CCR: Fostul şef UDMR al CJ Bihor, Alexandru Kiss, scapă…

Sursa foto: Agerpres / Constantin Duma

Consecinţele deciziilor CCR: Fostul şef UDMR al CJ Bihor, Alexandru Kiss, scapă de dosarul penal în care inițial a primit 8 ani de detenţie pentru o mită de 4 milioane de euro

Curtea de Apel Oradea a respins apelurile apărării şi acuzării în dosarul fostului preşedinte UDMR al CJ Bihor, Alexandru Kiss, şi a menţinut decizia Tribunalului Bihor de anul trecut, potrivit portalului CA Oradea.

Anul trecut, în aprilie, Tribunalul Bihor l-a achitat pe Alexandru Kiss pentru spălare de bani și abuz în serviciu, ca urmare a dezincriminării abuzului în serviciu prin încălcarea de legislație secundară, iar pentru trafic de influență și luare de mită a dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripției. Totuşi, Tribunalul Bihor a dispus confiscarea de la Alexandru Kiss a sumei de peste 1,1 milioane de euro primite mită, decizie care acum a rămas definitivă.

Tribunalul Bihor a pronunţat și achitarea omului de afaceri Beneamin Rus, patronul Selina Oradea, pentru spălare de bani și instigare la abuz în serviciu.

Pe 11 noiembrie 2020, Tribunalul Bihor a anulat interceptările realizate de SRI pe mandat de siguranță națională (MSN) din dosarul fostului preşedinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss, și al afaceristului Beneamin Rus, patron al Selina Oradea, potrivit deciziei instanței din 11 noiembrie 2020.

Decizia Tribunalului Bihor de anulare a probelor a venit în rejudecare după ce, inițial, fostul șef al CJ Bihor, Alexandru Kiss, primise, la aceeași instanță, 8 ani de detenție pentru o mită de 4 milioane de euro. Afaceristul Beneamin Rus primise 4 ani pentru spălare de bani.

Sentința inițială a Tribunalului Bihor, din iunie 2018, a fost anulată de Curtea de Apel Oradea cu aportul decisiv al judecătorului Mihail Udroiu, fost consilier al ex-șefei DIICOT, Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de detenție.

Dosarul lui Kiss și Beneamin Rus a fost instrumentat cu ajutorul autorităților judiciare din Ungaria, Germania și Olanda.

(Foto: Agerpres / Constantin Duma)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. justitie marca usl! sa va trazneasca pe toti care votati cu psdnludmr sau aur!

    • Corect! Acum se fura cu prin lege! Dacă te prinde-nu patesti nimic-nu pierzi nimic, dacă nu te prinde-ramâi cu banii!

    • Sa nu se înțeleagă greșit, nu deciziile CCR sunt cauza și nici judecătorii, ci legislativul, adică PARLAMENTUL ROMÂNIEI, care trebuia sa modifice legea în termen de 45 de zile de la dec CCR 297/2018, ceea ce nu a făcut, abia după dec 358/2022 a făcut asta, lăsând un interval de cca 2 ani în care operează prescripția generala și astfel au scăpat nu doar unii politicieni dar și infractori de rand. Și uite asa ei s-au ajutat pe ei înșiși. Ccr doar a constatat pasivitatea evident intenționată a Parlamentului.

  2. asta nu e justitie
    asta nu e stat de drept

  3. Felicitări pensionarilor nesimțiți!

  4. Ce ne faceam fara deciziile CCR, bine ca vegheaza Ciolacu, Ciica si Iohanis sa nu se goleasca macelaria….