G4Media.ro

Confederația patronală Concordia cere companiilor fără probleme de lichidități să-și plătească furnizorii…

Confederația patronală Concordia cere companiilor fără probleme de lichidități să-și plătească furnizorii ”cu celeritate”

Confederația Patronală Concordia a cerut companiilor membre care nu au probleme de cashflow să-și plătească furnizorii cât mai repede pentru a nu le crea probleme financiare suplimentare în contextul problemelor generate de epidemia de coronavirus. Totodată, Concordia a demarat consultări interne între federațiile sectoriale care o compun pentru susținere reciprocă.

”În numele celor peste 300.000 de angajați din peste 1500 companii, reacționăm imediat la toate deciziile autoritățilorși vom continua să o facem. Acum este momentul unor acțiuni speciale pentru a sprijini economia (…) Expunerea financiară și operațională poate fi diminuată doar cu participarea tuturor celor implicați, prin dialog constant și măsuri excepționale de întrajutorare. Concordia își îndeamnă toate companiile membre care nu au probleme de cashflow să își plătească furnizorii cu celeritate și să își achite taxele și impozitele fără întârzieri”, se arată într-un comunicat al confederației patronale.

Tot pentru diminuarea efectelor crizei, Concordia a demarat un dialog intern între sectorul bancar și celelalte industrii membre (hoteluri, retail, transport, IT, energie și utilități etc) pentru a identifica rapid acele măsuri de natură financiară care se pot agrea direct între actorii economici.

”Suntem într-o situație de criză, dar în care acționăm cu calm și responsabilitate (…) Trebuie să cultivăm o cultură a încrederii reciproce, să evaluăm împreună riscurile și să răspundem în cel mai scurt timp posibil cererilor venite de la autorități și partenerii sociali”, precizează sursa citată

Confederația Patronală Concordia reprezintă companii cu capital românesc și străin, reunite în mai multe federații sectoriale: Federația Patronală Petrol și Gaze, Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie, Federația Patronală a Rețelelor de Comerț, Federația Patronatelor din Industria Auto, Federația Patronală a Transportatorilor din România, Federația Patronală a Serviciilor Financiare din România, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, Federația Industriei Hoteliere din România.

Foto: Reprezentanți ai Concordia la o întâlnire cu membri ai Guvernului/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter