G4Media.ro

Compania care a achiziționat DIGI din Ungaria: 4iG devine una dintre cele…

Compania care a achiziționat DIGI din Ungaria: 4iG devine una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din Ungaria care va forma un nou grup regional

Compania ungară 4iG Nyrt. a devenit proprietară, în proporţie de 100%, a activelor din Ungaria ale grupului DIGI (DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. şi cele trei filiale ale sale), deţinut de consorţiul RCS & RDS din România, se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei ungare de presă MTI, de către 4iG, cu ocazia finalizării tranzacţiei anunţate în martie anul trecut.

Valoarea tranzacţiei este de 625 de milioane de euro, ceea ce reprezintă una dintre cele mai mari achiziţii din Ungaria din ultimii ani.

Potrivit documentului, odată cu schimbarea proprietarului, managementul din Ungaria al grupului media RCS & RDS va părăsi consiliile de conducere şi de supraveghere ale companiei.

Conducerea operaţională şi atribuţiile de management ale Grupului DIGI au fost încredinţate lui Gyöngyvér Papp-Gerlei, care vine în fruntea grupului de telecomunicaţii şi media de la Antenna Hungária, un jucător cheie pe piaţa ungară de telecomunicaţii.

Pentru viitor, scopul companiei 4iG este să crească baza abonaţilor DIGI în rândul abonaţilor rezidenţiali şi business şi să extindă, în Ungaria, reţeaua şi serviciile companiei.

În urma încheierii tranzacţiei financiare, DIGI şi filialele sale – Invitel Zrt., DIGI Infrastruktúra Zrt. şi i-TV Zrt. – sunt deţinute în proporţie de 100% de Grupul 4iG.

În document se mai arată că, în conformitate cu acordul strategic încheiat cu statul ungar, în primul trimestru al anului 2022, 4iG va aduce prin aport firmele sale din telecomunicaţiile autohtone şi din Balcanii de Vest la Antenna Hungária Zrt., dobândind astfel un pachet majoritar de acţiuni la Antenna Hungária Zrt.

Odată cu achiziţia de succes a Grupului DIGI şi prin tranzacţia cu Antenna Hungária, 4iG devine una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din Ungaria care va forma totodată şi un nou grup regional de telecomunicaţii cu sediul la Budapesta, se mai precizează în comunicat.

Documentul îl citează, de asemenea, pe Gellért Jászai, Preşedinte Director General al 4iG Nyrt., care a subliniat că ia naştere astfel un nou grup de telecomunicaţii cu portofoliile de afaceri ale Invitech, DIGI, Antenna Hungária şi AH NET, iar infrastructura de înaltă calitate şi personalul de specialitate al companiilor se vor completa perfect, aşezând astfel grupul pe o traiectorie ascendentă.

Gyöngyvér Papp-Gerlei, noul director general al DIGI Távközlési Kft., a anunţat că vor căuta posibilităţi de cooperare mai strânse cu companiile de servicii media ungare şi internaţionale.

Pe termen scurt, doresc să extindă oferta online a programelor DIGI cu conţinut exclusiv, care ar fi disponibilă numai pentru abonaţii DIGI. În plus, în cadrul grupului se urmăreşte implementarea unei noi filozofii de afaceri care va putea oferi o colaborare previzibilă şi partenerilor strategici, a explicat Gyöngyvér Papp-Gerlei.

În Ungaria, DIGI deserveşte peste 1,1 milioane de abonaţi şi are peste 2,5 milioane unităţi generatoare de venituri (RGU). Majoritatea reţelelor operate de DIGI se bazează pe tehnologie avansată cu fibră optică.

Numărul de angajaţi ai Grupului DIGI din Ungaria depăşeşte 2.700 de persoane. Anul trecut, veniturile consolidate din vânzări ale filialelor sale din Ungaria au fost de 70 de miliarde forinţi (190,78 milioane euro), iar profitul ajustat înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA) a atins 19 miliarde de forinţi (51,78 milioane euro).

În marile oraşe din Ungaria, DIGI are 61 de birouri de servicii pentru clienţi, în timp ce filiala sa Invitel are alte 16. 4iG este un emitent premium la Bursa de Valori din Budapesta. În ultimul an, cel mai mare preţ al unui titlu al companiei a fost de 1.134 forinţi, iar cel mai mic a fost de 588 forinţi.

Sursa: MTI/ Rador

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Poate cumpara digi24 si o inchide.

  2. Ceea ce omite (sau poate nu știe) autorul articolului, este că 4iG este indirect compania lui Orban. Jaszai, proprietarul 4iG vine din Opus Global, holdingul lui Meszaros (amicul și ”trezorierul” lui Viktor.
    Jaszai e unul din ”cavalerii” NER, organizația înființată de Orban pentru acapararea economiei ungare.
    De asemenea, acum câteva luni 4iG a fost desemnaăt companie strategică de către guvern, drept urmare consiliul concurenței nu are voie să investigheze tranzacția Digi.

  3. Ați fi putut face o cercetare mai serioasă asupra „tranzacției” să scrieți că Digi a fost forțată să vândă de către statul ungar pur și simplu fiindcă Orban și prietenii nu suportă ca o companie cu baza în România să aibă o așa de mare acoperire în Ungaria. La fel, în urmă cu câteva zile când la postul Digi24 s-a anunțat tranzacția într-o manieră triumfalistă nu a zis nimeni nici pâs despre motivul pentru care Digi a vândut investiția din Ungaria. De râsul curcilor!

    • Fals. Digi a incercat smecherii la limita legii cand a incercat sa obtina licenta pt 5G, cu toate ca nu indepline conditiile legale pentru a participa la tender. Ca a fost amendata, sanctionata, nu vorbesti, bre?
      Sau de sanctionarea eMag ce zici, bre?

    • Nu oaie, chiar asa e, digi a fost fortata sa vinda. Sanctiunile de care vorbesti au fost parte din presiuni. In Orbanistan nu functionezi daca nu vrea sultanul sa functionezi.

    • digi a incercat smecherii la limita legii dupa ce orban a pus tot felul de conditii abuzive. deci logic ca si aia au reactionat. eu cred ca e cazul sa inveti cam cu e in ungaria, ca nu faci decat ce vrea sultanul.

  4. Își mai pune cineva benzină/motorină în România de la MOL (Magyar OLaj- és Gázipari Részvénytársaság) ?
    Sau de la Gazprom?
    Eu am mari dubii cum rezista dpdv economic aceste lanțuri de benzinării în România…

    • Sunt pline toate benzinariile rusesti (Gazprom, Lukoil, Socar) sau la cele chinezo-rusesti interpuse prin Ungaria. si Kazakhstan (MOL, Rompetrol)
      Practic in Romania piata de carburant si gaze e controlata de Rusia.
      Nici OMV Petrom nu e pur sange austriac. Misuna si pe acolo gandaci rusesti.

    • Bineînțeles.
      Dăcât numa de la MOL bag.
      Cea mai bună benzină.

  5. RDS a fost forțată în stil mafiot să vândă. Cam așa se face cu domeniile strategice din orice țară cu 2 neuroni, dar ce să înțeleagă useriștii, ei vând tot mai repede. Hai și cu Cernavodă și Hidroelectrica, că vă deranjează rău.

    • numai mintea bolnava poate asocia usr cu vanzarea asta si poate sustine ca si usr era de acord cu chestii de genul. se vede ca nu degeaba ai ramas repetent.