G4Media.ro

Comisiile școlare – fiecare profesor este responsabil în două-trei și membru în…

sursa foto: Pixabay

Comisiile școlare – fiecare profesor este responsabil în două-trei și membru în câte 5. Cum sunt administrate școlile din România

Fiecare școală are obligația legală să înființeze minimum 7 comisii permanente, dintre care una este pentru autoevaluare. Alte 7 comisii sunt compuse din aceiași profesori, dar de data aceasta sunt comisii temporare, la care se adaugă alte 5-10 comisii pentru situații punctuale, cum ar fi examenele. Iată ce presupune, în linii mari, administrarea unei școli, potrivit Legii Educației Naționale și Ordinului 5079 din 2016, modificat de Ordinul 3027 din 2018.

Legea educației din 2011 prevede faptul că răspunderea publică pentru performanțele școlilor este a consiliului școlar și a directorului. Consiliul școlar ar trebui să conducă, teoretic, școala, la fel cum o companie este condusă de consiliul director sau de board-ul instituției. În acest consiliu școlar sunt reprezentanți ai profesorilor, inclusiv directorul și directorul adjunct, reprezentanți ai primăriei și consiliului local, și reprezentanți ai părinților.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. „ZAHARIA TRAHANACHE, prezidentul Comitetului permanent, Comitetului electoral, Comitetului școlar, Comițiului agricol și al altor comitete și comiții” (I. L. Caragiale​ – „O scrisoare pierdută”)