G4Media.ro

Comisia Europeană va propune noi reguli pentru refugiați și migranți: Nimeni nu…

Sursa Foto: Archive Photo/IOM /iom.int

Comisia Europeană va propune noi reguli pentru refugiați și migranți: Nimeni nu va fi mulțumit

Comisia Europeană va propune, săptămâna aceasta, noi reguli pentru refugiați și migranți „de care nimeni nu va fi mulțumit”, a declarat comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, citată de EUobserver și citată de Rador.

Cu toate acestea, ea crede că exact acest lucru va ajuta, după cinci ani de negocieri ineficiente care au urmat crizei refugiaților din 2015.

„Impresia mea este că cele 27 de țări sunt gata și sunt dispuse să facă un compromis”, a mai spus ea. Până în prezent, Comisia nu a dezvăluit multe detalii despre noua propunere, care urmează să înlocuiască Regulamentul de la Dublin.

Înaintea ei, comisarul însărcinat cu “protejarea modului european de viață”, Margaritis Schinas, a descris-o ca pe o „casă cu trei etaje”. „Primul etaj va avea o dimensiune externă foarte puternică, cu acorduri cu țările de origine și statele tranzitate pentru a ține oamenii în patria lor”, a explicat el.

Al doilea etaj va fi consolidarea agenției de frontieră Frontex, care va proteja frontierele externe ale UE cu noua Gardă Europeană de Frontieră și de Coastă. Al treilea etaj va fi un sistem pe care Schinas descrie ca „solidaritate permanentă efectivă” – va distribui solicitanții de azil în întreaga Uniune Europeană.

Aceasta a fost una dintre principalele probleme în 2015 – multe țări au ezitat să accepte solicitanți de azil din Grecia și Italia, care se aflau în prima linie a crizei; mulți dintre cei care sosesc în Europa doreau de fapt să ajungă în țări precum Germania sau Suedia, în loc să fie redistribuiți în state precum Bulgaria.

Întrebată cum ar convinge scepticul guvernul ungar să aprobe politica comună, Johansson a spus că „nu își face iluzii” că toate țările au aceeași atitudine față de migrație. „Dar cred că este posibil să ajungem la un acord și să avem o politică comună, chiar dacă punctele de vedere sunt diferite.” Ea a mai precizat că, din moment ce fluxul nu este atât de mare acum, va trebui să fie accelerată întoarcerea persoanelor cu cereri de azil respinse în țările lor de origine.

„Se pare că solidaritatea voluntară nu este suficientă, trebuie să existe un mecanism obligatoriu de solidaritate”, a spus Ilva Johansson, comisarul UE pentru afaceri interne.

Planurile de reformare a sistemului de azil în UE au dobândit o nouă dimensiune după incendiul din lagărul grecesc Moria, pe insula Lesbos. Acesta a fost distrus, deși planurile inițiale, când a fost înființat, în 2015, au fost să fie un element principal al politicii de migrație a Uniunii. Grecia a primit 2,6 miliarde de euro pentru a face față crizei migrației, dar în Moria nu a fost apă potabilă pentru cei 12.000 de oameni care locuiesc acolo. Tabăra a fost construită pentru 3000 de oameni.

Sursa: Dnevnik/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Credeam ca nici migrantii nu vor fi multumitide noile propuneri, dar nimic despre ei; oricum ei isi manifesta nemultumirile pornind incendii

  2. Vor veni cu câte 7-8 copii și noi vom fi obligați să îi hrănim și să le oferim adăpost. Aici se va ajunge. Se pare că cei care muncesc și plătesc taxe nu mai au niciun cuvânt de spus despre cum să fie cheltuiți banii lor.

  3. Bai, dar cati migranti mai sunt de venit? Deja sunt cateva milioane bune in sua si in europa occidentala. Si tot vin de ani de zile. Nu se mai opresc?

    • O sa fie din ce in ce mai multi. Pe aia pe care nu-i alunga dictaturile o sa-i alunge clima.

      Estimarile pesimiste spun ca in zona araba si d-alde Bangladesh n-o sa se mai poata sta afara ziua prin 2050. Nu pentru ca o sa fie a dracu de cald, ci pentru ca o sa fie temperaturi care iti pun viata in pericol.

  4. Hai cu afganii in Pipera! Alahu acbar la metroul din drumul taberei. Viitor de aur ue are.

  5. Trebuie sa eliberam rapid Belarusul. Faceți loc.

  6. Solidaritatea obligatorie? Intreb pt un prieten.

    Oare astia sunt destepti asimptomatici?!

  7. E foarte simplu ori muncesc, ori îi trimitem inapoi in desert.

  8. in vest nu s-a auzit de un sut in f..d e un pas inainte? facerea de bine e f….e de mama? :)) bine le fac toti analfabetii astia, insa nu inteleg de ce tot insista sa ne faca si noua ghetouri ca la ei! la ei nu mai sunt in locuri in ghetouri, nu-i mai primesc nici imigrantii vechi pe astia noi?

  9. De mii de ani Europa se populeaza prin migratie, dar e adevarat ca pauzele intre acestea sunt si ele de o mie, doua mii de ani.Chiar nu vreau sa imi imaginez ce s-a intamplat cand au inceput sa navaleasca indo-europenii acum vreo 6000 de ani, situatie care a durat vreo 2,500 mii de ani si apoi marile migratii din mileniul 1 e.n. Hunii si mongolii s-au retras , aveau alegeri acasa si toate triburile trebuiau sa participe, dar aliatii celor din urma au ramas. Nici acum nu ne-am potolit, prea multe populatii pe unul si acelasi teritoriu, ba inca nazistii voiau sa se intoarca pe drumul pe care venisera germanicii, nu aveau spatiu vital.
    Ce am invatat noi de aici, constatand si faptul ca omenirea se inmulteste, iar clima se schimba negativ ? Ca migratiile nu trebuie lasate sa se desfasoare dupa logica lor aparenta, atata vreme cat se poate interveni rational. Pretentia de a interveni rational trebuie sa fie unanima, e un continent mic, cel mai mic si cel mai pestrit ca numar de natiuni si orgaolii si totodata interventia nu trebuie sa fie armata, nu rezista nimeni.Acum migratia nu se mai realizeaza folosind calul in calitate de cea mai redutabila arma, iar migratorii , din varii motive,gasesc oricand aliati , nemaivorbind de instigatori.
    Noi , chiar in tara, nici nu cautam sa ajutam clima, ce ne-ar fi daca nu s-ar taia padurile in nestire, iar zona desertificata si desertificabila ar fi irigata, s-ar crea iar lacurile asanate prosteste pentru a putea asigura ploaia?Poate ne trebuie solomonari.
    Daca e cineva, vreun mecanism european, chiar international care poate strange toate firele in mana, cu putere de a asigura unanimitatea pentru a evita mai intai problemele intre noi, deoarece migratia nu sta sa intrebe nimic, mecanism care poate elabora strategia si tactica pastrarii stilului de viata european ceea ce costa din ce in ce mai mult, nu de disparitia civilizatiei trebuie sa ne fie teama, de exemplu stiinta si tehnologia vor merge oricum inainte, atunci sa creditam controlat, dar nu isteric acest mecanism, pentru ca noi inca nu am intalnit asa ceva si inca toate deodata, iar istoria ne arata ca nu se poate opri, daca e o migratie naturala.

  10. Eu nu vreau colorati in Romania sau UE. Sa se intoarca de unde au venit.
    Europa alba si muncitoare.

    • Doar muncitoare! Culorile n-au de-a face cu munca cinstita si cu banii munciti! Doar muncitoare zi, bei puth oare!