G4Media.ro

Comisia Europeană a deschis o investigație amănunțită privind achiziția companiei de dispozitive…

Comisia Europeană a deschis o investigație amănunțită privind achiziția companiei de dispozitive Fitbit de către Google

Comisia Europeană a declanșat o investigație amănunțită, ce poate dura până în luna decembrie, a tranzacției prin care Google vrea să cumpere Fitbit, o companie care produce dispozitive purtabile, potrivit unui comunicat al executivului european.

Comisia anunță că este ”preocupată” de faptul că tranzacția ar întări și mai mult poziția Google pe piața publicității online prin creșterea cantității de date pe care gigantul american le-ar putea utiliza pentru personalizarea reclamelor pe care le servește utilizatorilor.

După o primă fază a investigației, Comisia Europeană a ajuns la concluzia că tranzacția ar putea da Google acces la toata baza de date privind parametrii de sănătate ai clienților Fitbit.

În plus, susține instituția, prin această tranzacție Google va avea la dispoziție și tehnologia Fitbit pentru a-și dezvolta o bază de date uriașă similară.

Fitbit produce ceasuri, brățări, pandantive și cântare care colectează și procesează datele legate de sănătatea utilizatorilor. Deși are o cotă mică din piața globală de dispozitive purtabile, Fitbit a dezvoltat una dintre cele mai râvnite tehnologii.

Citește aici comunicatul integral al Comisiei Europene

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Visul oricarui lolbertarian sau conservator, small government, bis business!

  2. UE a ajuns avocatul Chinei in razboiul economic SUA-China.
    Pe de o parte ridica ingrijorari cu privire la accesul SUA la datele private, pe de alta parte ofera garantii privind securitatea datelor private procesate de companiile chineze si le ajuta sa castige increderea consumatorilor.

    • Ai citit asta într-un film, ai văzut la radio sau ai auzit într-un ziar?

      Stirea ta este incredibilă, mai ales cand EU tocmai încearcă să oprească exportul de tehnologie in China.

    • Verifica ce companii acrediteaza securitatea datelor pe dispozitive produse de China, sunt cateva Gmbh care fac asta chiar acum

    • @Okooko
      Exemple:https://www.eprivacy.eu/fileadmin/Redakteur/PDF/Zertifikate/20200730_eps_certificate_Aspiegel_AppGallery_Connect.pdf
      -de pe un site chinez, cu referire la o certificare reala:
      „EuroPriSe is a security mark for privacy, for the compliance of IT products and services with European Union regulations. In a nutshell, the German body certifies that the methods used by „Hua vei” do not violate the privacy laws of our continent. We are confident that this certification will not shift the judgment of the USA, but will probably make European users feel more confident.”

      Exemple sunt mult mai multe. Este cat se poate de clar ca Germania este principala tara din UE care ureaza „bun venit” companiilor chineze pentru a accesa date private si in acelasi timp tine sub lupa si introduce restrictii pentru companiile americane.

  3. Google nu pastreaza nici 5% din ce cumpara.