G4Media.ro

Cîțu: Nu sunt de acord cu șomajul tehnic la bugetari. O reformă…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cîțu: Nu sunt de acord cu șomajul tehnic la bugetari. O reformă în instituțiile de stat s-ar putea face doar după ce trece epidemia

Premierul Ludovic Orban și Ministrul Muncii Violeta Alexandru anunțau că lucrează la un proiect prin care bugetarii din instituțiile administrative ale statului să fie introduși într-o schemă de lucru cu program redus, urmând să fie plătiți sub forma șomajului tehnic. Într-o intervenție la Digi24, luni seara, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus că „nu există așa ceva”.

„Nu există așa ceva. Nu este un proiect pe care eu să-l susțin în acest moment. Consider că în acestă etapă de criză, avem nevoie de fiecare om. De pildă, la Ministerul Finanțelor nu ne-am putea lipsi acum de nimeni, pentru că ne confruntăm cu o provocare în fiecare zi, aceea de a găsi soluții să fim la zi cu toate plățile. Și nu e ușor deloc”, a comentat Cîțu.

Ministrul a explicat că e conștient că a mai spus și în alte rânduri că este nevoie de o reformă în instituții publice, dar că în niciun caz aceasta nu poate fi făcută într-o astfel de perioadă.

„Am spus că e nevoie de o reformă, dar sigur nu când România e în plină luptă cu Coronavirusul. Putem să facem reformă prin digitalizarea instituțiilor, da, dar nu când vine vorba despre oameni. Consider că astăzi este dificil să vorbim despre asemenea măsuri. În primul rând pentru că nu poți să aplici unitar o asemena măsura. Maxim vom putea reveni la această discuție după ce va trece criza”, a spus Cîțu.

Sursa Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

66 comentarii

  1. „Consider că în acestă etapă de criză, avem nevoie de fiecare om.”??!!!
    Javre ordinare!
    Catule, ai nevoie de fiecare om la Minsietrul Culturii, la Minsiterul Sporturilor, la Minsiterul Turismului, NU iti e rusine, escrocule, chiar ne considerati prosti cum ii considera PSD pe votantii lui!
    Sa va fie rusine, veti plati mai ceva decat PSD, cred ca cei care lucreaza in mediul privat sunt scarbiti si scandalizati, v-au votat ca sa scapam de mizeia PSDiista si vedem absolut acelasi lucru la mizeria PNLista!
    Rusine, ipocritilor!!!
    Sper sa platiti cu varf si indesat!
    Greata!

    • Lili lasa propaganda plictisesti lumea .

    • @lili,
      Subscriu. câțu crede ca il vor vota bugetarii, dar bugetarii vor vota intotdeauna cu psd. Dar pentru atitdinea pe care o are, doar idiotii din mediu privat vor vota cu pnl

    • Corect!
      Pnl să fie istorie! Sa dispara!

    • Dl. Citu se preocupa de bugetari si maine se fac alea maxim 15 zile in care se plateste somajul tehnic. Nu s-a facut nicio plata. Angajatii din somaj tehnic au avut dela jumatate de luna fara venituri. Dar pe noi ne preocupa cei de la stat, normal..

    • Are nevoie și de oamenii de care nu are nevoie…

  2. Guvernul este unul minoritar si unic asumat , toate marile decizii se pot lua doar dupa alegeri. Pina atunci toate eforturile sunt comprimate spre micsorarea efectelor pandemiei . Nu cred ca noul decret al presedintelui nu va fi votat , asta implica automat demisia guvernului actual ce nu isi poate pune in practica programul .

    • Da, guvernul asta e tinut in corzi de PSD, exact ca in cazul lui Ciolos.

      Macar de ar vota romanii cu niste oameni cinstiti. Si sa scapam si de CCR.

    • Cuvântul corect era compromise, nu „comprimate”! Niște labe triste….

  3. Catule, zi-o p-aia adevarata: „O reformă în instituțiile de stat s-ar putea face doar după ce trec” Alegerile!
    Pana atunci, PNListii i-au sarit in cap lui Orban si ce-a spus zilele trecute Orban, ACUM e contrazis de Fl Catu!
    Rusine, ipocritilor, veti plati mai ceva decat PSD!
    Hai Romania sa-i invatam minte si pe PNListi ca suntem satui de MINCIUNI si de Promisiuni, marca PSD!!!

    • Tot nu te lasi de gargara de doi bani si-un brinci ?

    • Lili mai schimba placa ne-ai plictisit cu balivernele .

    • Eu i-am mai spus, dar ea bat man, bat man!

    • Bravo LILI !
      Subscriu.

    • @lili,
      Foarte adevarat ce spui, nu ye lua dupa albina si cei cativa pesedisti comunisti care lucreaza de acasa, postand idiotenii aici

    • Forza Lili !!!

    • Lili, stai linistita, nu mai e mult si o sa si concedieze psd trollii ca tine. bani aruncati se prinde lumea ca sunteti ai lor, votantii lor oricum nu citesc, la ce v ar mai tine?
      Sau esti doar o frustrata oarecare?

    • Albina, valeleu, m si altii sunt de fapt sustinatori fanatici ai galbejitilor, de aceea nu pot vedea sau se fac ca nu vad mizeriile si bataia de joc pe care au ajuns sa le faca nen…orocitii asti, continuatorii marii ciume rosii. Si-au dat mana cu pezdei si impreuna duc tara asta in rapa, cu totul! Sper ca astia enumerati la inceput, sa ramana cu botu’ umflat…dupa alegeri! Marele peneleu…un mare USELE si un si mai mare k…kt!

  4. Ai dreptate nea Citule, multi dintre ei ar trebui trimisi in somaj d-ala adevarat.

    • Consilierii care storc miliarde trebuie dati afara, s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie si sunt la fel de utili.

  5. Dl Catu este un mare teoretician !
    Nu este capabil sa ia nicio masura practica.
    Neluand masuri concrete care sa reduca impactul pandemiei asupra sectorului economic, lasand toate pierderile pe seama sectorului privat incercand astfel sa-si fidelizeze sectorul bugetar,.PNL aleargă dupa doi iepuri.
    Cred ca îi va pierde pe amandoi.Trebuie sa constientizeze ca cei din sectorul bugetar nu fac parte din bazinul lor electoral.
    Fara masuri concrete si corecte PNL va pierde masiv electoratul de dreapta.

    • Voteaza in viitoarele alegeri si ti se indeplinesc dorintele , pina atunci nimic nu se poate face .

    • Si eu cred ca PNL a pierdut electoratul de dreapta, fiica mea m-a sunat acum cateva minute, scandalizata efectiv, nu-i venea sa creada cand l-a auzit pe Fl Catu, m-a intrebat: De ce i-ai votat, chiar i-ai crezut ca sunt altfel decat PSDistii?!
      Astia prefera sa moara in brate cu bugetarii lor, de fapt majoritatea PNLeilor sunt politruci bugetari de-o viata, unul n-a avut o firma ca lumea, sa plateasca Salarii, sa aiba Grija Afacerii!!!
      Surse politice citate de ADEVARUL spun ca Premierul Ludovic Orban este forţat să vină cu măsuri de austeritate pentru a acoperi gaura financiară provocată de pandemie, însă liderii liberali din teritoriu i-au transmis să nu se atingă de bugetari dacă vrea ca PNL să nu aibă soarta PDL.
      Pensiile nu vor mai fi mărite cu 40%, dublarea alocaţiilor va fi din nou amânată, iar demnitarii vor avea lefurile tăiate, susţin surse politice pentru Adevărul.
      Bugetarii vor fi însă cel mai puţin afectaţi.
      Potrivit surselor Adevărul, mulţi lideri liberali se tem că orice tăiere salarială în sectorul bugetar va aduce mari prejudicii electorale pentru PNL, mai ales că, prin fuziunea cu PDL, partidul încă poartă pecetea austerităţii din epoca Băsescu-Boc.
      Prin urmare, premierul Ludovic Orban încearcă să-i sprijine şi pe antreprenorii afectaţi de criză, dar în acelaşi timp să se atingă cât mai puţin posibil de veniturile angajaţilor la stat, mulţi dintre ei votanţi de bază ai PNL.
      Câţi bugetari vor avea de suferit de pe urma şomajului tehnic?
      Nici măcar ministrul Muncii n-are răspuns la această întrebare.
      ”N-am ştiut niciodată câţi angajaţi sunt în sectorul public. NU există o centralizare la nivelul ţării cu privire la toţi angajaţii din toate primăriile, toţi angajaţii din toate consiliile judeţene, toate prefecturile, toate companiile”, a spus Violeta Alexandru la Digi 24, încă o dovada a haosului total din Aparatul bugetar, dominat de pile, cunoştinţe şi relaţii.
      Numărul angajaţilor din sistemul de stat a crescut cu aproape 5.300 în primele 3 luni de guvernare PNL, o medie lunară care a depăşit şi sistemul de sinecuri al PSD.
      Potrivit profit.ro. 3.771 de posturi au apărut în administraţia central (secretari de stat, consilieri, şefi de cabinet etc), unde Guvernul îşi exercită controlul direct, iar 1.512 posturi au fost ocupate suplimentar în primării.
      ”Este nevoie de o analiză făcută de fiecare conducător de instituţie publică pentru a mai rări persoanele care plimbă hârtii şi care nu rezolvă probleme”, a spus zilele trecute premierul Ludovic Orban, deşi PNL a preluat guvernarea la începutul lunii noiembrie.(!!)

      Sondajele PNL arată că aproape 60% din respondenţi resping tăierile salariale, chiar şi pe timp de pandemie.
      În discuţiile cu apropiaţii din partid, liderul PNL a motivat că banii câştigaţi de bugetari vor alimenta consumul, deci tot vor intra în circuitul economic.(„motivatie” marca PSD, Budai o sustine!)
      Initial, Premierul Orban a cedat la presiunea reprezentanţilor din sectorul privat, care au criticat vehement faptul că întreaga povară fiscală generată de pandemie cade pe umerii lor.
      ”Trebuie să ne comportăm ca un guvern liberal, totuşi, chiar dacă sondajele arată că cei mai mulţi dintre micii antreprenori sunt mai degrabă votanţi USR-PLUS”, susţin surse din conducerea PNL pentru Adevărul.

      Acum, colegii lui si FRICA de alegerile viitoare l-au INVINS!
      Rusine!
      Nu e greu de imaginat ce reactie vor avea Oamenii de afaceri, , mediul privat, ce INCREDERE vor mai avea in Cuvantul Premierului Romaniei?!
      Nici pic de incredere, ZERO!

    • Citu nu e teoretician, ca, de exemplu, Lucian Croitoru. Orban este un amator și un mincinos notoriu!
      Ceea ce nu înțeleg este de ce nu-și da demisia Citu?!

    • lili si tu crezi ? dar nu prea stii ce crezi ?

    • lili nu mai da acatiste in scris ca nu se realizeza .

    • Clar singura șansă rămâne USR

  6. Buna seara!De cand a venit ca ministru în cele 4 guverne ,din noiembrie și până acum ne tot amenință că va reduce Anaf-ul!Este unul din cei mai vehement împotriva bugetarilor dar,nu-si face curățenie în ograda proprie!!!Digitalizarea demarată de Teodorovici și continuată de Catu ar trebui să pună pe liber mulți casieri,referenți dar mai ales,șefii acestora dar,ei sunt și acum la ghișee cu justificări de analiza a situațiilor pe care sunt obligați să le facă pentru minister!!!Pentru ei nu s-a inventat somajul tehnic???Sunt ocupati cu „Solitar”!!!Apoi, directori de coordonare controale sau de planificare!!!Păi,dacă au un director ,nu este de ajuns sa controleze și să planifice???Directori de TVA,de executare silită???Păi chiar toți trebuie să fie directori ???De șefi de compartimente nu s-a auzit în ANAF???Inteleg rostul unui director in minister,pentru ca are in subordine 40 sefi compartiment in judete dar,Directorul…directorului…director????nu credeti ca este prea mult ???sau ca sunt prea multi directori????Cu atatia directori in Anaf,ei se lauda ca inchid micii evazionisti ,estimati aleatoriu dar,nu reusesc sa dovedeasca MARII evazionisti,MARIi corupti si MARIILE probleme ale economiei!!!!Cine crede că, acest individ va face ceea ce tot balbaie de 6 luni,sper să stea bine cu nervii,adică este OPTIMIST constant si,îi doresc SUCCESURI!!!Eu,am tras „line”vorba ĺui Werner!!!

    • Daca nu il laudai pe teodorovici te baga cineva in seama dar asa e de toata jena.
      Care mediu de afaceri? s au inchis baruri si pub uri. Cat plateau impozit la stat? sa tai salariile oamenilor ca sa salvezi centrul vechi? O sa si revina oricum stai linistita, lumea o sa doreasca sa revina la vechile obiceiuri, conteaza doar sa aiba ce cheltui. iar daca tai salariile efectul este invers.
      Nu spun ca nu este necesara o refora da rnu asa pe genunchi nu masuri pripite, nici cele de taiere nici cele de sprijin care trebuie diorectonate doar spre sectoarele strategice

  7. Acum era momentul oportun să taie pensiile speciale, să reducă drastic aparatul de stat, să reducă din cheltuielile aberante din banul public, să elimine cumulul pensiei cu salariul de la stat, să taie salariile nesimțite din bani publici , să elimine ajutoarele sociale , toate subvențiile din bani publici , să impozite marile averi dar fiind și an electoral nimeni nu are sânge în instalații să ia taurul de coarne .

    • Ba nu e momentul oportun!

      Doar noi ne inchipuim ca asa ceva s-ar putea face. Ei nici nu-si pun problema. 🙁

  8. Buna seara!UNU are dreptate!Era ocazia unică de a da o ordonanța corecta,”ca hotii noaptea”,printre cele 25 de ordonanțe și,puneau parlamentul în fața faptului împlinit!!Cu câteva amendamente,sigur ar fi ieșit o lege!!Dar,este mai usor sa dai vina pe psd când tu stii ca esti neputincios sau,nu vrei???

  9. Imi place guvernul PNL: uite Catu nu e Catu, uite Costache nu e Costache, dar e totusi secretar de stat, il dam jos pe Arafat nu-l mai dam jos pe Arafat, uite bugetarii, nu sunt bugetarii, nu stim cati bugetari avem.
    Alba – neagra, ce sa mai…

  10. :)))))

    Ha,ha,ha

    Ce teapa a dat iar Lucovid Orban

  11. Basca masii de treaba. Pupatii ba in cur pe bugetari ca ei sunt fruncea. Vedeti ca noi astialalti suntem ocupati sa aveti ce cheltui cu „geniile” astea astmatice si nu ne deranjeaza ca nu avem invatamant, sistem de sanatate sau o infrastructura decenta. Noi suntem ocupati sa muncim si sa producem cate ceva, de multe ori contra zmeilor pixului si frecatului mentei. Asa ca datii inainte. Scuipati-ne in fata si apoi cereti sa va alegem. Ca suntem prosti „n’asa”?

  12. Voi nu intelegeti,nici macar atunci cand lucrurile sunt extrem de evidente.Ministrul va spune ca,indiferent de cat de mult si-ar aroga mediul privat meritul de a sustine veniturile bugetare,salariile bugetarilor sunt asigurate din alte surse.E specialist si o fi inteles si el ca vreo 70 % din economia romaneasca este „subterana”.Cred ca bugetarii,mai degraba,isi primesc salariile din fonduri extrabugetare ( sa presupunem,europene ).In mediul privat,se doresc a fi mici veniturile ( in Romania ) doar pentru a se asigura forta de munca ieftina pentru occident.Parerea mea.

    • Se doreste,scuze!

    • Credeti ca UE da bani unei tari sa isi plateasca angajatii? Asta ar fi buna daca nu ar fi o supozitie naiva. Angajatii si firmele din mediu privat produc declarat aproximativ 85-87% din Pib . Banii acestia reprezinta aprox 60% din productia reala a mediului privat. Ce primesc in schimb?

    • Posibilitatea de a-si asigura venituri,cel putin egale cu cele enuntate de dvs.,nedeclarate si,implicit,neimpozitate.Bani in plicuri,bonuri fiscale la pastele cailor.De unde credeti ca a izvorat „capacitatea si disponibilitatea” romanului de a da spaga?Din veniturile cinstite? Sunteti naiv,nu vreau sa va jignesc!

    • Poate sunt naiv. Totusi de banii dati catre marele stat ce primim? Banii aia la negru/gri sunt facuti tot muncind nu fluturand pixuri, hartoage sau dormind in post. Raman la intrebarea initiala. Cu ce te alegi platind taxe?

    • Desi, in mod formal, sunteti indreptatit sa credeti ca platiti acele taxe pentru asigurarea existentei bugetarilor,in fapt le platiti pentru a va asigura propria existenta.Impovararea pe care o simtiti ,prin plata taxelor,creste direct proportional cu gradul de eludare a fiscalitatii.Am vazut/auzit multe opinii ,potrivit carora bugetarii,mai ales cei speciali,trebuiau sa stie din start ce privatiuni implica meseriile alese si sa nu se mai smiorcaie.OK,sunt de acord cu aceasta abordare.Dar,intreb eu,cei din mediul privat nu cunosteau ce implica derularea unei afaceri?Doar asa,pentru nepriceperea mea.

    • Vlad,da-l incolo de paroxism.Sunt bugetar,insa cel mai bine ma simt atunci cand muncesc in particular.Concluzia este ca, un platitor de taxe,asa ca tine,sa presupunem,trebuie sa se simta ca un barbat care se duce la curve.Munceste ,se simte bine si,cel mai important lucru,plateste.Ete,cam asa-i cu taxele si beneficiile ale.

    • Nea Vali, las-o jos ca macane. Zici tu ca sunt asa de grozavi bugetarii ca se pot lua in brate si ridica de la pamant singurei? Atunci optim ar sa oprim toti privatii si cu ocazia asta oprim economia subterana si evaziunea fiscala, amandoua dintr-un foc.
      Las ca tipareste BNR leii pe o hartie mai moale, sa avem ce face cu ei cand o sa stea valoarea lor fix in munca voastra.
      Mah, da ce s-au obraznicit bugetarii… :))

    • Altul care bate câmpii cu grație.
      Vom vedea in curând cum vor mai putea avea „bugetarii” pilosi(amante, neveste, fini, copii etc) de obicei „consilieri si consiliere” sau bagatorii de seamă din sutele de agentii inutile salariile babane din „fonduri europene”:))))), suntem la final de lună si trimestru si vom avea o primă radiografie reală ( care va cuprinde cam o lună, martie, dezastruoasa).
      La închiderea semestrială vom vedea cel mai clar. E clar însă că dezastrul economic nu va putea fi suportat doar de mediul privat.
      Ce surpriză „liberalul” lui peste prajit Câtu, ce-i drept surpriză neplacuta!

    • @Ari: „dezastrul economic nu va putea fi suportat doar de mediul privat.”, va fi „suportat din IMPRUMUTURI masive, cum senin nevoie mare a declarat Fl Catu aseara!
      Daca in vremea PSDragnea, in cei 3 ANI cand Economia Romaniei mandre „duduia” ca nici o alta pe mapamond stim cum Romania se imprumuta aproape zilnic pentru Cheltuieli CURENTE(Plata Salariilor buegtarilor si Plata Pensiilor si a Scadentelor si Dobanzilor la Imprumuturilor Anterioare!), e usor de Imaginat ce IMPRUMUTURI URIASE vor fi necesare ACUM pentru Cheltuieli CURENTE, ACUM cand jumate din Economie STA, cum a declarat chiar Minsitrul Economiei!
      „Vom imprumuta”, masiv, i-a raspuns aseara Florin Catu lui Prelipceanu!
      Vor plati urmasii urmasilor nostri lafaiala bugetarilor de LUX ai lui Ludovic Orban s i Florin Catu!

  13. Reforma aia să înceapă de la vârf! Că de acolo se împute treaba! Reforma să fie una corectă si nu pe criterii politice. Asa cum a procedat psd. Au angajat non-stop pile cunostinte si relatii. Si dacă nu se schimba guvernul, psd continua acapararea generală. Începeți cu aparatul guvernamental. Are dreptate Cîțu. Nu e chiar în regulă sa bagi toată lumea în somaj pentru că nu este vina oamenilor pentru situația din țară. Ia uitați-vă ce zice Constituția în astfel de situații. Macron extinde starea de urgență. La noi, extindeti, dar lăsați măsurile ca si până acum doar mai adăugați bătrânilor o oră la cele două. Ca să aibă timp să -si cumpere ce au nevoie. E greu la bătrânețe, gândiți -vă că toți ajungem acolo. E greu, e trist pentru bătrâni. Îndurați-vă de ei! PNL, sfatul meu, ca să nu pierdeți încrederea românilor, a votanților voștri, lăsați somajul deoparte. Încurajați munca de acasă, iar cei care pot merge la muncă, să meargă. Dați oamenilor măsti si mănuși. Somajul nu salvează nimic, ba chiar va aduce alte probleme. Gândiți mai departe. Dacă ne blocăm în somaj, intrăm intr-un vârtej din care nu vom ieși ușor. Iar politicienii vor vedea efectele si reacțiile oamenilor.

  14. A belit-o PNL grav! Sa vezi solidaritate de mâine încolo!!!

  15. Cred ca în curând Citu o să-l dea afara pe Orban.

  16. Nea Catule, ne-am lamurit si cu tine. Iti trebuie 15.000 de functionari la Finante (atatia sunt) pentru ca „identifica” banii cu care sa platesti pensiile :))
    Ca cam cum vine asta, dom’ Ministru? Identifica noi surse de imprumut sau noi taieri din investitii, ca eu alte surse nu vad?
    Nu-i trimite in somaj tehnic, tine-i pe toti la munca sa-ti dea senzatia ca esti sef peste o armata de oameni gospodari si harnici. Treaba nasoala o sa fie cand n-o sa mai ai o economie, ci doar o armata de cetateni care „identifica”, dar pana acolo mai avem o gramada de timp. Minimum o luna, poate chiar o luna si ceva.
    Da-i inainte ca esti pe drumul cel bun! Mai dai si dracului de privati cu prostiile lor, astia fac doar probleme. Evaziune, economie subterana, TVA de plata, impozit pe dividende, impozit pe profit, impozit pe venit… Pai cine sa-i mai controleze la sange si sa-i amendeze cand tu ai acolo 15.000 de oameni care doar „identifica”? Ii oprim si gata. Nu ne trebuie. Daca au echipamente sa le doneze intreprinderilor de stat (am citat din Mos Ilici, declaratie despre SOTI, dar nu stiti voi, sunteti prea tineri).

  17. Foarte multă gargară ieftină pe la tv in presă aruncate la mișto să avem subiecte de dezbateri dar în realitate nu se întâmplă nimic. Bugetarii rămân cu salariile nesimțite și locurile de muncă , mediul privat rămâne cu evaziunea fiscală din care trăiește bine merci , cu munca la negru , iar statul nu are de unde tăia doar de la copii amână din nou mărirea alocației iar principala sursă de venit la buget rămân împrumuturile din care se plătesc pensii și salarii nesimțite iar cineva , cândva trebuie să plătească aceste împrumuturi , cu ce preț ???????????

    • Cel mai realist comentariu! Nu se va întâmpla nimic! Suntem un popor de oameni orgolioși,critici , deștepți ,guralivii și cam atât!

    • Ma intreb cu ce tupeu va aparea in public Premierul Romaniei Ludovic Orban dupa ce EL personal a declarat saptamana trecuta la B1:
      „Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri seara, la B1 TV, că Executivul VA Implementa un Program special pentru anumite sectoare din sistemul public, pe perioada pandemiei de coronavirus.
      Premierul a detaliat: ”Angajaţii sunt gândiţi în cele două părţi egale, fiecare parte să poată să menţină funcţionalitatea instituţiei publice, şi jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic, plătiţi la fel cum se plăteşte şomajul tehnic, cu 75%. Restul de 15 zile vin la muncă ceilalţi care au stat în şomaj tehnic perioada respectivă. Ăsta este mecanismul pe care l-am gândit”.
      Ludovic Orban a dezvăluit și că se face o analiză pe fiecare domeniu de activitate, dar deja măsura este gândită şi urmează să fie implementată, ”restul sunt chestiuni de detalii şi de modul în care va fi structurată ordonanţa de urgenţă prin care vom stabili această măsură”.
      Lucru important, această măsură ”va fi valabilă nu numai pentru administraţia centrală, ci şi pentru administraţia locală şi pentru toate entităţile publice, inclusiv entităţile publice care nu sunt în subordinea Guvernului de la nivel naţional, entităţi publice care sunt în subordinea Parlamentului sau unităţi autonome”
      Iasr Ministresa Muncii Violeta Alexandru se intrecea in declaratii sforaitoare despre „solidaritatea” cu mediul privat:
      „CERT este ca toti angajații din sistemul public, prin rotație, jumătate de lună o primă serie, cealaltă jumătate a doua serie vor fi în această situație de a rămâne acasă cu un beneficiu de 75% din salariul de bază, ceea ce in limbaj popular se numeste somaj tehnic.
      „Șomaj tehnic” în instituțiile publice, o decizie care asigură posibilitatea tuturor angajaților de a rămâne acasă în această perioadă, prin rotație, într-un număr egal de zile dintr-o lună, cu 75% din salariul de bază. (…) Este o propunere ASUMATA. După Consultări, INCLUSIV cu Autorități locale și DUPA Evaluări. Da, după toate acestea și după ce am citit toate mesajele primite, este o propunere ASUMATA. Pentru corectitudine”, a scris Violeta Alexandru pe contul său de Facebook.

      Asigurari… asigurari… corectitudine… solidaritate…IOC!
      Vorbarie gooala!!
      Cat tupeu sa aiba astia 2, sa mai apara public, dupa declaratiile lui Fl Catu de aseara?

  18. Si de unde vei avea bani, jeg PNList? De unde plătești ce a facut PSD? De la noi PRIVATII? Sa vezi tu reacție a privatilor după această etapă. Vei trimite portareii care acum ai i 6erzis la controale ca nu au ce controla, dar din ce-i plătești? Citule nu vad diferența de Teodorovici! Sunteti la fel ! Jeguri.

  19. câtuleeee… degeaba esti scolit in USA… oi fi bun la teorie dar la practica esti praf… USL nu a murit..peste 2 mld € anual pentru pensii speciale… dorneanu. comunist nenorocit are 4..daca erai un mare finantist si om de stat,taiai toate pensiile speciale…dai afara 50% din bugetari ca o freaca degeaba… pe privatii care tin tara asta in spate, i ati abandonat..pastrati curvele de la asf si ancom..PNL-PSD aceeasi mizerie

  20. Ma cac pe g4

  21. Cel mai realist comentariu! Nu se va întâmpla nimic! Suntem un popor de oameni orgolioși,critici , deștepți ,guralivii și cam atât!

  22. Bugetari 1,7milioane de angajaţi contractuali (prin contract de muncă) la entităţi „de stat”. „De stat”= instituţii publice sau entităţi private controlate de stat. REVISAL/REGES + ANFP + militarizate.
     Si 4,5 milioane de angajaţi in privat….erau!

    • ADEVARUL de AZI: „A început numărătoarea angajaţilor de la stat. Ministrul Muncii: România nu ştie câte persoane plătim din bani publici.”

      Acum am citit si eu in ADEVARUL de azi declaratia Violetei Alexandru, Minsitrul Muncii: 4,5 Milioane de angajati in mediul privat si ~ 1,7 Milioane Angajati platiti din Bani publici!
      Numaratoare aproximativa, zice ea, ca NU exista o Baza de Date, de AZI se apuca de treaba, sa fie curpinsi in REVISAL si Angajatii platiti din Bani publici!
      Intrebare: De ce in REVISAL sunt numai cei din Mediul privat?!
      Simplu: Ca sa NU se vada DEZMATUL si RISIPA Baniloor publici, din care sunt platiti NIMENI nu stie cati Bugetari!
      O metoda simpla de a MINTI!
      Violeta, spor la treaba, rad curcile de voi!
      Romania NU stie CATI Bugetari are!!!

    • Baza de date de la Minsiterul finantelor: Pe Luna Februarie 2020 sunt mentionate 1.246.340 posturi ocupate pe Februarie 2020.(include si Admisnitratia locala finantata de la Bugetul de Stat!), dupa ce in Ianuarie 2020, Site-ul MF arata 1,241 Milioane bugetari!(peste 5300 bugetari in plus!)!
      https://www.mfinante.gov.ro/pagina.html?categoriebunuri=numar-salariati-bugetari&pagina=domenii&menu=Buget

    • Lili te zbati degeaba si de pomana – ca pestele pe uscat – .Cine stie poate pe la vreo bisericuta de cartier marginas sa mai pui cite vreun acatist .