G4Media.ro

Cîțu: Am văzut că oamenii au început să se relaxeze, nu e…

Sursa foto: Guvern

Cîțu: Am văzut că oamenii au început să se relaxeze, nu e momentul. Foarte ușor putem să pierdem ce am câștigat până acum, dacă nu respectăm regulile / Calculul incidenței fără a exclude cazurile din focare nu va schimba foarte mult lucrurile

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că a văzut că oamenii au început să se relaxeze, însă nu este momentul, pentru că se poate pierde foarte ușor ceea ce am câștigat până acum, inclusiv deschiderea restaurantelor și a școlilor.

Începând de astăzi, la calculul ratei de incidență COVID nu vor mai fi excluse cazurile din focarele din diverse instituții.

Premierul apreciază că noua formulă nu va schimba foarte mult lucrurile:

„Ne-am uitat la această formulă. E recomandată de epidemiologici. Am văzut estimările inițiale, nu cred că se vor schimba foarte mult lucrurile. S-au făcut estimări, de aceea am și lăsat această perioadă de 14 zile.”

În ceea ce privește scenariile privind evoluția epidemiei în România avansate de INSP, Florin Cîțu a afirmat că „realitatea a fost de fiecare dată mai bună decât scenariile”, iar măsurile luate până acum „arată că au dat rezultate”.

„Am luat măsurile care trebuie și o spun datele. Veți vedea că scenariile pesimiste nu se vor adeveri. Deocamdată, ce avem noi implementat funcționează, dar în același timp e important să respectăm regulile. Am văzut că oamenii au început să se relaxeze, nu e momentul. Foarte ușor putem să pierdem ce am câștigat până acum, dacă nu respectăm regulile, inclusiv legat de restaurante, școli”, a subliniat premierul.

Florin Cîțu a mai declarat că, „deocamdată, în România vedem că tulpina britanică e oarecum sub control”.

Guvernul a decis în urmă cu două săptămâni ca la calculul ratei de incidență să nu mai fie excluse cazurile din focarele din diferite instituții. Guvernul Orban a decis toamna trecută această formulă de calcul cu eliminarea cazurilor din focare.

Citește și

INSP estimează o creștere constantă a cazurilor zilnice de COVID-19. În cel mai rău scenariu, în 20 martie se va ajunge la o medie de 8.900 de infectări zilnice

Sursa foto: Guvern

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Inginerii contabile (i)liberale ! Anul trecut era nevoie de o rată de incidență cât mai „încurajatoare” pentru a se organiza alegerile locale și legislative. Acum este nevoie de un nou impuls de frică și groază, alegerile sunt peste patru ani așa că reglăm contabilitatea pentru a servi interesului politic. Dacă acest lucru ar fi făcut fără consecințe asupra dreptului la muncă, sănătate și educație nu ar fi o problemă dar noua contabilitate tocmai asupra acestor drepturi va produce efecte.

  2. Ce am castigat noi, oamenii obisnuiti, mai boule?!!!
    Am pierdut slujbele, am pierdut membri ai familiei din cauza lipsei asistrentei medicale si a incompetentei voastre de a gestiona criza, am saracit intr-un an proportional cu cat v-ati imbogatit voi si clientela voastra, copiii au probleme de adaptare ca sa nu mai vorbim ca dpdv al educatiei sunt pierduti, platim taxe, impozite, servicii de care nu beneficiem doar ca sa aveti voi ce fura, etc.!!!!!!!!!!!!
    Suportam ingradiri de tot felul pt. ca voi tot prelungiti starea de alerta ca sa puteti fura linistiti.
    Ce sa mai pierdem noi?!!! Poate daca v-am pierde pe voi, toata aceasta cloaca de infractori care praduiti tara si pe noi de 31 de ani, am trai si noi din ce ne-a mai ramas, o farama de viata cat de cat normala.
    NEISPRAVITILOR!!!!

  3. Mai bine ar accelera campania de vaccinare. Aduceti vaccinuri rusesti si chinezesti daca este nevoie, dar nu mai intarziati imunizarea populatiei.

  4. Mutațiile virale și manifestarea „imunității de turmă”, procese naturale firești (unde sunt primul SARS din 2003? MERS? Seria de gripe?) sunt asumate ca rezultate ale politicilor guvernamentale de limitare a drepturilor constituționale și de ignorare a contractului social. Cât timp purtăm măști chirurgicale pe stradă ca niște abrutizați , cât timp ne ferim de orice element de viață normală și civilizată în spațiul public, virusul piere, dar tot nu piere chiar 100%, așa că măști și lockdowns până la realizarea unei existențe pure, aseptice, pentru că eliminarea virusurilor este noul scop al civilizației. Nu glumesc, vedeți în știri tot felul de experți care constată de pildă că au dispărut gripele, deci se gândesc ei, nu-i așa, că măștile pe figură ar trebui să fie noul mod de existență umană în spațiul public.

  5. Nu poti sa pierzi nimic fiindca n-ai cistigat nimic. Scaderea numarului de cazuri nu se datoreaza inteleptelor masuri (adica restrictii) introduse de luminatii guvernanti ci de micsorarea numarului celor care se pot infecta.
    Prin urmare, domn’ Citu, vezi mata de bani, de economie, lasa carcalacele. Si elimina dracu’ portul mastii pe afara daca tot vrei sa faci ceva util!

  6. ca sa aparati cuceririle penelismului