G4Media.ro

Cinci firme sunt interesate de achiziţia termocentralei Mintia / Tot personalul unității…

Sursa foto: Prefectura Hunedoara / Facebook

Cinci firme sunt interesate de achiziţia termocentralei Mintia / Tot personalul unității s-a înscris pe listele de disponibilizări

Cinci firme, dintre care trei sunt străine, sunt interesate să cumpere termocentrala Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), în momentul în care aceasta va fi scoasă la licitaţie, a declarat joi, pentru Agerpres, administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

„Sunt cinci solicitări transmise din partea unor firme interesate să participe la licitaţie. Două sunt firme româneşti, iar trei sunt din străinătate. Administratorul judiciar al CEH lucrează la elaborarea anunţului de licitaţie, care va fi publicat într-un timp scurt”, a precizat administratorul special al CEH.

Potrivit acestuia, cel mai probabil, anunţul de licitaţie va fi publicat după finalizarea procesului de disponibilizări colective din cadrul termocentralei.

Peste 600 de angajaţi ai termocentralei Mintia au depus cereri pentru a fi incluşi pe listele de disponibilizări, procesul urmând să fie declanşat după ce Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă în care vor fi stabilite condiţiile pentru concedierile colective de personal de la CEH.

„Întregul personal de la Termocentrala Mintia s-a înscris pe listele de disponibilizare. Sunt 607 angajaţi care şi-au depus cereri de disponibilizare”, a menţionat Roşu.

Angajaţii CEH care doresc să plece din cadrul companiei prin disponibilizare colectivă ar putea beneficia de o compensaţie în bani în valoare de aproape 10.000 de euro, echivalent în lei, impozitat cu 10%, potrivit propunerilor formulate de conducerea societăţii şi Sindicatul „Muntele”, reprezentativ la nivelul companiei.

De asemenea, angajaţii din minerit vor primi venituri de completare timp de patru ani, iar cei din sectorul energetic vor beneficia de aceste sume pentru o perioadă de doi ani.

CEH este format din termocentralele Mintia şi Paroşeni şi din exploatările miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan. Compania se află în procedură de insolvenţă, relatează Agerpres.

Sursa foto: Prefectura Hunedoara / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. 6 mil euro bagati in astia ca apoi sa se angajeze tot la stat…romanika te iubesc

  2. Cat fier vechi este, își scot repede banii

  3. Hai și cu Cernavodă și Porțile de Fier, că „e” neprofitabile toate, jeguri useriste. Germania dă drumu la cărbune ca la balamuc, voi vindeți obiective strategice.

    • Ma gogule,goghle,da prost mai esti.
      Dupa nume, pari oltean. Ai grija de matracuca aia a ta de la Primaria Cv. Ca aia ne-a bagat rau in r…t.

    • Da drumul pe naiba Germania la carbune, in vreo 20 de ani vor sa opreasca de tot folosirea carbunelui.

      Anul trecut 51% din energie in Germania era produsa din surse regenerabile, inca 13% energie nucleara si 12% din gaz.

      Carbunele avea restul de 24%, in cadere libera, de la 45% carbune acum 8 ani. Deci la ce da drumul Germania? Poate la exporturi catre China.

  4. Unde-i nea Popescu de la Energie sa ne imbarlige ce si cum. S-a mai dus una….. una cate una!

  5. Centrala Mintia este moarta de mult si a inceput sa miroasa urit.
    O centrala veche de 50 de ani, imensa si acum inutila construita pentru huila din Valea Jiului ( 100 Km departare ) .
    A fost un izvor de bani prin subventii.

    • Dupa revolutie a fost modernizata de japonezi.

    • @ion a fost retehnologizata de Un conaortiu Alstom Fortum si Itochu doar ultimii foind japonezi si astia au adus banii, partea de lucrari au facut-o francezii si finlandezi.
      Paroseni a fost retehnologizata de Toshiba si Itochu