G4Media.ro

China pretinde că atacul Iranului asupra Israelului a fost „un exerciţiu al…

Sursa foto: Unsplash / Brian Matangelo

China pretinde că atacul Iranului asupra Israelului a fost „un exerciţiu al dreptului de autoapărare”

China a declarat că atacul Iranului asupra Israelului a fost un „exerciţiu al dreptului la autoapărare”, în timpul unei convorbiri telefonice între miniştrii de externe ai celor două naţiuni, luni, transmite CNN, transmite News.ro.

Ministrul chinez de externe Wang Yi i-a spus omologului său iranian Hossein Amir-Abdollahian că China a condamnat atacul asupra clădirii unui consulat din incinta ambasadei iraniene din Damasc, potrivit unei declaraţii emise de Ministerul chinez de Externe. Ministrul chinez de externe a adăugat că incidentul „încalcă grav dreptul internaţional şi este inacceptabil”.

„China a luat notă de declaraţia Iranului potrivit căreia acţiunile pe care le-a întreprins au fost limitate şi a fost un exerciţiu al dreptului de autoapărare ca răspuns la atacul asupra clădirii ambasadei”, se arată în declaraţie.

„Situaţia regională actuală este foarte sensibilă, iar Iranul este dispus să dea dovadă de reţinere şi nu are intenţia de a escalada şi mai mult situaţia”, a adăugat declaraţia, citându-l pe Amir-Abdollahian.

Separat, trimisul special al Chinei pentru Orientul Mijlociu, Zhai Jun, s-a întâlnit luni cu Irit Ben-Abba Vitale, ambasadorul Israelului în China, întâlnire în cadrul căreia acesta din urmă a exprimat poziţia şi preocupările Israelului cu privire la conflictul din Gaza.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. ca sa se inteleaga, inca odata, ca de fiecare data cand cumparam un produs brand din china, sau made in china, batem un cui la sicriul lumii occidentale

  • Exact. Ar trebui sa votam cu portofelele, pana nu vine democratia sino-ruseasca si ni le goleste, sau ni le ia cu totul.

  • Ce procent din produsele vandute in lumea civilizata NU se produce in China? Toate firmele au productia in China, de la Apple la Tesla si la Adidas, Nike ori orice alt produs folosit de occidentali. Probabil singura industrie neafectata de productia made in China e aia militara, ca sa nu le copieze chinezii tehnica de lupta. In rest, orice, de la electronica la chiloti, se produce in China.

  • P.S. Singurii direct raspunzatori pentru succesul economic chinez sunt SUA. Iar ca sa ai PIB-ul SUA, trebuie sa faci afaceri cu orice tara care are capacitate industriala crescuta, indiferent de regim, altfel te auto-sabotezi. S-a vazut in 1973 ca nu poti face nazuri in afaceri, cand arabii le-au aplicat americanilor o doza din ceea ce se numeste embargo.

 2. A fost atac în toată regula, nicio autoapărare. Nu mai aburiți.

 3. si actiunile noastre de deversare a orice dispozitive Huawei (+many more) in tomberoanele de reciclare, tot ‘exercitii de auto-aparare’ trebuie sa se numeasca

 4. La ce va asteptati? Capitalistii morti de foame cu capitalistii, comunistii spalati pe creier cu comunistii. Fiecare din parti isi creaza propria realitate si ambele sunt la fel de toxice.

 5. Axa Răului Beijing-Teheran-Moscova… Trezirea Europa! Trezirea SUA!

 6. Cat de intelegatoti sunt chinezoii cu teroristii asiatici. Atacul Hamas asupra Israelului nu a fost agresiune. Atacul Rusiei asupra Ucrainei nici atat.