G4Media.ro

Cele trei revoluții care au transformat radical naționala de tineret: Hagi, educația…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

34 comentarii

  1. Excelent comentariul. Bravo lui Hagi, bravo baietilor!

    • Cate atacuri au facut papagali ca R Banciu la adr3sa lui Hagi?
      Nazistii gramaticali impanzeau netul cu greseli de exprimare ale lui Hagi.. nimeni nu aprecia continutul

    • @ Mr John.
      Confirm ca avem o mare problema.
      Daca o fata ia aurul la gimnastica, incepem sa o intrebam daca stie sa rezolve integrale; daca un tip este premiat pt un soft pe care l-a scris il intrebam cat scoate pe suta sau il rugam se ne cante si noua ceva la vioara.
      E o dileala tipica, avem un fel de spirit distructiv prin care dorim sa aratam ca valorile noastre „nu sunt chiar asa cum par”.

    • Silviu, de acord cu ce ai scris. Si cred ca se trage de la un sentiment de nesiguranta, la randul lui dat de lipsa unei constante a succesului in spatiul mental-cultural Romanesc. Impreuna cu Hagi, acesti copii ne-au aratat ca aceasta nesiguranta este la urma urmei doar o bula cultural de care putem scapa. Putem forta iesirea din epoca mediocritatii si intrarea in epoca menatlitatii de invingatori.

    • Hagi e mai interesat acum sa vanda cat mai multi jucatori si are dreptate:
      1) pe de o parte vrea sa-si recupereze macar 75% din investitia facuta si, in plus, vrea sa asigure fondurile pentru cheltuielile curente ale echipei si academiei;
      2) pe de alta parte, cei mai tineri trebuie sa se rodeze in meciuri oficiale, deci prin vanzarea unui Boboc, Ghita, etc, face loc pentru cei ce vin din urma, altfel aceia se plafoneaza sau trebuie vanduti pe preturi derizorii, nefiind testati;
      3)Trista realitate din liga 1 a fost de natura ca Hagi sa nu-si poata vinde la preturi rentabile cei mai buni jucatori. Asa ca i-a dat lui jiji pe preturi convenite de comun acord, cu speranta ca jiji ii va vinde mai bine: Nedelcu, Benzar, Coman, Tanase, n-au decolat inca din liga mioritica asa ca nici jiji nu isi mai permite sa cumpere

      Cei trei „muschetari”(Radu, Puscas si Pascanu), scoliti si rodati in vest, chiar daca in campionatele unde activeaza nu reprezinta valori deosebite, la noi in echipa Under 21 sunt titulari incontestabili, ceea ce indica si nivelul ligii 1 pe plan european(dovada cea mai clara fiind „performantele” echipelor de club in cupele europene)
      Patronii din liga 1 prefera sa aduca straini care au esuat in vest, chiat liberi de contracte, in loc sa investeasca in tineri, iar regula cu jucatorul de 21 de ni in echipa de start a fost acceptata caine-caineste, de frica sanctiunilor….
      Promovarea bine gandita a acestor tineri la nationala mare este nu numai necesara si oportuna, dar este benefica pe termen mediu sin lung

    • Excelent scris. Excelent analizat.
      Fotbalul românesc avea nevoie și de o nouă generație de jurnaliști sportivi.
      Bravo!

  2. Un articol pe măsura acestui moment fotbalistic neobişnuit.

  3. Fotbalistul Gheorghe HAGI și Klaus IOHANNIS politicianul.
    Vi se pare că sunt ne-comparabili? Mie nu.
    Care, dintre ei doi, a dovedit mai mult, mai clar, mai cum vreți, că „Lucrul bine făcut” și „Pas cu pas” sunt principii de acțiune iar nu vorbe goale?
    Nu rețineți, de la HAGI, doar că se mai încurcă în limba romăna; ceea ce a făcut românul acesta pentru a lui Academie ar putea face și pentru întreaga Românie! Nu există, în clasa noastră politică actuală, un om mai curat, mai serios și mai ascultat prin puterea exemplului decît machidonu’ ăsta care-i mai român decît noi toți!

  4. Doar mie mi se pare ca victoria cu Anglia a fost mai degaba oportunista si ca prin ea justificam o valoare pe care nu o avem de fapt? Am fost dominati tot meciul (posesie 36%), iar cele 4 goluri au fost: penalty, gafa monumentala de portar plus 2 greseli in apararea englezilor.

    • Totusi, castigatorul este dat de scorul final 😀

    • Le-am dat totusi 4 goluri si cinstit sa fiu pana acum n-am vazut gol sa fie dat unde apararea sa nu fi gresit. Prin insusi faptul ca ia gol, apararea greseste. Iar golul din penalty conteaza si el la scor, din cate stiu eu, nu se pune doar jumate. Ar fi bine daca am invata sa fim oportunisti, unii, de exemplu Italia sau Argentina lui Maradona pana prin sferturi, au ajuns campioni mondiali asa.

    • Victoria nu are cum să fie oportunistă. Poate echipa…Dar pentru asta ar fi trebui să apară din întâmplare la acest campionat, fiind gazde sau la noroc. Dar nu! Dacă te uiți cu atenție, vorbim despre un proces care a adus aceste rezultate. Proces surprins bine în articol!

    • Se putea sa nu apara si unul ca tine?

    • Aaaaa, fotbalul este un sport dupa care Englezii alearga si in final castiga Romania 🙂
      Asta este noua regula.

    • Asa e că totul e un foc de paie? Lipsa de RUŞINE a unora nu are limite. De ce nu ai fost tu in teren? ?

  5. Exceptional Articol! Magnific! Impresionant,asa ceva foarte rar mai citesti in presa!

    Felicitari pentru articol si „Hai Romania!”

  6. Sincer eu cred că Hagi trebuie băgat la pârnaie pentru blatul de aseară, dacă el l-a facilitat. Blatul nu mă reprezintă ca valoare. Cred că e jenant și mă descalifică ca român ce s-a întâmplat aseară. Rușine!

    • Nu blatul descalifică, ci cacofonia!

    • Nu ai ambitie…nu mai intra pe teren,mai Adi…cine esti tu si cine te pacaleste .ca esti important? Mami,nu? Ne descalifica pe noi,romanii ,specimene d’alde tine! Ai pariat pe Italia…este?

    • Te grabesti cu concluzie. Nu este nevoie de blat pentru ca doua echipe cu obiective similare sa nu se saboteze reciproc. Ambele echipe au jucat prudent, incat in primul rand sa nu piarda, si in al doilea rand sa castige daca se poate. Iar numitorul comun a fost rezultatul meciului. Nu este nimic ilegal sau imoral ca fiecare echipa in pare sa-si urmareasca o strategie castigatoare. Baietii au raspuns perfect: „Noi jucam pentru Romania!”

    • @ ADI

      bai, comunistoidule, una-doua, numai la puscarie te gandesti

      te ce nu te duci tu pe acolo sa faci voluntariat, ca sa-ti treaca fanteziile borderline

      cauta pe net sa vezi ce scandal a fost cand a jucat austrika cu germanika in la CM din 1982

      germanika fusese batuta de algeria: germanika era pe locul 3 cu 2 pcte (1 victorie), algeria avea 4 pcte (2 victorii) [pe vremea aceea se ofereau 2 pcte / victorie, nu 3 pcte ca acum]

      „Algeria began their campaign by recording a shock 2–1 win over West Germany on the opening day, described as the

      „greatest World Cup upset since North Korea beat Italy in 1966”,[4]

      and as

      „one of the biggest shocks in World Cup history”.[5]

      Algeria became the first African and Arab team to defeat a European team at the FIFA World Cup.

      Disgrace of Gijón

      The „Disgrace of Gijon” is the name given to a 1982 FIFA World Cup football match played between West Germany and Austria at the El Molinón stadium in Gijón, Spain, on 25 June 1982.

      The match was the last game of the first-round Group 2, with Algeria and Chile having played the day before.

      After ten minutes of furious attack, West Germany succeeded in scoring through a goal by Horst Hrubesch after a cross from the left.

      After the goal was scored, the team in possession of the ball

      often passed between themselves in their own half until an opposition player came into the vicinity of the ball,

      then the ball was then passed back to the goalkeeper.

      Both sides were accused of match-fixing, although FIFA ruled that neither team broke any rules.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Disgrace_of_Gij%C3%B3n

  7. Așa se pun în practică slogane ca „pas cu pas” , „lucrul bine făcut” și „omul potrivit la locul potrivit”. Dacă în loc de vaiete, strigăte și plângeri de genul: „nu ne lasa ăștia”, „nu ne dau ăștia”, ăștia sunt proști, sunt hoți”, etc. am face fiecare ce trebuie și cum trebuie acolo unde suntem și nu am accepta să ocupăm locul nepotrivit, întreaga Românie s-ar mișca mai bine și mai sigur.

  8. Stati linistiti,nu va bucurati mai mult decat e nevoie.Nationala pilosilor,tatuatilor,fumatorilor,bautorilor de whisky,conducatorilor de masini de lux a castigat 2 meciuri si a facut un egal.Nu ar fi normal sa avem rezultate dupa cate stadioane se construiesc in Romania?pentru spitale nu sunt bani dar pentru batut mingea pe maidan sunt.Voi ii ridicati in slavi si tot voi veti da cu ei de pamant cand veti realiza adevarata lor valoare…

    • Nu stiu care este „adevarata” lor valoare dar deocamdata sunt intre primii 4 in Europa la grupa lor de varsta. Pana sa ajunga aici au avut de trecut de preliminarii si de grupe lucru ce nu s-a mai intamplat unei echipe nationale romanesti de cam multisor. Intr-o tara unde inca se avanseaza pe carnet de partid este totusi o performanta, imi vinde greu sa cred ca au dat 8 goluri pe pile. In rest tatuati sunt toti, nu cred ca exista jucator de fotbal fara tataje, poate la grupele mici de copii

    • Corect, doua victorii si un egal, atit. Ai uitat ‘decit’ sa mentionezi contra cui au obtinut rezultatele: in ordine, Croatia, Anglia, Franta, adica tarile care, la ultimul Mondial, au fost finalista, semifinalista, campioana mondiala. Tot in ordine.

  9. Excelent scris. Bravo Cred ca va trebui să învățăm până la URMĂ, că trebuie să o luăm de la bază, cu EDUCAȚIE, cu MUNCA, cu respectul în fata VALORILOR. De mult nu am citit un articol asa de bine structurat și clar FELICITĂRI

  10. hagi ca maneger e chiar bun,dar sunt si lucruri nu chiar ok la nivel de contracte,in rest
    o echipa meritorie

  11. Minunat articol ! Si bazat pe realitate.Felicitari domnule Emanuel Rosu !

  12. Articol excelent scris de un fin analist, felicitari, jurnalistului, bravo, tuturor!

  13. Dacă asta e echipa de „pilosi”, inseamnă că echipa văzută de altii bătea in fiecare meci cu 15-0. Unii gândesc cu degetele si scriu cu nasul. Nimic de zis!

  14. Ioan,
    De acord cu ce spui, dar este complicat de vorbit despre „lipsa unei constante a succesului in spatiul mental-cultural romanesc” in domeniul sportului.
    Daca ne uitam la pozitia Romaniei in ierarhia medaliilor la Olimpiade in anii 70-80, ramanem socati: rezultatele sunt suprarealiste pentru o tara stresata de activisti si lesinata de foame (in anii ’80), cu doar 23 mil locuitori; adica a existat (chiar peste asteptari) aceasta constanta efectiva a „succesului” (mediatizabil!).
    Ce s-a intamplat dupa 1989 este alta poveste – o coborare abrupta in care am avut totusi campionatul din Italia, cantec de lebada al „generatiei de aur”.
    Revin. Aceasta dileala este o combinatie ciudata a catorva factori: razboiul mediocritate vs excelenta / refuzul, ca gest de fronda adresat propagandei oficial-formale / un spirit pur provincial, care genereaza un comportament naspa in care trebuie sa combatem un conational de succes pentru ca nu este conform ierarhiei „noastre” de valori.
    Hagi este in miezul simbolic al „generatiei de aur” – ca numar 10 – si da tot ce un om poate da: isi daruieste iubirea celorlalti, la pachet cu toata stiinta sa.
    Despre mediocritatea noastra: chiar daca ea a fost atent planificata, depinde doar de noi sa iesim din ea !