G4Media.ro

„Cel mai fain şi mai friendly din România”: Festivalul Celtic Transilvania din…

Sursa Foto: Facebook/ Festivalul Celtic Tranilvania

„Cel mai fain şi mai friendly din România”: Festivalul Celtic Transilvania din Bistrița Năsăud/ Ce alte evenimente au loc în weekend în București și în țară

Festivalul Celtic Transilvania, ajuns la cea de-a şaptea ediţie, va avea loc în perioada 21-23 iulie şi se doreşte a fi „cel mai fain şi mai friendly din România”, combinând muzica rock şi paradele moto cu o călătorie în istoria antică a Transilvaniei, printr-un muzeu interactiv în aer liber „Satul Celtic”, prezentări de arme şi demonstraţii de luptă sau de tir cu arcul.

Evenimentul, organizat lângă Băile Figa din judeţul Bistriţa-Năsăud, se reia, anul acesta, după patru ani de pauză.

Printre trupele rock ce vor concerta cu acest prilej se numără Grave Digger, Corvus Corax (Era Metallum Show), Skyclad, Dirty Shirt, Wolfarian, Aether, Bucovina, dordeduh, Varang Nord, Truda, E-an-na, Bucium, Kempes, GAV şi Zgripsorum, transmite Agerpres.

La Celtic Transilvania sunt aşteptate câteva dintre cele mai bune grupări de reconstituire istorică: Omnis Barbaria, Terra Dacica Aeterna, Historia Renascita, Asociaţia Culturală Istoria Interactivă Petrodava, Amicii Muzeului Zalău şi Celtic Heritage Society Burgas.

Potrivit Asociaţiei Celtic Transilvania, festivalul se doreşte a fi „o experienţă de vacanţă magică, completă” pentru întreaga familie, de la nepoţi la bunici.

Persoanele cu dizabilităţi şi copiii cu vârsta sub 12 ani, însoţiţi de un adult plătitor de bilet, au acces gratuit.

Agenţia Naţională de Presă Agerpres este partener media al Festivalului Celtic Transilvania.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român organizează, de vineri până duminică, în perioada 21-23 iulie, Târgul de Sfântul Ilie.

Programul de vizitare al Târgului este între orele 10.00-18.00, potrivit unui comunicat al MNŢR.

„Meşteşugari, artizani, anticari şi artişti aduc la târg: obiecte ceramice, furci, lăzi de zestre, icoane, mobilier pictat, ii vechi şi noi, fote, vâlnice, marame, catrinţe, podoabe, obiecte din piele, covoare, cruci de lemn, obiecte din pâslă, mobilă veche, obiecte din gospodărie, jucării şi multe alte lucruri frumoase pe care le puteţi tocmi şi cumpăra, în miez de vară, la Muzeul de la Şosea”, se arată în comunicat.

Nu vor lipsi nici bunătăţile precum prăjiturile de casă, mierea de albine ori ierburile de leac, dar nici tradiţionala ţuică.

Sâmbătă şi duminică, cei mici sunt aşteptaţi la demonstraţii şi atelier de teracotă, modelaj şi ceramică arsă, cu artista ceramistă Ramona Stanca.

Preţul biletului de intrare la târg: adulţi – 12 lei; pensionari – 6 lei; studenţi – 3 lei.

Biletele pot fi achiziţionate şi online de pe www.booktes.com.

Târgul meşterilor populari din România, ediţia aniversară XXX, va avea loc, în perioada 21-23 iulie, în curtea Muzeului Ţării Crişurilor (MTC) din Oradea.

Potrivit unui comunicat al MTC, publicul vizitator va putea admira o diversitate impresionantă de obiecte create de meşteri: ceramică, obiecte de fier, lemn, os, împletituri din papură şi nuiele, piese textile, port popular, podoabe ţărăneşti, jucării din lemn, măşti, pictură naivă, icoane pe sticlă, ouă încondeiate, turtă dulce etc.

Fiecare zi din cele trei ale târgului va fi agrementată, în cursul serii, cu spectacole de muzică populară şi ansambluri folclorice.

Între 22 şi 29 iulie, la 2 Mai se desfăşoară a treia ediţie a Festivalului de Teatru şi Film „Şerban Ionescu”.

„Ediţia din 2023 a Festivalului de Teatru şi Film ‘Şerban Ionescu’ cuprinde 5 secţiuni (teatru, film, expo, concert, forum) şi peste 50 de evenimente culturale cu intrare liberă, concentrate în jurul unei teme, deopotrivă, generoase şi provocatoare – ‘la fel. aproape la fel. altfel'”, anunţă organizatorii.

A treia ediţie a Festivalului „Şerban Ionescu” va fi deschisă cu taraful Şaraimanii din Clejani, pe 26 iulie este program Concert în 2 cu Ada Milea şi Bobo Burlăcianu, iar în închiderea festivalului, pe scena din 2 Mai va concerta trupa de rock alternativ Omul cu Şobolani.

Odată cu împlinirea a 40 de ani de la premiera filmului Imposibila iubire (1983), care îl are ca protagonist pe Şerban Ionescu, publicul este invitat la o incursiune prin cinematografia românească pentru a descoperi filme emblematice ale deceniilor trecute.

„40 de ani în 4 filme” – categorie specială din cadrul secţiunii Film – cuprinde proiectarea lungmetrajelor „Imposibila iubire” (regia Constantin Vaeni, 1983), „E pericoloso sporgesi” (regia Nae Caranfil, 1993), „Niki Ardelean, colonel în rezervă” (regia Lucian Pintilie, 2003) şi „Poziţia copilului” (regia Călin Peter Netzer, 2013).

Spotul de promovare al ediţiei 2023 poate fi urmărit aici.




Programul integral poate fi consultat la www.festivalulserbanionescu.ro şi pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/festivalulserbanionescu.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. 👍🏻

  2. Articol gen ChatGPT: „cel mai fain si mai friendly” adica ii aduci pe ardeleni ca ii fain si pe bucuresteni ca hipsterii sunt „friendly”, dar nu se stie cat de prietenosi:)
    P.S. Nu prea inteleg de ce cu celtii si nu cu geto-daci, dacii liberi si alti cumani care au mai trait pe aici fata de celti care numai ne-au vizitat zona in excursii de „completare”.